BARBERSHOP REBORN

Το σύγχρονο μπαρμπέρικο εξελίσσεται, καθώς εντάσσει στον χώρο του μοντέρνες υπηρεσίες για τον ανδρικό καλλωπισμό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ

Η πλειοψηφία των μοντέρνων μπαρμπέρικων βάζει στόχο να προσδιορίσει, να βελτιώσει και να συλλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες ενός άντρα και τις παραδοσιακές αξίες του μπαρμπέρικου. Μπορεί η νοσταλγία των παλαιών εποχών και η διαχρονική αρρενωπότητα να απαρτίζουν τους δυο βασικούς άξονες της μεγάλης αυτής αναβίωσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο παππούς σας θα αναγνώριζε ένα σύγχρονο μπαρμπέρικο ως το παραδοσιακό κουρείο που ήξερε και αγαπούσε. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Οι καιροί αλλάζουν.

Το μπαρμπέρικο αν θέλει να είναι κερδοφόρο ως επιχείρηση οφείλει να αναγνωρίζει οποιοδήποτε ανάγκη προκύπτει στην ανδρική περιποίηση και να την καλύπτει. Οι άνδρες σήμερα δίνουν περισσότερη έμφαση στην εμφάνιση και στην περιποίηση τους, ξεφεύγοντας από στερεότυπα και ταμπού. Το ανδρικό φύλο «απελευθερώνεται» και για αυτό δεν καθόλου τυχαίο που οι στατιστικές υπολογίζουν ότι η βιομηχανία του ανδρικού grooming μέχρι το 2020, θα έχει φτάσει το ποσό των 26 δις. δολαρίων. Μπορεί τα σύγχρονα μπαρμπέρικα να παρέχουν μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών σε κούρεμα και ξύρισμα, αφεψήματα, ακόμα και πολυτελείς υπηρεσίες όπως ουίσκι και πούρα, όμως από ότι φαίνεται αυτές δεν αρκούν. Το μέλλον των μπαρμπέρικων είναι ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών grooming με υπηρεσίες καλλωπισμού και ανδρικής περιποίησης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΥΔΙΩΝ

Η εμφάνιση όσο πάει γίνεται όλο και πιο σημαντική για τους άντρες. Με αυτό κατά νου, η ζήτηση για σχηματισμό φρυδιών έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς δεν είναι λίγοι οι άντρες που θέλουν είτε να περιορίσουν την έκταση των φρυδιών, είτε ακόμη και να τους αλλάξουν το σχήμα. Οι δυο πιο δημοφιλής υπηρεσίες φρυδιών είναι με κερί και κλωστή.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΥΧΙΩΝ

Κάποτε μπορεί να αντιμετωπιζόταν σαν τάση, σήμερα όμως τα όμορφα χέρια, αλλά και πόδια αναβαθμίζουν άμεσα την ανδρική εικόνα. Οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε έναν μπαρμπέρικο, καθώς δεν είναι λίγοι οι άντρες που θέλουν τα άκρα τους να διατηρούν μια κομψή εμφάνιση. Πολλές φορές μάλιστα, οι υπηρεσίες μανικιούρ προτιμώνται από άντρες, των οποίων το επάγγελμα φανερώνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια τους (μπάρμεν, δικηγόροι, πωλητές, μοντέλα, κλπ). Το θετικό των υπηρεσιών αυτών είναι ότι χαρίζουν υγιή εμφάνιση στα νύχια, καθαριότητα και όμορφο δέρμα. Όσο για το πεντικιούρ, πρόκειται για μια πολύ χαλαρωτική υπηρεσία, η οποία μπορεί να συνοδευτεί με spa ποδιών και αποτελεί σίγουρα μια δελεαστική επιλογή για τον άντρα που θέλει να περάσει ένα χαλαρωτικό απόγευμα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Υπηρεσίες προσώπου όπως ενυδάτωση, scrub, βαθύς καθαρισμός, αλλά και black mask είναι must για το μπαρμπέρικο που θέλει να εμπλουτίσει την γκάμα των υπηρεσιών του. Οι υπηρεσίες προσώπου είναι επικερδείς και μπορούν να συνδυαστούν άριστα πριν, ή και μετά από υπηρεσίες ξυρίσματος και κουρέματος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα περιβάλλον, μέσα από το οποίο ο άντρας φεύγει περιποιημένος, κομψός και ανανεωμένος. Επιπλέον, οι υπηρεσίες προσώπου είναι χαλαρωτικές και ταιριάζουν στο κλίμα του σύγχρονου μπαρμπέρικου. Ενυδάτωση, scrub, βαθύς καθαρισμός και black mask: όλες αυτές οι υπηρεσίες συμβάλλουν στην βελτίωση της ανδρικής εμφάνισης αλλά δίνουν και μπόλικους πόντους αυτοπεποίθησης στον άντρα που θέλει να περιποιείται την εικόνα του.  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΑΦΗΣ

Είτε μιλάμε για πρόωρο γκριζάρισμα, είτε για προσωπικά γούστα, όλοι οι άντρες έχουν σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά την πιθανότητα να καλύψουν τις λευκές τους τρίχες. Για αυτό και οι υπηρεσίες βαφής οφείλουν να υπάρχουν σε κάθε μπαρμπέρικο. Επιπλέον, ακόμη και η αγορά προϊόντων έχει επεκταθεί σημαντικά πάνω σε αυτόν τον τομέα. Οι ημιμόνιμες, ανδρικές βαφές είναι γεγονός, ενώ υπάρχουν και προϊόντα styling τα οποία εμπεριέχουν χρώμα και καλύπτουν την λευκή τρίχα μέχρι το επόμενο λούσιμο, όπως πομάδες με χρώμα.

Written by The B. Magazine