Και του σπανού τα γένια… γίνονται!

Μια λαϊκή παροιμία λέει πως “όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια”. Ok, αλλά τι γίνεται όταν έχεις τα χτένια και σου λείπουν τα γένια;

Ανήκεις στους άνδρες που θέλουν να ζήσουν το φετινό Movember με ένα παχύ και περιποιημένο μουστάκι αλλά οι τρίχες στα γένια σου δε φτάνουν… ούτε για δείγμα; Η ομάδα του TheBmag έψαξε και βρήκε τη λύση στο πρόβλημα σου. Άκου λοιπόν να δεις τι γίνεται.

Θα ξεκινήσουμε με τα άσχημα νέα. Πράγματι, στο φετινό Movember θα είσαι και πάλι χωρίς μουστάκι, εκτός αν βολευτείς με ψεύτικο που δυστυχώς δεν θα πείσει κανέναν. Εδώ που τα λέμε, καλύτερα να μην το επιχειρήσεις.

Για καλή σου τύχη, υπάρχουν και πιο ευχάριστα νέα. Ποια είναι αυτά; Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά αν όντως θέλεις να πυκνώσεις τα γένια σου ώστε να αφήσεις μουστάκι ή μούσι, μπορείς να το κάνεις και μάλιστα, εύκολα και γρήγορα. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα ούτε παίζουμε με τον πόνο σου. Είπαμε, για φέτος ξέχνα το! Αν όμως το βάλεις σκοπό, του χρόνου τέτοια εποχή θα γιορτάζεις το Movember με χαμόγελο, καμαρώνοντας για το Chevron, το Gunslinger ή το Pencil Thin μουστάκι σου. Εμείς εδώ θα σου πούμε πως μπορείς να το κάνεις. Η επιλογή του στυλ, είναι δική σου.

 

Πύκνωσε τα γένια σου, σήμερα!

Πριν την εμφύτευση

Μετά την εμφύτευση

Κάποτε, οι άντρες χωρίς γένια ήταν υποχρεωμένοι να δεχτούν τη μοίρα τους μιας και η εμφύτευση τριχών στο πρόσωπο, φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει αφού η αποκατάσταση του τριχωτού στο μουστάκι και τα γένια είναι πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Η διαδικασία αποκατάστασης είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη ενώ τα αποτελέσματα είναι 100% φυσικά και κανείς δε μπορεί να καταλάβει αν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε θεραπεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως χιλιάδες άνδρες σε όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το “μουσάτο look” που ονειρευόντουσαν, παρά το γεγονός πως είχαν ελάχιστες τρίχες στο πρόσωπο τους.

Προκειμένου να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εμφύτευση στα γένια, επισκεφτήκαμε τον μεγαλύτερο ιατρικό οργανισμό που ασχολείται αποκλειστικά με την αποκατάσταση του τριχωτού από το 1970, το ελληνικό DHI Global Medical Group.

 

Μουστάκι ή γενειάδα;

Η υπερσύγχρονη DHI Αθήνας, είναι ο χώρος όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις μαλλιών και γενιών στην Ελλάδα αλλά και το μέρος που πρέπει να απευθυνθείς αν έχεις πρόβλημα τριχόπτωσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τελευταία χρόνια, η εμφύτευση στα γένια έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες σε όλο τον κόσμο. Σε τι οφείλεται όμως αυτή η έκρηξη ζήτησης;

“Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις προσταγές της μόδας που τα τελευταία χρόνια θέλει τους άνδρες κομψούς και αρρενωπούς, με γενειάδα ή μουστάκι. Μια απλή περιήγηση στα social media αρκεί για να δεις πως τα μούσια και τα μουστάκια είναι ακόμη της μόδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκτός αυτού, η αύξηση οφείλεται και στην πρόοδο της επιστήμης αφού πλέον, τα αποτελέσματα της αποκατάστασης στα μαλλιά, τα γένια και το μουστάκι είναι εκπληκτικά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως κανείς δε μπορεί να καταλάβει αν έχει προηγηθεί κάποια θεραπεία ή όχι. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη αφού εκτελείται με χρήση τοπικές αναισθησίας και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες από εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς” αναφέρει η ιατρική ομάδα της DHI και μας εξηγεί πως γίνεται η εμφύτευση, βήμα βήμα.

“Τα βήματα που ακολουθούνται είναι παρόμοια με αυτά της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ουσιαστικά, γίνεται εξαγωγή υγιών τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή (το πίσω μέρος του κεφαλιού) και στη συνέχεια, ακολουθεί η εμφύτευση στη λήπτρια περιοχή, δηλαδή εκεί που υπάρχει το πρόβλημα. Την επόμενη μέρα, μπορείτε να πάτε κανονικά στην εργασία σας χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε 12 μήνες. Τα νέα γένια μεγαλώνουν κανονικά όπως και τα υπόλοιπα ενώ δεν πέφτουν ποτέ”.

Πριν την εμφύτευση

Μετά την εμφύτευση

 

BOX: Τα 5 στάδια της εμφύτευσης στα γένια.

Η αποκατάσταση των γενιών είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που εκτελείται από έμπειρους γιατρούς, με χρήση τοπικής αναισθησίας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, μπορείς να ακούσεις μουσική, να δεις μια ταινία ή απλά, να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.

 

Βήμα 1

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας είναι η σωστή διάγνωση που πραγματοποιείται από ομάδα ειδικών. Το προηγμένο διαγνωστικό σύστημα της DHI παρέχει ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη και σε βάθος διάγνωση ενώ καθορίζει το ιδανικό πλάνο θεραπείας που πρέπει να ακολουθηθεί για κάθε περίπτωση.

 

Βήμα 2

Ο γιατρός σχεδιάζει προσεκτικά την περιοχή των γενιών και το μουστάκι, σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

 

Βήμα 3

Υπολογίζεται ο αριθμός και ο τύπος των τριχοθυλακίων που απαιτούνται για ένα φυσικό αποτέλεσμα με την επιθυμητή πυκνότητα.

 

Βήμα 4

Γίνεται η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή (το πίσω μέρος του κεφαλιού).

 

Βήμα 5

Γίνεται η εμφύτευση στην περιοχή των γενιών σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

 

BOX: DHIlets Movember!

Κάθε χρόνο, το DHI Global Medical Group συμμετέχει ενεργά στο κίνημα Movember προσφέροντας ειδικές τιμές στις θεραπείες αποκατάστασης γενιών καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Παράλληλα, παροτρύνει όλους όσους έχουν παρατηρήσει πως χάνουν μαλλιά, να προχωρήσουν σε διάγνωση της τριχόπτωσης τους με τα νέα επαναστατικά τεστ που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με κορυφαίους ακαδημαϊκούς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κινητοποίηση των ανδρών στον αγώνα κατά σοβαρών ασθενών, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την DHI. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία του Group. Για τους ανθρώπους της DHI, η τριχόπτωση δεν είναι μια κοινή πάθηση. Είναι μια συστηματική νόσος που επηρεάζει το σύνολο της υγείας και χρήζει πάντα εξατομικευμένης συστημικής θεραπείας. Για τον λόγο αυτό, το DHI Global Medical Group συνεργάζεται στενά με δημόσια Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και με ομάδες επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέροντας το πιο προηγμένο και αναλυτικό σύστημα διάγνωσης

Με 48 χρόνια εμπειρίας, 68 κέντρα σε όλο τον κόσμο και πάνω από 250.000 ικανοποιημένους ασθενείς, το DHI Global Medical Group αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στη διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης!

Written by The B.Mag