THE MASTER OF SKULL FADE, BARBER BALDY

Γνωρίζουμε τον Barber Baldy, τον τεχνίτη-μπαρμπέρη που δημιούργησε την Skull Fade τεχνική και που θα μας την παρουσιάζει ζωντανά στη 5η HAIRPROF.

Η 5Η Hairprof πλησιάζει και ένας από τους κεντρικούς καλεσμένους της θα είναι ο Barber Baldy, με καταγωγή από τη Βρετανία. Ο Baldy είναι ο μπαρμπέρης που επινόησε την τεχνική του skull fade, αλλά και ο Lead Educator Ευρώπης για την Andis, επομένως είναι βέβαιο ότι τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου που θα βρεθεί στην σκηνή της Hairprof, θα δείξει ενδιαφέρουσες τεχνικές στους Έλληνες μπαρμπέρηδες που θα τον παρακολουθήσουν. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του για να τον γνωρίζουμε, αλλά και για να δούμε τι ακριβώς να περιμένουμε από τον «The fade UK Master».

 

Για να παρακολουθήσετε από κοντά το Look & Learn
σεμινάριο του Barber Baldy στη 5η HAIRPROF, ανατρέξτε
στο site της HAIRPROF
hairprof.eu και κλείστε θέση!

Πως ξεκίνησε η καριέρα σας στο Barbering;

Αρχικά ήμουν κομμωτής, όμως η πλειοψηφία των πελατών μου ήταν άντρες και κάποια στιγμή με προσέγγισε κάποιος και με ρώτησε αν θα ήθελα να δουλέψω σε μια μικρή αλυσίδα μπαρμπέρικων. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου στον κόσμο του barbering, ήμουν ένας από τους πρώτους που συνδύασα την κομμωτική με το barbering και δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς ξεκίνησε πριν 30 χρόνια.

 

Θα σας δούμε στη σκηνή της 5η HAIRPROF, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου. Πως νιώθετε που θα συμμετάσχετε; Θα είναι η πρώτη σας φορά στην Ελλάδα;

Α, η Ελληνική διοργάνωση HAIRPROF! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα ανέβω στη σκηνή, δεν έχω δουλέψει στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα είναι τέλεια. Παρόλα αυτά είχα έρθει όταν ήμουν 20 ετών και κάναμε τουρ στα ελληνικά νησιά. Τότε είχα κουρέψει και μερικούς σε κάποιες παραλίες για να βγάλω λεφτά ενώ ταξίδευα. Λατρεύω την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Τι θα μας δείξετε στη σκηνή; Θα μάθουν οι Έλληνες κουρείς κάτι καινούργιο;

Δεν μπορώ να σας πω τι θα σας δείξω γιατί θα το χαλάσω, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα είναι μια μίξη ανάμεσα στο κλασικό και στο μοντέρνο barbering. Πάντα μου αρέσει να δίνω ένα twist σε κάθε κούρεμα, το οποίο είναι και η υπογραφή μου. Τα look & learn σεμινάρια που κάνω καλύπτουν πολλά πράγματα, για αυτό θα ήθελα να σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι φεύγουν έχοντας μάθει κάτι από αυτά. Σαν μπαρμπέρης πάντα θέλω να μαθαίνω καινούργια πράγματα, ακόμη κι αν πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες, οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει να κάνω κάτι φοβερό. Πάντα μαθαίνω και όποιος λέει ότι τα έχει μάθει όλα, δεν έχει μάθει τίποτα.

 

Ποια είναι η γνώμη σας για το επαγγελματικό επίπεδο των Ελλήνων μπαρμπέρηδων;

Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες κουρείς είναι στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους μπαρμπέρηδες στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν έχει σημασία από που έρχεσαι, αλλά το πόσο διευρύνεις τις γνώσεις και την επιθυμία σου να μάθεις. Αυτά είναι που σε ανεβάζουν, ανεξαρτήτως καταγωγής.

