Woman: Power Girl

Συνδυάζει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους και ξέρει την μόδα τόσο καλά όσο λίγοι. Η Αννούσα μπορεί να σου δώσει ιδέες για το στυλ σου, να ανανεώσει την ντουλάπα και την σκέψη σου και να σε κάνει να νιώθεις πιο καλά με τον εαυτό σου. Δες τους λόγους.

Από την Δώρα Μάστορα

Η Αννούσα Μελά είναι πολλά χρόνια στον χώρο της ομορφιάς και της μόδας. Ανήσυχο πνεύμα και ικανή να προβλέψει ή να δημιουργήσει τάσεις, είναι εκείνη που μπορεί να δώσει λύσει σε κάθε στυλιστικό ζήτημα. Μια επίσκεψη στο concept store που έχει δημιουργήσει, θα σε πείσει για όσα σού λέμε.

 

Αννούσα, ποια είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Δεν υπάρχει πιο δύσκολη ερώτηση από αυτό. Δεν είμαστε ένα πράγμα, είμαστε πολλά μαζί. Μεταξύ άλλων είμαι δημοσιογράφος μόδας και ομορφιάς, style coach, δημιουργός on και off line περιεχομένου, blogger, επιχειρηματίας, μαμά. Σε αυτή την πόλη που λατρεύω έχω δημιουργήσει το ANAMESA, ένα concept store που κανονικά είναι content store παντρεύοντας τη μόδα , το shopping, το design, τα αξεσουάρ και το coffee shop experience με έναν ολιστικό και διαδραστικό τρόπο τρόπο με workshops, style trainings, sustainability και απόλυτα kids friendly και pet friendly ματιά.

Ασχολείσαι χρόνια με την μόδα. Πιστεύεις στα trends, είσαι των κλασικών επιλογών ή πιστεύεις ότι το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται με τον συνδυασμό τους;

Πιστεύω σε μία νέα θεώρηση της μόδας η οποία προσδιορίζει το κάθε look ως μέσο σύνδεσης με την έκφραση και την επικοινωνία.

Θεωρείς ότι το στυλ των Ελλήνων έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια; Βλέπεις κάποια εξέλιξη;

Παρατηρώ ακρότητες. Θα υπάρχουν οι άκρως επιμελημένες εμφανίσεις με business προσανατολισμό ή outfits που ικανοποιούν βασικές ανάγκες (*προστασία από καιρικά φαινόμενα/πρακτικοί λόγοι χρήσης υφασμάτων και περιβολής) χωρίς καμία αισθητική ανησυχία, προσέγγιση, επεξεργασία.

Τι πιστεύεις ότι κάνει έναν άντρα περιποιημένο;

Η ωραία μυρωδιά.

Τα αγόρια με τα tattoo και τα μούσια ή τα μουστάκια πιστεύεις ότι είναι ένα μεγάλο, χρονοβόρο trend που θα τελειώσει κάποια στιγμή ή θεωρείς ότι είναι μια επανάσταση που αφήνει τα περιθώρια στον καθένα να έχει το στυλ που θέλει χωρίς περιορισμούς;

Ξεκάθαρα το δεύτερο. Το βλέμμα εκπαιδεύεται δημοκρατικά στην ποικιλομορφία της αισθητικής και της αυτοέκφρασης δίνοντας το πράσινο φως στην αυθεντικότητα και στην ευτυχία του «δοκιμάζω new things στο πρόσωπο, στο σώμα, στην εικόνα μου»

Τι συμβαίνει με το social media; Νομίζεις ότι επηρεάζει συνειδήσεις, στυλ και φιλοσοφία; Έχει χαθεί το μέτρο ή το πηγαίνουμε καλά;

Απόλυτα.

Τα αγόρια φλερτάρουν πια live ή όλο το παιχνίδι παίζεται με μηνύματα;

Και τα δύο.

Ποια θεωρείς βασικά κομμάτια μιας αντρικής γκαρνταρόμπας;

Το πουκάμισο και τις κάλτσες.

Σου αρέσουν τα μπαρμπέρικα της πόλης; Πιστεύεις ότι βοηθούν τους άντρες να αποκτήσουν προσωπικό στυλ και άποψη;

Πάρα πολύ. Λειτουργούν περισσότερο ως κοιτίδες δημιουργικών ανησυχιών και ως meeting points έμπνευσης. Έχω δει εξαιρετικές δουλειές στην πόλη με μίξεις fashion, beauty, books & drinks που απενοχοποιούν την περιποίηση ακόμα και στο μυαλό του πιο δύσπιστου άντρα.

Θα πήγαινες με τον κολλητό σου για ψώνια ή θα  τον άφηνες να δοκιμαστεί και να αποφασίσει μόνος του για το στυλ του;

Από τις ωραιότερες καταστάσεις το shopping με τον κολλητό μου. Πειραματισμός, γέλιο, ατελείωτα debate, στάδια ενδυματολογικής πρόκλησης και προδιαγεγραμένες τελικές αποφάσεις.

 

Αννούσα Μελά instagram: @mystyleforecast και ANAMESA concept store
ANAMESA Athens, www.anamesaspot.com
Νίκης 24, Σύνταγμα, Αθήνα , 210 3254930.
instagram: @anamesa_spot
Written by The B. Magazine