Περί δημιουργίας

Είχα πάντα μια απορία σχετικά με τις δυνατότητες, είτε τις δικές μου, είτε γενικά κι αφηρημένα κι αυτός είναι ο λόγος που σχετικά συχνά, τις τεντώνω. Το τελευταίο «τέντωμα», μας έδωσε αυτό που συνοδεύει το παρόν τεύχος του THE Β.MAG – μια εφημερίδα, το τέταρτό μου παιδί (τα άλλα τρία είναι ένα σκυλάκι και δυο περιοδικά), την THE HAIR TIMES.

Το να είσαι εκδότης ακούγεται ωραίο, είναι και ωραίο πρέπει να σου πω, αλλά έχει μια βασική προϋπόθεση, που χωρίς αυτήν, όσα προσόντα και να έχεις δεν γίνεται να είσαι εκδότης, πέρα από τα αυτονόητα δηλαδή, πρέπει κυρίως να γέννας ιδέες. Πολλές ιδέες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα παραμείνει ιδέες για διάφορους λόγους, αλλά λίγες από αυτές, με μαθηματική ακρίβεια, θα δώσουν ένα εκπληκτικό, χρήσιμο και όμορφο αποτέλεσμα.

Τέτοια θεωρώ ότι μαζί με όλη την ομάδα μας, καταφέραμε να κάνουμε την εφημερίδα μας. Εκεί μέσα θα βρεις πολλά και χρήσιμα για το επάγγελμά σου, ιδέες, νέα, περίεργα νέα, σταυρόλεξα, χιούμορ, αφιερώματα, προϊόντα και αγγελίες από τον κλάδο σου. Οι αγγελίες είναι ένα σημαντικό κομμάτι και ένας από τους λογούς δημιουργίας της, είχαμε πολλές φορές ακούσει και διαβάσει στο Facebook μας από αναγνώστες το συγκεκριμένο αίτημα, να βάλουν αγγελία, είτε για να βρουν δουλειά, είτε για να βρουν συνεργάτες, εξοπλισμό κ.α. πολλά.

Στείλε μας την αγγελία σου αν αναζητάς κάτι για να δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος κι έτσι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την κοινότητα μας.

Αυτή βέβαια είναι απλώς η ιδέα Νο1. Σε αυτό το σούπερ τεύχος θα δεις και τέχνη, αυτή είναι η ιδέα Νο2. Τι τέχνη ακριβώς;  Ένα σουρεαλιστικό κολλάζ, με προϊόντα που ξέρουμε και αγαπάμε, απλά με μια άλλη ματιά, αντισυμβατική, υπερβατική και πολύ ιδιαίτερη. Πήραμε κάτι πραγματικό και το ενώσαμε με το φανταστικό, το αποτέλεσμα είναι κάτι ανάμεσα σε ονειρικά τοπία και φαντασία, κάτι σε στιλ Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα του THE B.MAG φυσικά και είναι, όπως πάντα, αποτέλεσμα έρευνας, διαβάσματος, ξενυχτιού κλπ. και γι’ αυτό είναι και πάλι στην ευρύτερη περιοχή του υπέροχου. Διάβασε άρθρα, συνεντεύξεις, εμπνεύσου και Βe better!

Σου εύχομαι καλή και δημιουργική μπαρμπέρικη χρονιά, με ιδέες και έμπνευση.

Θέμης Παπαδόπουλος

Το artwork επιμελήθηκε η σύμβουλος στα περιοδικά και σύντροφος μου στη ζωή, ΣοφίαΡεζοπούλου.

Written by The B.Mag