Father and kids: Από πάντα Μπαμπάς

Εξαιρετικός επαγγελματίας και καλός άνθρωπος, ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που σίγουρα αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για τα παιδιά του. Τον συναντήσαμε και του μιλήσαμε.

Από την Δώρα Μάστορα

Ο Νίκος Νικολακόπουλος είναι ένας φανταστικός τύπος που θέλει και καταφέρνει να συνδυάζει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Διευθυντής προγράμματος στους Sfera 102,2 και Μουσικός 98,6, σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, μηχανόβιος και χαμηλών τόνων, όπως μας αρέσουν οι άνθρωποι, σίγουρα έχει κερδίσει για πολλούς λόγους την αγάπη μας.

Νίκο ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Είμαι ο Νίκος, είμαι 46 χρονών και είμαι καλά! Είμαι Παντρεμένος με την Μαριζάν Σουέα και έχω δυο παιδιά! Δουλεύω στο Ραδιόφωνο από το 1989. Θα έλεγα ότι κατά βάση φτιάχνω ραδιόφωνα αν και έχει συμβεί να έχω χαλάσει και κάποια! Αυτό που κάνω και που είναι ίσως αυτό που μου επιτρέπει να είμαι δημιουργικός στην δουλειά μου, είναι να παρατηρώ τους ανθρώπους, αν αποκωδικοποιήσεις τις συνήθειες τους μπορείς πιο εύκολα  να τους πλησιάσεις με την μουσική

 

Σύστησέ μας τα παιδιά σου. Ποια είναι; Πόσο χρονών είναι; Πες μας ένα βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους

Από το 2006 γίναμε 3 στην οικογένεια, όταν γεννήθηκε ο Δημήτρης και 2 χρόνια μετά γίναμε 4, όταν γεννήθηκε η Νένια! Ο Δημήτρης είναι 12 χρονών είναι τελειομανής και όταν δεν φέρνει το αποτέλεσμα που θέλει, απογοητεύεται εύκολα γιατί είναι ευαίσθητος αλλά προσπαθεί να το κρύβει! Η Νένια είναι 10 χρονών είναι πολύ προστατευτική και έχει αυτό που ορίζει η λέξη ενσυναίσθηση.

 

Ήθελες πάντα να κάνεις οικογένεια;

Προέρχομαι από μια πολύ μεγάλη οικογένεια και από μικρός το να κάνω δική μου το έβλεπα ως μια φυσική εξέλιξη. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο!

 

Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που ένιωσες όταν έμαθες ότι θα γίνεις πατέρας;

Εδώ θα μπορούσα να πω πολλά! Πατέρας δεν γεννιέσαι, πατέρας γίνεσαι! Πιστεύω ότι ο πατέρας νιώθει μεγάλη ευθύνη, αλλά γενικά όλη την αίσθηση της πατρότητας την αντιλαμβάνεται όταν ζήσει με τα παιδιά του και όχι την στιγμή που γεννιούνται. Μπορώ να σου πω ότι καθημερινά ενθουσιάζομαι ακόμη περισσότερο ζώντας την ζωή μου μαζί με τα παιδιά!

 

Πιστεύεις ότι ο μπαμπάς είναι στις συνειδήσεις των παιδιών αυτός που τα καταφέρνει όλα; Θέλεις να σε βλέπουν τα παιδιά σου σαν σούπερ ήρωα ή προτιμάς να τους δείχνεις τις αδυναμίες και τις ατέλειες σου;

Συμβαίνει αυτό, αν και νομίζω αυτόν τον ρόλο τον έχει και η μητέρα! Ιδανικά θα ήθελα (δεν το καταφέρνω πάντα ούτε μπορεί να γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις) να κάνουν πράγματα χωρίς βοήθεια. Μια κινεζική παροιμία λέει πολύ σωστά ότι “Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσ’του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε του ψάρεμα”.

Έχετε κάποια δραστηριότητα που κάνετε μαζί; Περνάτε χρόνο παρέα;

Προσπαθώ να έχουμε και κοινές δραστηριότητες. Δουλεύω, όμως, πολλές ώρες και δεν το καταφέρνω αυτό πάντα. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, κάνουμε μαζί πράγματα.

 

Κάνεις όνειρα για τα παιδιά σου ή προτιμάς να είσαι από δίπλα έτοιμος να υποστηρίξεις τα όνειρα που κάνουν μόνα τους;

Δεν έχω στόχους δικούς μου που πρέπει να κατακτήσουν τα παιδιά μου για εμένα. Στόχος μου είναι να βάζουν δικούς τους στόχους και να προσπαθούν για αυτούς!

 

Τι σε φοβίζει βλέποντάς τα να μεγαλώνουν; Έχεις ανησυχίες;

Θέλω να έχουν υγεία σωματική, και ψυχική, δεν ανησυχώ για τίποτα άλλο. Ό,τι άλλο προκύψει νομίζω ότι θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν.

Στην οικογένεια μοιράζετε τους ρόλους; Το παίζετε καλός και κακός μπάτσος ή έχετε κοινή δράση;

Θα έπρεπε να μην συνέβαινε αυτό, αλλά συμβαίνει γιατί μερικές φορές η κατάσταση με τα παιδιά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη! Εγώ, συνήθως, έχω το ρόλο του άκαμπτου, πιστεύω όμως ότι οι ρόλοι αλλάζουν κατά περίπτωση ώστε να υπάρχει ισορροπία.

 

Τι θα έλεγες σε κάποιον που φοβάται να κάνει παιδί;

θα του έλεγα να μην είναι τόσο εγωιστής, τα παιδιά δίνουν ουσιαστικό νόημα στην ζωή.

Written by The B. Magazine