FOOD: Italiana Vera

Επισκεφτήκαμε το νέο ιταλικό εστιατόριο Aperio Cucina & Vino για να απολαύσουμε αυθεντικές γεύσεις με συνοδεία καλού κρασιού. Φυσικά, δεν αντέξαμε να μην μπούμε στην κουζίνα του για να παρακολουθήσουμε τον Chef να φτιάχνει τα πιάτα μας. Εξάλλου, στην μαγειρική, σημασία έχει όλο το ταξίδι.

Από την Δώρα Μάστορα

Μας αρέσουν τα όμορφα μαγαζιά και περισσότερο μας αρέσουν τα μαγαζιά που δημιουργούνται με αγάπη και ξεκάθαρο σεβασμό στον πελάτη. Το νέο ιταλικό Aperio είναι το εστιατόριο που θα πας για να απολαύσεις ένα ωραίο, ακόμα και ρομαντικό, δείπνο ή ένα απολαυστικό brunch ή ακόμα και ένα ψαγμένο cocktail στην μπάρα του. Ένα προσεγμένο μενού μαζί με μια λίστα από καλά κρασιά συνθέτουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Στα plus του Aperio το περιβάλλον που σε χαλαρώνει και σε κάνει να νιώθεις πολύ οικεία αλλά και το προσωπικό που πραγματικά είναι ευγενέστατο και δεν τσιγκουνεύεται τα χαμόγελα.

INFO


Gnocchi πατάτας με 4 τυριά, καρύδια και σταφίδες

Για να δημιουργηθεί αυτό το πιάτο, ο Chef πρώτα έβρασε τα νιόκι και τα άφησε στην άκρη. Μετά, έβρασε σε χαμηλή φωτιά και για 10’ κρέμα γάλακτος με παρμεζάνα, πεκορίνο, γκοργκοντζόλα και προβολόνε. Έτσι, τα τυριά έλιωσαν και έγιναν μια απαλή κρέμα. Πρόσθεσε πιπέρι και αλάτι καθώς και καρύδια με σταφίδες και έριξε μέσα στο μίγμα τα νιόκι  έτσι ώστε το πιάτο να ομογενοποιηθεί και να γίνει τέλειο. Λαχταριστή γεύση, ιδανική για τις χαμηλές θερμοκρασίες που θέλουμε κάτι πολύ και εύγεστο να μας δώσει ενέργεια και ευεξία.

Pappardelle Alla Norcina

Γι’ αυτό το πιάτο, ο Chef έβρασε τις παρπαδέλες για 3’ και τις άφησε στην άκρη. Μετά, σοτάρισε το μποκοτσίνι, αφού το είχε μπλεντάρει και είχε γίνει σαν κιμά, μαζί με μανιτάρια σαμπινιόν, με κρεμμύδι, σκόρδο και μανιτάρια πορσίνι. Μόλις σοταρίστηκαν, τα έσβησε με κρασί, πρόσθεσε τοματίνια και έριξε κρέμα γάλακτος και πάστα τρούφας και τα άφησε να πάρουν βράση. Μετά, έριξε τις παρπαδέλες, ανακάτεψε με τρουφόλαδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις έδεσαν, σερβίρισε και μοσχοβόλησε όλος ο τόπος.

INFO
Μεσογείων 258, Χολαργός, 2106542002

facebook: Aperio cucina & vino
instagram: aperio_athens

Written by The B. Magazine