BARBERSHOP MUSIC: Behind the Decks με την Άντζελα Δρούγα

Την Άντζελα Δρούγα την γνωρίσαμε πριν από χρόνια ως συνιδιοκτήτρια του Key Bar στο οποίο λιώσαμε τα κορμάκια μας και μετά την βρήκαμε πίσω από τα decks να παίζει μουσικές ακολουθώντας το ένστικτο και το συναίσθημά της. Και μας άρεσε πολύ.

Από την Δώρα Μάστορα

Άντζελα πως ξεκίνησε όλο αυτό το μουσικό ταξίδι; Πώς ξεκίνησες να παίζεις μουσική;

Ξεκίνησα από χόμπι και χόμπι μου είναι ακόμη. Αγαπώ πολύ τη μουσική, ακούω παντού, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ. Μέσα από τη μουσική ταξιδεύω σε μέρη που δε θα μπορούσα να πάω αλλιώς και θεωρώ προνόμιο σε αυτό το ταξίδι να παίρνω κι άλλους μαζί μου. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο μέσα αλλά και γύρω μου και αυτό το κατάλαβα από τα πρώτα μου εφηβικά χρόνια.

 

Τι μουσική ακριβώς παίζεις; Είσαι σταθερή σε κάποιο είδος ή προσαρμόζεσαι με το ύφος του μαγαζιού και το κοινό που έχεις;

Πάντα δυσκολευόμουν πολύ να δώσω χαρακτηρισμούς στη μουσική που ακούω και που παίζω. Θεωρώ ότι η μουσική είναι ένα σύνολο πραγμάτων και πάντα ανοίγει έναν κύκλο συναισθημάτων. Όπως είναι δύσκολο να απομονώσει κάποιος ένα συναίσθημα, έτσι μου είναι δύσκολο να θέσω περιορισμούς σε ότι ακούω. Αν πρέπει οπωσδήποτε να βάλω έναν τίτλο, θα έλεγα ότι μου αρέσει η ροκ μουσική και είμαι ροκ. Οι επιλογές μου όταν είμαι στα decks, δεν είναι αυστηρές αλλά κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από την αίσθηση που μου δίνει ο κόσμος γύρω μου. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν είναι τόσο το ίδιο το μαγαζί όσο οι άνθρωποι που έχουν έρθει να περάσουν καλά σε αυτό και προσπαθώ να βρίσκω το sweet spot.

Πιστεύεις ότι οι μουσικές επιλογές επηρεάζουν και το στυλ μας;

Η μουσική είναι ξεκάθαρα μέρος της αισθητικής μας. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι κάτι αμφίδρομο. Το στυλ οδηγεί τις μουσικές επιλογές αλλά και οι επιλογές αυτές καθοδηγούν κάπως το στυλ μας. Άποψη μου είναι ότι εφ’ όσων είναι κάποιος κατασταλαγμένος και σταθερός στο ένα, δε μπορεί να έχει μεγάλη απόκλιση στο άλλο.

 

Σου αρέσουν τα νέα μπαρμπέρικα αυτής της πόλης; Έχεις παρακολουθήσει την φιλοσοφία τους;

Αρχικά, τα νέα μπαρμπέρικα άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουν οι άντρες την προσωπική τους περιποίηση. Έδωσαν σε αυτό το κοινό κάτι που ως τώρα δεν υπήρχε. Είναι χώροι και όχι μαγαζιά με τη στενή έννοια, που αναγάγουν το απλό κούρεμα σε μια συνολική εμπειρία.

 

Αν έπαιζες σε ένα εναλλακτικό μπαρμπέρικο και  ήθελες να φτιάξεις το κέφι των καλεσμένων σου ποιο είδος μουσικής θα προτιμούσες;

Θα έφτιαχνα μια λίστα με τα αγαπημένα μου τραγούδια και τα αγαπημένα τραγούδια των καλεσμένων μου φροντίζοντας για τη δημιουργία μια οικείας και ζεστής ατμόσφαιρας.

 

Στις χαλαρωτικές  διαδικασίες grooming ή beaute, τι μουσική φαντάζεσαι ότι ταιριάζει καλύτερα;

Η κλασική είναι η μουσική που ανεξάρτητα με τα ακούσματα του καθενός βοηθάει στη χαλάρωση και δημιουργεί ένα κλίμα ηρεμίας που είναι αυτό που χρειάζεται ο πελάτης εκείνη την ώρα.

 

Ποια μουσική δεν θα την πρότεινες ποτέ σε ένα μαγαζί που θέλει τους θαμώνες χαλαρούς και ήρεμους και για ποιο λόγο;

Οποιαδήποτε μουσική με οξύ μεταλλικό ήχο, έντονη ηλεκτρονική ή μουσικές τύπου «πολύ ροκ» ή «πολύ μέταλ» μπορεί να ικανοποιούν τους θαμώνες κατά περίπτωση αλλά σίγουρα δεν τους χαλαρώνουν.

 

Θα έβλεπες ένα σύγχρονο χώρο που συνδυάζει barbering, ποτό και μουσική;

Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η ιδέα. Θα μου άρεσε να δουλεύω κιόλας σ’ ένα τέτοιο μέρος. Να το τρέχω, να το διευθύνω και να επιμελούμαι τις μουσικές του επιλογές.

Πες μας τα δυο αγαπημένα σου κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από το πρόγραμμά σου.

Το Standing next to me των The last shadow puppets και το Murderers του John Frusciante

Written by The B.Mag