Doctor: Μαλλιά ξανά αλλά πως;

Η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι χωρίς αμφιβολία η πιο εντυπωσιακή επέμβαση της αισθητικής χειρουργικής!

ΑΠΌ ΤΟΝ DR.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ
ΑΝΑΣΤΑΣΆΚΗ MD, PHD*

*Ευχαριστούμε πολύ τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD, Χειρουργό Κεφαλής-Τραχήλου,
Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένο Χειρουργό Αποκατάστασης Τριχωτού ISHRS, Diplomate
of the American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS). Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε
ραντεβού με τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD στο ιατρείο του, Περικλέους 1 στο Μαρούσι,
καθημερινά κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210-8011000.

Η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι χωρίς αμφιβολία η πιο εντυπωσιακή επέμβαση της αισθητικής χειρουργικής!
Όμως, η φυσικότητα, η πυκνότητα, η εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν την επέμβαση Μεταμόσχευσης Μαλλιών την εκτελεί ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος Χειρουργός στη Μεταμόσχευση Μαλλιών, που πλαισιώνεται από μια έμπειρη και εκπαιδευμένη χειρουργική ομάδα.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ελάχιστοι μπορούν να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες. Αντίθετα, θα βρει κανείς πλήθος διαφημίσεις για «αναίμακτες» τεχνικές, για «μεταμόσχευση μαλλιών σε 2 ώρες», για μεταμόσχευση από «ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό» (αλλά όχι από ιατρό!) και ένα σωρό άλλες ανακρίβειες που παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους και ενίοτε τους εξαπατούν. «Είναι άκρως σημαντικό», μας εξηγεί ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, ο πρώτος Έλληνας Χειρουργός εξειδικευμένος στη Μεταμόσχευση Μαλλιών και πιστοποιημένος από το Αμερικανικό Συμβούλιο Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (American Board of Hair Restoration Surgery), «να υπάρχει έγκυρη, επιστημονική και πλήρης ενημέρωση του κοινού για τις αλήθειες στη Μεταμόσχευση Μαλλιών, έτσι ώστε να εξαφανιστούν οι κακές και παραπλανητικές πρακτικές, τα άσχημα αποτελέσματα και να σταματήσει το λυπηρό φαινόμενο μη-ιατροί να εκτελούν επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών με την τεχνική FUE».

O Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, μας εξηγεί τι να προσέξει κάποιος όταν αποφασίσει να υποβληθεί σε Μεταμόσχευση Μαλλιών.


Επιλογή κατάλληλου χειρουργού. Η επιλογή του χειρουργού, είναι η πιο καθοριστική παράμετρος. Το σημαντικότερο είναι να κάνετε μια ώριμη και ενδελεχή έρευνα αγοράς και κυρίως, με καθαρό μυαλό χωρίς πίεση ή άγχος.
Η έρευνα αγοράς θα πρέπει να διαρκέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να επισκεφθείτε αρκετούς ιατρούς και τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να έχετε να είναι τουλάχιστον τρία: η εμπειρία του ιατρού, οι επιστημονικές του γνώσεις και η πιστοποιημένη εξειδίκευση στη Μεταμόσχευση Μαλλιών. Και τονίζω το πιστοποιημένη διότι όλοι θα σας παρουσιαστούν σαν ειδικοί, ακόμα και οι μη-ιατροί!

Για αυτό σας συμβουλεύω να ζητήσετε απαραιτήτως τα παρακάτω όταν επισκεφτείτε μια κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών:

Ζητήστε να γνωρίσετε αυτοπροσώπως τον ιατρό που θα σας χειρουργήσει.
Μην δεχθείτε να επέμβει σε σας οποιοσδήποτε δεν είστε βέβαιοι πως είναι ιατρός. Ζητήστε να δείτε πτυχίο ιατρικής, τίτλο ιατρικής ειδικότητας, τίτλο εξειδίκευσης. Μην ντραπείτε να ζητήσετε οτιδήποτε θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά.
Μην δεχθείτε ανειδίκευτο και άπειρο ιατρό επειδή η τιμή που σας πρότειναν είναι δελε- αστική και μοιάζει με …ευκαιρία. Απαιτήστε να χειρουργηθείτε από έμπειρο ιατρό, που θα έχει τουλάχιστον ολοκληρώσει ιατρική ειδικότητα.
Μη θαμπώνεστε από φωτογραφίες διασημοτήτων και celebrities που έχει χειρουργήσει ο κάθε χειρουργός. Σχεδόν πάντοτε αυτά τα περιστατικά χειρουργούνται δωρεάν για διαφημιστικούς λόγους και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την …αξία του ιατρού το ότι κάποιος διάσημος δέχθηκε να χειρουργηθεί δωρεάν σε αυτόν!

