MAN WITH DOG: Ο Disco κυκλοφορεί ανάμεσα μας

Ο Άλεξ και ο Disco είναι ένα πετυχημένο δίδυμο, μια σχέση που θα κρατήσει χρόνια, μια οικογένεια αξιώσεων, μια τρέλα που δεν θέλει κανείς να τελειώσει. Τους συναντήσαμε και βρήκαμε τους λόγους που τους αγαπάνε όλοι.

Από την Δώρα Μάστορα

Φωτογραφίες Γιώργος Μαλεκάκης

Τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν δυνατές προσωπικότητες και είναι αξιολάτρευτα. Περπατάνε με χάρη, αγαπούν τα παιχνίδια, έχουν τεράστια υπομονή, ροχαλίζουν σαν τρένα και θέλουν να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής όλων. Κάπως έτσι είναι και ο Disco που είναι ξεκάθαρο ότι περνάει ζάχαρη με τον Άλεξ. Εξάλλου, με τα τέτοιο όνομα δεν περιμένει κανείς τίποτα άλλο από το να τον χορεύει στο ταψί κανονικά και με το νόμο.

Άλεξ ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτήν την πόλη;

Είμαι ο Αλέξανδρος Αντωνιάδης, κυκλοφορώ στον κυβερνοχώρο με το κωδικό όνομα Ζιζάνιους και το παίζω και εγώ φωτογράφος.

 

Έχεις έναν 4ποδο φίλο, τον Disco. Πώς και τον ονόμασες έτσι;

Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ήθελα απλά κάτι αστείο, κάτι να ταιριάζει με την μούρη του. Ήμουν μεταξύ του Θανάση και του Ντίσκο και επικράτησε το Ντίσκο γιατί ήταν πιο βίντατζ.

 

Πες μας δυο λόγια για την γνωριμία σας. Ήθελες γαλλικό μπουλντόγκ ή προέκυψε τυχαία;

‘Έπεσα δυστυχώς θύμα του ίντερνετ, όπου και γνώρισα την ράτσα αυτή μέσω εικόνων και βίντεο. Θεώρησα, ότι ο χαρακτήρας που έχει το πλάσμα αυτό πρέπει να ζήσει μαζί μου. Ήθελα πολύ ένα τέτοιον φίλο.

 

Έχεις κάνει υποχωρήσεις για να ζείτε αρμονικά μαζί ή έχει κάνει εκείνος;

Ω ναι… ωω ναι, όμως και όχι, έχω κάνει μόνο εγώ. Εκείνος δεν κάνει ποτέ πίσω. Ποτέ. Πουθενά. Τέλος.

 

Ο Disco σου έχει αλλάξει την ζωή σου. Σε έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Έχει αλλάξει την ζωή όλων όσων βρίσκονται στο περιβάλλον του βασικά. Περνάει από διάφορες φάσεις η γνωριμία με το πλάσμα αυτό και δημιουργεί πολλά συναισθήματα. Αγάπη, μίσος, γέλιο, νεύρα, όλα μέσα σε ένα μπλέντερ. Στο τέλος, όμως, της μέρας κυριαρχεί η φάτσα αυτή και απλά ξεχνάς τα πάντα.

 

Πολλοί λένε ότι ο σκύλος είναι γκομενοπαγίδα. Τι πιστεύεις εσύ;

Μπα, για κανένα λόγο. Ο εν λόγω σκύλος δηλαδή. Ίσως ράτσες όπως λαμπραντόρ ή γκόλντεν ριτρίβερ να είναι ξεκάθαρα γκομενοπαγίδες. Ο Ντίσκο, όμως, όχι. Ίσα-ίσα, οι περισσότεροι απορούν γιατί κάποιος θα είχε ένα τέτοιο σκύλο. Αυτό, βέβαια, είναι και ένας από τους λόγους που τον γουστάρω και πιο πολύ. Πόσο καταθλιπτικό είναι να χρησιμοποιεί κάποιος τον σκύλο του για να ρίξει γκόμενα!

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές που μοιράζεστε μαζί;

Αυτές που επιτέλους κοιμάται.

 

Θυμάσαι κάποιο περιστατικό με τον Disco που σε έβγαλε από τα ρούχα σου;

Πάρα πολλά, πέρα από τα πολύ απλά. Δηλαδή, πέρα από το να κάνει την ανάγκη του όπου και όποτε γουστάρει, παρόλο που πέρασε βασική εκπαίδευση. Βασικά, έχουμε συχνές καταστροφές όπως το στρώμα του κρεβατιού, ό,τι έχει να κάνει με καλώδια και ό,τι έχει να κάνει με αγαπημένα αντικείμενα που με κάποιο τρόπο τα καταλαβαίνει ότι είναι αγαπημένα και θέλει να τα εξολοθρεύσει.

 

Πηγαίνετε μαζί διακοπές; Είναι φουλ τάιμ σύντροφος ή τον αφήνεις κάπου;

Όχι, δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάμε μαζί. Ακολουθεί, όμως, τους γονείς μου σε διακοπές και παραδόξως είναι κύριος μαζί τους. Μάλλον κάτι δεν κάνω καλά.

 

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να υιοθετήσει έναν σκύλο;

Δεν μετανιώνω που επέλεξα τον Ντίσκο σα ράτσα σκύλου. Απλά είναι σίγουρα καλύτερο κάποιος να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι από το να αγοράσει. Το ξέρω ότι ακούγεται οξύμωρο, δεδομένου ότι εγώ αγόρασα αλλά δεν νομίζω να το ξανάκανα ποτέ.

 

Έχεις φανταστεί την ζωή σου χωρίς αυτόν;

Κάποιες φορές ειλικρινά, ναι και πολύ. Αλλά κρατάνε πολύ λίγο οι στιγμές αυτές. Όχι, δεν νομίζω ότι μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν.

Written by The B.Mag