ΤΟ SOUNDTRACK ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟΥ

Ένα ενημερωμένο μπαρμπέρικο πρέπει να προσφέρει και ενημερωμένη μουσική. Αφήστε στην άκρη το YouTube και τις random επιλογές του και ακούστε τις ολόφρεσκες ηχητικές προτάσεις του The B.Mag.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

1) KHRUANGBIN – Con Todo El Mundo


Προφέρονται «Χρούνγκμπιν» και όσο δύσκολο είναι το όνομά τους, τόσο εύκολο είναι να παρασυρθείς από τη νωχελική instrumental handmade soul τους φτιάχνοντας τη διάθεση όσων βρίσκονται στον χώρο μαζί σου. Το ντεμπούτο τους «Con Todo El Mundo» είναι λες και φτιάχτηκε από έναν αλγόριθμο: Ευχάριστο χωρίς να είναι εύπεπτο, sexy χωρίς να είναι σαχλό και δεξιοτεχνικό χωρίς να είναι ελιτίστικο. Ναι, ο κιθαρίστας και η μπασίστρια φορούν περούκες!

2) IDLES – Joy as an Act of Resistance


Κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και ήδη έχει χαρακτηριστεί κλασικό. Διαθέτει την ανεπιτήδευτη ορμή του βρετανικού punk των 80s, αλλά με επίκαιρο πολιτικοκοινωνικό στίχο που τσακίζει κόκκαλα. Η φωνή του Joe Talbot είναι μια φωνή λογικής ή καταγγελίας (ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός) που ξεστομίζει ατάκες όπως «The mask
of masculinity is a mask that’s wearing me / This is why you never see your father cry». Σεβόμαστε.

3) KAMASI WASHINGTON – Heaven and Earth


Άλλη μια σπουδαία κυκλοφορία του 2018, αυτή τη φορά από το μετερίζι της jazz. Ναι κύριε, υπάρχει jazz και τον 21ο αιώνα, όχι σαν αυτή που ακούς στο ασανσέρ της πολυεθνικής ή στον διάδρομο του Μασούτη, αλλά σαν τον χείμαρρο που ξεχειλίζει από το σαξόφωνο του Kamasi. Αρμονία, τεχνική, συναίσθημα, ρυθμοί που κινούνται από το παραδοσιακό swing μέχρι το hip-hop και όλα αυτά σε ένα μουσικό context που βροντοφωνάζει την υψηλή του αισθητική.    


ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΔΩΡΟ!
73 λεπτά μιξαρισμένης μουσικής, επιλεγμένης κομμάτι-κομμάτι, ένα μικρό δώρο για σένα και τους φίλους/πελάτες/καλεσμένους σου!
https://www.mixcloud.com/panos-bobolas/panos-list-1/

Written by The B.Mag