Τέσσερις λόγοι για να πας σε barber shop

Ψάχνεις λόγους για να πας στον μπαρμπέρη; Αν δεν είσαι ο Ροβινσώνας Κρούσος που μόλις  διασώθηκε και τον πάνε σηκωτό για αποψίλωση, ιδού τέσσερις από τους πολλούς.

Από το 1880 έως το 1940, τα barber shops έζησαν τη χρυσή τους εποχή σε Ευρώπη και Αμερική. Ήταν τότε που οι άντρες συνήθιζαν να μαζεύονται στα barber shops, όπως στην Ελλάδα –για παράδειγμα– μαζεύονταν στα καφενεία. Η επίσκεψη στο κουρείο είχε γίνει συνήθεια και οι άντρες που πήγαιναν εκεί δεν αναζητούσαν μόνο το ξύρισμα ή το κούρεμα, αλλά και τη κοινωνική συναναστροφή. Τα σύγχρονα barber shops έχουν σκοπό να πετύχουν ακριβώς το ίδιο και υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να το κάνουν.

Είναι το τέλειο μέρος για να αράξεις με άλλους άντρες

Όσοι άντρες έχουν επισκεφτεί το κομμωτήριο, σίγουρα θα έχουν βιώσει στιγμές αμηχανίας με τη κομμώτρια, ειδικά σε συζητήσεις. Όμως αυτό δεν συμβαίνει σε ένα μπαρμπεράδικο. Ένας λόγος επιπλέον, είναι ότι οι μπαρμπέρηδες είναι ενδιαφέροντες τύποι. Άνθρωποι που προέρχονται από όλα τα μονοπάτια της ζωής, με εμπειρίες, γνώσεις και με ενδιαφέρουσες ιστορίες να μοιραστούν μαζί σου. Καθισμένος στη καρέκλα του μπαρμπέρη θα νιώσεις ότι μπορείς να ανοιχτείς και να συζητήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Όλοι μπορούν να συζητήσουν σε ένα μπαρμπεράδικο – ακόμα και αυτοί που περιμένουν για να κουρευτούν. Ό,τι κάνεις με τον μπάρμπαν, δηλαδή, χωρίς να είσαι και τύφλα.

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που πηγαίνουν χρόνια στον ίδιο μπαρμπέρη· τον μπαρμπέρη που έχουν μάθει από τον πατέρα τους.

 Θα βιώσεις την εμπειρία του τέλειου ξυρίσματος

Παρά τα χρόνια εμπειρίας που έχουμε μαζέψει οι άντρες με το ξύρισμα στο σπίτι, κανείς μας δεν θα καταφέρει να φτάσει το ποιοτικό ξύρισμα που προσφέρει ο μπαρμπέρης. Απλώς, δεν γίνεται. Κανένας από μας δεν θα κάτσει να απλώσει καυτή πετσέτα στο πρόσωπο του μετά από το ξύρισμα, κυρίως επειδή ξέρουμε ότι αυτό πρέπει σου το κάνει κάποιος που το κατέχει –δηλαδή ο μπαρμπέρης. Μόνο έτσι θα βιώσεις την εμπειρία του σωστού ξυρίσματος και θα εκτιμήσεις τις δεξιότητες αυτής της Τέχνης. Εξάλλου, το να αφήσεις κάποιον άλλον άντρα να κρατήσει ξυράφι στο λαιμό σου, αποτελεί έναν καλό λόγο για να ισχυροποιήσεις την έννοια της εμπιστοσύνης.

 Είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα για τον πατέρα και το γιο του

Οι άνθρωποι χρειάζομαστε παραδόσεις και συνήθειες, καθώς αυτές είναι που χτίζουν γερούς δεσμούς. Πατέρας και γιός χρειάζονται κοινές ασχολίες και το μπαρμπεράδικο μπορεί να δυναμώσει τη σχέση αυτή, μια σχέση που μελλοντικά θα εξελιχθεί σε συνήθεια. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που πηγαίνουν χρόνια στον ίδιο μπαρμπέρη – τον μπαρμπέρη που έχουν μάθει από τον πατέρα τους.

Θα νιώσεις άντρας

Ακριβώς όπως οι γυναίκες νιώθουν πιο όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση όταν βγουν από το κομμωτήριο, έτσι ακριβώς θα νιώσεις και εσύ όταν βγεις από το μπαρμπεράδικο. Θα νιώσεις τόση αυτοπεποίθηση που θα σκεφτείς ότι αν η Megan Fox βρισκόταν μπροστά σου, θα την έπειθες να βγείτε έστω και για ένα καφέ. Τι προκαλεί όμως αυτό το συναίσθημα; Πιθανότατα να είναι η παράδοση των μπαρμπεράδικων, που παραμένει δυνατή μέχρι και σήμερα. Μια παράδοση που δεν αλλάζει χρόνια τώρα και υιοθετείται από κάθε νέο άντρα που ασπάζεται την τέχνη του barbering.

Written by The B. Magazine