Tattoo: Ink Lover

Θεωρεί τον εαυτό του ερασιτέχνη. Ίσως γιατί δεν εξασκεί το tattooing επαγγελματικά. Η τεχνική του, όμως, μαρτυράει άλλα πράγματα. Ο Art Director, Ανδρέας Παπανδρέου, είναι ερωτευμένος με το μελάνι και την βελόνα. Κάπως έτσι κάνει θαύματα.

Από την Δώρα Μάστορα

 

Αντρέα ποιος είσαι και τι κάνεις στην ζωή σου;
Με λένε Αντρέα και είμαι καλά! Γενικότερα, προσπαθώ αρκετά πάνω σε αυτό, στο να είμαι καλά, γι’αυτό και συχνά θα με βρείτε κοντά στη φύση. Επαγγελματικά ασχολούμαι με τη γραφιστική και τα τελευταία χρόνια γεμίζω τα δημιουργικά μου κενά σχεδιάζοντας τατουάζ.

Γιατί μπλέχτηκες με τα tattoo; Τι σε συγκινεί σε αυτή την τέχνη;

Το τατουάζ ήρθε και με βρήκε σε μια περίοδο καλλιτεχνικής απραγίας και εντελώς ανεπιτήδευτα ξεκίνησα να ασχολούμαι μαζί του.
Εξάλλου, με συγκινεί η εμπιστοσύνη που θα σου δείξει κάποιος ώστε να σε αφήσει να κάνεις την τέχνη σου, ανεξίτηλα, πάνω στο σώμα του!

 

Η γραφιστική επηρεάζει τα σχέδια σου; Από τι εμπνέεσαι;

Σίγουρα, παίζει σημαντικό ρόλο το καλλιτεχνικό υπόβαθρο του καθενός. Η γραφιστική με βοηθάει πολύ στις συμμετρίες και στον συνδυασμούς σχημάτων. Αλλά, συχνά εμπνέομαι και από το φυσικό περιβάλλον και την αρμονία του.

 

Πως θα ονομάζαμε το ύφος σου; Τι στιλ έχουν τα σχέδια σου;

Χρησιμοποιώ πολύ αυτές τις μικρές και ψυχαναγκαστικές τελίτσες, κοινώς dots (dotwork) αλλά και γραμμικά σχέδια. Μου αρέσει η λεπτομέρεια και η ευγένεια στα σχέδια.

Εσύ έχεις tattoo στο σώμα σου; Με ποια λογική χτυπάς tattoo; Σου αρέσει κάτι απλώς ή τα σχέδια που έχεις πάνω σου έχουν κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό για σένα;

Σαν παιδί κι εγώ έχω τα “σημάδια” μου. Για κάποιον που έχει εύκολη πρόσβαση στο μελάνι, θεωρώ ότι είμαι αρκετά συγκρατημένος . Όλα μου τα σχέδια έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα, χωρίς κάποιο συναισθηματικό υπόβαθρο.

 

Χτυπάς σε φίλους. Μιλάς πρώτα για το σχέδιο; Πιστεύεις ότι αυτοί που κάνουν tattoo το έχουν σκεφτεί πρώτα ή παρασύρονται από την μόδα;

Μου αρέσει που χτυπάω σε δικούς μου ανθρώπους. Δίνω αρκετό χρόνο σε κουβέντα πριν το τατουάζ και είναι πολλές οι φορές που καταλήγουμε σε άλλο σχέδιο ή και καθόλου. Δεν θεωρώ ότι πλέον το τατουάζ είναι μόδα. Πιστεύω πως έχει ενσωματωθεί με την κοινωνία και εξελίσσεται σαν τέχνη μαζί με αυτή.

 

Θα σκεφτόσουν να ασχοληθείς αποκλειστικά επαγγελματικά με την τέχνη του tattoo;
Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Επενδύω στη διαπροσωπική σχέση καλλιτέχνη και δέκτη και απολαμβάνω τις στιγμές δημιουργίας που προκύπτουν μέσα από αυτή.

 

Πες ένα σχέδιο που θέλεις να κάνεις και το σκέφτεσαι ακόμα;

Είναι ένα απλό κλαράκι με μικρά ημιδιάφανα φυλλαράκια φτιαγμένα από μικροσκοπικές τελείες. Δεν περιγράφεται με λέξεις, θέλεις να στο βαρέσω;

Σε ποιο μέρος του σώματός σου δεν θα χτυπούσες ποτέ;

Στο πρόσωπο. Δεν ταιριάζει στην αισθητική μου την παρούσα στιγμή.

 

Θα είχες πρόβλημα αν το παιδί σου άρχιζε να χτυπάει tattoo από μικρό;

Μεγαλώνει μέσα στα μοτεράκια και τις βελόνες. Οπότε ή θα το σιχαθεί και θα μου το φέρει στο κεφάλι, ή θα βαρέσει από μόνος του και στους κολλητούς του στην πρώτη γυμνασίου. Γενικά είμαι αρκετά επιτρεπτικός πατέρας, αλλά ως τότε έχουμε καιρό…

Written by The B.Mag