BARBERS COMBO: Η γιορτή του ανδρικού κουρέματος

Η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση στον κλάδο, θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική. Το Lemon Poppy Seed λαμβάνοντας υπόψιν αυτή την ανάγκη, διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό show, με στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις κουρέων και κομμωτών, πάνω σε τελευταίες τάσεις και τεχνικές.

Το Barbers Combo θα είναι μια γιορτή για το ανδρικό κούρεμα. Στη σκηνή αυτής της γιορτής πρόκειται να εμφανιστούν τρεις ξένες ομάδες, οι οποίες μεγαλουργούν στο εξωτερικό. Οι πρωταγωνιστές είναι Ο Sid Sottung από την ακαδημία SID SOTTUNG ACADEMY, ο Vishal Baharani από την VBD EDUCATION και ο Josh Lamonara και Samuel Palmer από την MENSPIRE EDUCATION. Το Β. ήρθε σε επικοινωνία με τις ομάδες θέλοντας να γνωριστούμε καλύτερα πριν την μεγάλη βραδιά και στις σελίδες που ακολουθούν η κάθε ομάδα λέει και τη δική της ιστορία.

Προτού όμως γίνουν όλα αυτά, βρεθήκαμε στο κομμωτήριο Lemon Poppy Seed και συζητήσαμε με τους πρωτεργάτες του Barbers Combo, την Έλενα Τζίμη και τον Νίκο Κούρο, οι οποίοι μας αποκαλύπτουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το show. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρουν τι πρόκειται να δούμε, την ουσία του Barbers Combo, μια αποκλειστική πρακτική εξάσκηση για λίγα άτομα, αλλά και το γεγονός ότι θα έχουν και κοκτέιλς.

 

 

LEMON POPPY SEED TRAINING SERVICES PRESENTS BARBERS COMBO

The Directors: Έλενα Τζίνη και Νίκος Κούρος

Το Show: @Club Fuzz Πατριάρχου Ιωακείμ 1

Πότε: Κυριακή 26/11 στις 18:00

 

 

Πείτε μας μερικά λόγια για το Barber Combo. Πως γεννήθηκε η ιδέα για μια τέτοια διοργάνωση;

Tα τελευταία χρόνια παρατηρείται η μεγάλη αύξηση των κουρείων που συνοδεύεται με αύξηση των υπηρεσιών προς τον άνδρα και συνεπώς και περισσότερα προϊόντα. Ταυτόχρονα, τα κομμωτήρια δε μένουν πίσω και αναπτύσσουν και αυτά έντονα το ανδρικό τους τμήμα. Όλη αυτή η ανάπτυξη, συνοδεύεται από επένδυση σε εξοπλισμό και φυσικά εκπαίδευση. To event αυτό, λοιπόν, έρχεται να καλύψει την ανάγκη για εκπαίδευση μέσα στη χώρα μας, φέρνοντας 3 ευρέως γνωστές ομάδες που συμμετέχουν στην επαγγελματική επιμόρφωση παγκοσμίως και 3 ελληνικές εκπαιδευτικές ομάδες γιατί και αυτές δεν πρέπει να μένουν απ’έξω. Η λέξη Combo, επιλέχθηκε ακριβώς γιατί συνδυάζουμε διαφορετικά στοιχεία για να έχουμε ένα πλουραλιστικό και ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, κατάλληλο για όποιον ασχολείται με το ανδρικό κούρεμα – κουρέα, ή κομμωτή. Ας μην ξεχνάμε ότι την επόμενη μέρα του event, θα υπάρξει σεμινάριο με πρακτική εξάσκηση για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

 


«Η λέξη Combo, επιλέχθηκε ακριβώς γιατί συνδυάζουμε διαφορετικά στοιχεία για να έχουμε ένα πλουραλιστικό και ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, κατάλληλο για όποιον ασχολείται με το ανδρικό κούρεμα – κουρέα, ή κομμωτή.»

 


Τι πρόκειται να μας δείξετε στο Barber Combo;

Στο Barber Combo, θα δούμε τεχνικές με μηχανές αλλά και ψαλίδι, θα δούμε old-school και new-school κουρέματα, hair-tattoos, και τις τάσεις μόδας που ήδη κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Όλα αυτά με close ups που θα φαίνονται σε μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας. Θα είναι 3 ώρες συμπυκνωμένης πληροφορίας που θα τελειώσουν με ένα πάρτυ, όπου θα προσφέρουμε 2 cocktails στον κάθε συμμετέχοντα και θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

 

Γιατί αξίζει ένας μπαρμπέρης να παρευρεθεί στο show;

Το show απευθύνεται σε κουρείς και κομμωτές. Όλοι μας, πρέπει να κοιτάμε πάντα μπροστά, να είμαστε ενήμεροι για το τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά και μέσα στην ίδια μας τη χώρα, να ξέρουμε πάντα που μπορούμε να εκπαιδευτούμε και από ποιούς, να παίρνουμε ερεθίσματα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και να μη μένουμε στάσιμοι, αλλιώς αργά ή γρήγορα θα βγούμε από το παιγνίδι.

