TRIVIA: FANTASTIC BEARD

Οι γενειάδες ήταν συνταγογραφούμενες

Κατά την Βικτωριανή εποχή οι γιατροί συνιστούσαν στους άντρες την θεραπεία της γενειάδας, δηλαδή τους προέτρεπαν να ξεκινήσουν να μεγαλώνουν τα γένια τους. Αυτή η πρακτική ήταν συνηθισμένη για την εποχή, διότι οι γιατροί τότε πίστευαν ότι τα γένια μπλόκαραν τα μικρόβια από το να εισέλθουν από το στόμα.

 

Στην Αυστραλία υπάρχει συγκρότημα που ονομάζεται “The Beards”

Το αυστραλιανό συγκρότημα που ονομάζεται ‘’Τhe Beards’’ αποτελείται, προφανώς, από γενειοφόρους. Επιπλέον, έχουν γράψει γύρω στα 40 τραγούδια τα οποία όπως φαντάζεστε, περιστρέφονται γύρω από ένα θέμα: την γενειάδα.

 

Το μακρύτερο που μπορεί φτάσει είναι 5m

Εξαιρετικά δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Πάρε παράδειγμα τον Ινδό Ram Singh, έναν άνδρα 62 ετών ο οποίο μεγαλώνει τα γένια του από το 1970. Ο ίδιος μάλιστα, κατέχει και το αντίστοιχο ρεκόρ Guinness. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να το σπάσει.

 

Υπάρχει φοβία των γενιών

Εδώ υπάρχει φοβία για τις πόρτες, δεν θα υπήρχε για τα γένια; Η διαταραχή ονομάζεται Pogonophobia, από τα συνθετικά πώγων (πώγων στην αρχαία ελληνική σημαίνει γένι) και φοβία. Όσοι πάσχουν από Πωγωνοφοβία αγχώνονται και στρεσάρονται σε μεγάλο βαθμό όταν αντικρύζουν μπροστά τους άντρες με γένια.

 

 

Το ρεκόρ της γυναικείας γενειάδας είναι 30εκ.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Harnaam Kaur έγινε κάτοχος του τίτλου της πιο νεαρής γυναίκας με γενειάδα, η οποία είναι τόσο πλούσια που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ανδρική. Μπορεί τα γένια της να είναι εντυπωσιακά, όμως, δεν τα προτείνουμε σε καμιά περίπτωση στις φίλες μας.

 

Οι γενειάδες έχουν φορολογηθεί

Ο Μεγάλος Πέτρος κατά την διάρκεια της βασιλείας του στη Ρωσία, δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τις γενειάδες. Επομένως, έκανε ό,τι θα έκανε και οποιοδήποτε τσάρος που δεν συμπαθούσε τα γένια: επέβαλλε πρόστιμο στους Ρώσους, γενειοφόρους ευγενείς. Όσοι δεν ήθελαν να την αποχωριστούν, έπρεπε να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο για να την κρατήσουν.

 

Η γενειάδα Vandyke

Στις αρχές του 1600 ο ζωγράφος Sir Anthony van Dyke, ξεκίνησε να ζωγραφίζει αριστοκράτες με μυτερές και γυριστές γενειάδες και μουστάκια. Από εκεί γεννήθηκε το γνωστό στυλ γενειάδας Vandyke, το οποίο ονομάστηκε μετά από τον ζωγράφο.

 

 

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι φορούσαν ψεύτικες γενειάδες

Οι Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου είναι γνωστοί για τις χρυσές, ψεύτικες γενειάδες που φορούσαν. Οι ιστορικοί ακόμα δεν έχουν μάθει τον ακριβή λόγο που το έκαναν αυτό, αλλά πιθανότατα η αιτία οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Σε αρχαίες αναπαραστάσεις ο θεός Όσιρις, απεικονίζεται με μια πολυτελή, συνθετική γενειάδα για αυτό και οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι Φαραώ φορούσαν χρυσές γενειάδες σαν φόρο τιμής.

 

Τα γένια δεν μεγαλώνουν μετά θάνατον

Το ίδιο ισχύει για όλες τις τρίχες στο σώμα, αλλά και για τα νύχια. Οι τρίχες μας αποτελούνται από την κερατίνη, όπως άλλωστε και τα νύχια ή το δέρμα. Ο λόγος που πολύ πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι η συρρίκνωση των γύρω ιστών, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δίνει την ψευδαίσθηση ότι μεγαλώνουν.

Written by The B.Mag