 

Ως ο Lead Educator Ευρώπης για την Andis, ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο μάθημα στο barbering;

Για εμένα όλα έχουν να κάνουν με το να μάθεις την τέχνη σου όπως ακριβώς είναι και στη συνέχεια να ξεφύγεις από όρια και κανόνες. Οποιοσδήποτε μπορεί να σου δείξει τα βασικά, όμως αν θες να προχωρήσεις τότε πρέπει να σπάσεις τους κανόνες, πρέπει να δημιουργήσεις για να ανελιχθείς την βιομηχανία και πάντα πρέπει να προσπαθείς να σκέφτεσαι έξω από τα καθιερωμένα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το μπαρμπέρικο σας, το Baldy’s Barber. Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Έχω δυο μπαρμπέρικα, το πρώτο το έχω εδώ και 31 χρόνια. Το βλέπουμε σαν οικογενειακή επιχείρηση, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θα είχα καταφέρει να το κάνω χωρίς την φοβερή ομάδα που έχουμε χτίσει, η οποία είναι η δεύτερη οικογένεια μας. Όλοι όσοι είναι μέρος της ομάδας Baldy έχουν εκπαιδευτεί από εμάς και έχουμε ανακαλύψει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά. Όλοι δουλεύουμε με παρόμοιο τρόπο, έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης, ενώ η ομάδα αποτελείται από νέους, ταλαντούχους και σκεπτόμενους μπαρμπέρηδες και αυτός ο συνδυασμός μας χαρίζει ενθουσιώδεις καταστάσεις. Τους παροτρύνουμε να αναλάβουν τα δικά τους projects, πάντα με την βοήθεια και τη στήριξη μας, καθώς η πλειοψηφία της ομάδας μας έχει σπόνσορες, ενώ η δουλειά τους έχει δημοσιευθεί, έχουν κάνει σεμινάρια και παρουσιάσεις. Δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερη ομάδα και τους σέβομαι όλους σε μεγάλο βαθμό.

Σας αποκαλούν τον «The fade UK Master». Είναι το fading η αγαπημένη σας τεχνική;

Κατά παράξενο τρόπο, είμαι γνωστός για το skull fade, το οποίο το ονοματίσαμε πριν χρόνια. Εκτός από τα ξεθωριάσματα μου αρέσει να δουλεύω και με λίγο μακρύτερα στυλ μαλλιών, το οποίο πιθανότατα θα το δείτε την 5η HAIRPROF. Δεν αφιερώνομαι μόνο στα fades.

 

Πείτε μας για την Skull Fade τεχνική. Τι είναι και πως την εμπνευστήκατε;

Πριν από 5-6 χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε πιο κοντά κουρέματα, που δεν κάναμε μέχρι τότε και χρησιμοποιούσαμε την Andis Foils για τα skin fades μας. Αυτό μας έδινε ένα πολύ απαλό δέρμα, τόσο καθαρό που είπα ότι δεν γίνεται να πάμε σε πιο κοντό μήκος από εκείνο το επίπεδο, εκτός κι αν ξύριζα μέχρι και το κρανίο. Και έτσι γεννήθηκε το skull fade! Έγινε γνωστό πρώτα στην περιοχή και μετά άλλοι μπαρμπέρηδες το δοκίμαζαν και του έβαζαν και hashtag και κάπως έτσι έγινε παγκοσμίως γνωστό. Η ονομασία του υποδεικνύει ότι η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται για να δείξει την διαφορά ανάμεσα σε ένα κανονικό skin fade και σε ένα πολύ απαλό. Ποιος να το φανταζόταν ότι θα γινόταν γνωστό σε όλο τον κόσμο ως η κληρονομιά μου.

 

Δώστε μας μια συμβουλή για τα λεπτά μαλλιά.

Η συμβουλή μου είναι να τα ξυρίσετε. Τελείως!


Written by The B.Mag