 

Πείτε μας μερικές λεπτομέρειες για τις ομάδες που πρόκειται να λάβουν μέρος.

Και οι τρεις ξένες ομάδες ασχολούνται με την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο και ουσιαστικά συμβάλλουν στον καθορισμό των trends στον άνδρα. Δουλεύουν πολύ τεχνικά, είτε δουλεύουν με μηχανή, είτε με ψαλίδι και η γεωμετρία των κουρεμάτων τους είναι πολύ καλά δομημένη. Δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα παροχής υπηρεσίας στον πελάτη. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να τις δούμε και τις τρεις ομάδες μαζί, μέσα στη χώρα μας.

Οι τρεις ελληνικές ομάδες ασχολούνται με την εκπαίδευση εγχώρια, και θα λέγαμε ότι η κάθε μία έχει το δικό της ύφος, συνεπώς και αυτές δεν πρέπει να παραβλεφθούν, ειδικά για όποιον θέλει να βελτιώσει την τεχνική του σε κάποιον τομέα.

 

Υπάρχει κάποιος τρόπος για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν από κοντά κάποιο σεμινάριο, εκτός του show;

Την επόμενη μέρα του show, θα γίνει πρακτική εξάσκηση με τους Menspire και Sid Sottung Academy. Ήδη η ζήτηση είναι μεγάλη και οι θέσεις περιορισμένες οπότε μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στο 210-3238270/207, ή να στείλει ένα email στο info@lemonpoppyseed.gr

Διοργανώνετε συχνά σεμινάρια; Πως μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για αυτά;

Tα σεμινάρια που διοργανώνουμε γίνονται όλο και πιο συχνά και για το 2018 έχουμε κλείσει 10 σεμινάρια όλων των ειδών με ξένους εκπαιδευτές. Δύο από αυτά θα έχουν θέμα το ανδρικό κούρεμα. Παράλληλα, στο τέλος του 2017 η ομάδα μας ξεκινάει τους ταχύρυθμους κύκλους σεμιναρίων με θέμα το  γυναικείο και το ανδρικό κούρεμα και το χρώμα. Επίσης ετοιμάσαμε και μονοήμερα σεμινάρια με εξειδικευμένο θέμα που πουλάμε στις κομμωτικές εταιρίες και θα κάνουμε στο χώρο μας δυο φορές το χρόνο. Να αναφερθεί εδώ ότι σαν επαγγελματίες κομμωτές αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να διοργανώνουμε μια αποτελεσματική εκπαίδευση και για αυτό ο τρόπος που γίνεται είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ξένων ομάδων και σε μικρά γκρουπς. Μπορεί κανείς να ενημερωθεί ή με τους προαναφερθέντες τρόπους, ή μέσω του website και των social media:

www.lemonpoppyseed.grwww.facebook.com/lemonpoppyseedtraining/www.instagram.com/lemon_poppy_seed/

 

 

Πόσο σημαντική θεωρείτε την συνεχή εκπαίδευση στον κλάδο;

Η συνεχής εκπαίδευση είναι απαραίτητη για έναν επαγγελματία. Φανταστείτε ένα γιατρό που δεν ενημερώνεται για τις νέες τεχνικές ίασης, ή των νέων εργαλείων. Ο κάθε επαγγελματίας, έχει ανάγκη να φρεσκάρει τις ιδέες του και με αυτό τον τρόπο να αναζωογονεί και τη σχέση του με τον πελάτη. Μεγαλώνοντας πρέπει να δουλέυουμε πιο έξυπνα και πιο ποιοτικά.

 

Θεωρείτε ότι υπάρχουν τομείς τους οποίους οι έλληνες μπαρμπέρηδες οφείλουν να εμπλουτίσουν;

Οι έλληνες κουρείς χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση της θεωρητικής τους γνώσης και της χρήσης όλων των μέσων κουρέματος.

 

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από το Lemon Poppy Seed;

Νομίζω ότι αυτό που μένει είναι η μεταφορά της εκπαίδευσης σε ένα νέο χώρο για να εξυπηρετείται αυτή καλύτερα, πάντα πάνω στα εναλλακτικά μας πρότυπα.

 

More Info:

  • Τη Δευτέρα 27/11 θα ακολουθήσει σεμινάριο πρακτικής άσκησης στον χώρο του Lemon Poppy Seed, Πρωτογένους 7 Ψυρρή, για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα διεξαχθεί σε δυο μέρη με πρακτική εξάσκηση και θα πραγματοποιηθεί από τους Sid Sottung και Glenn Mckgoldrick.
  • Το κόστος για το show και την πρακτική εξάσκηση είναι στα 270 ευρώ.
  • Το κόστος της παρακολούθησης του show είναι 90 ευρώ αν πληρωθεί στην πόρτα και 70 ευρώ αν προπληρωθεί.
  • Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 3238270, ή στο email: info@lemonpoppyseed.gr
Written by The B.Mag