 

Νέες και παλιές τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών


Οι καταναλωτές «βομβαρδίζονται» από εντυπωσιακές διαφημίσεις για «νέες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών χωρίς πόνο», για «σύγχρονες τεχνικές χωρίς ουλές», για «πρωτοποριακές μεθόδους» και άλλα τέτοια υπερβολικά και ψευδή, που στόχο έχουν να εντυπωσιάσουν. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν μόνο 2 επίσημα αναγνωρισμένες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών στην Ιατρική:

Τεχνική FUT (Follicular Unit Transplantation): αφαιρείται μία σειρά τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, η περιοχή συγκλείεται με λεπτό ράμμα και χρησιμοποιούνται μικροσκόπια για την προετοιμασία των τριχοθυλακίων. Στη δότρια περιοχή παραμένει μια οριζόντια ουλή, μικρότερη από 1 χιλιοστό που καλύπτεται εύκολα με τα μαλλιά.

Τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction): αφαιρούνται μεμονωμένα τριχοθυλάκια, ένα προς ένα, από την δότρια περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας. Παραμένουν χιλιάδες αδιόρατες ουλές, μικρότερες η καθεμία από ένα χιλιοστό σε διάμετρο, που καλύπτονται εύκολα με τα μαλλιά.

Αν δείτε σε διαφημίσεις άλλα ονόματα «τεχνικών» πέραν από FUT και FUE να ξέρετε πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις επίσημες τεχνικές που αναγνωρίζουν οι επιστημονικοί φορείς ISHRS και ABHRS οι οποίοι, μάλιστα, απαγορεύουν στα μέλη τους χρήση «πρωτότυπων» όρων πέραν από τους όρους FUT και FUE.

Ως εξειδικευμένος χειρουργός Μεταμόσχευσης Μαλλιών, υπάρχουν περιστατικά στα οποία, για ιατρικούς λόγους, θα προτιμήσω την τεχνική FUT και άλλα περιστατικά στα οποία θα προτιμήσω την τεχνική FUE.
Και οι δύο σύγχρονες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι χρήσιμες, καμία δεν είναι κατάλληλη για όλα τα περιστατικά και η μία συμπληρώνει τα κενά της άλλης.
Συμβουλή: Αν κάποιος σας πει πως χρησιμοποιεί πάντοτε τη μία ή την άλλη τεχνική και πως απορρίπτει την άλλη επειδή είναι παλιά ή …καινούργια, προσοχή! Αλλάξτε ιατρό!

Ουλές – Σημάδια
Σίγουρα έχετε ακούσει για τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών «χωρίς ουλές», «χωρίς σημάδια», ακόμα και … «χωρίς χειρουργείο». Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Τόσο η Μεταμόσχευση Μαλλιών με την Τεχνική FUT (Follicular Unit Transplantation) όσο και η Μεταμόσχευση Μαλλιών με την Τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) αποτελούν μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Και από την στιγμή που αναγκαζόμαστε ως χειρουργοί να επέμβουμε στο δέρμα του τριχωτού, θα υπάρξει κάποιου είδους ουλή. Είναι επιστημονικό αξίωμα και ότι διαφορετικό και να λέει οποιοσδήποτε, είναι απλά ψέμα.

Αρκεί να σας ενημερώσω πως οι επιστημονικοί φορείς ISHRS και ABHRS απαγορεύουν στα μέλη τους χρήση όρων «χωρίς ουλές» και «χωρίς πόνο» όταν διαφημίζουν τις υπηρεσίες Μεταμόσχευσης Μαλλιών.
Ως χειρουργός Μεταμόσχευσης Μαλλιών με αρκετή εμπειρία και γνώση, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τα παρακάτω: Αν ο χειρουργός Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι έμπειρος και επιμελής, η ουλή της τεχνικής FUT και οι ουλές της τεχνικής FUE είναι εξίσου μικροσκοπικές. Με μαλλί κοντότερο από 1cm καλύπτονται άνετα. Όποια τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών και να επιλέξετε, ΔΕΝ θα μπορέσετε να ξυρίστε το κεφάλι σας στο μέλλον. Αν αυτό είναι το κριτήριο επιλογής σας, μην κάνετε καν Μεταμόσχευση Μαλλιών!

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μια αισθητική επέμβαση που θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα ψυχολογικά, που θα σας αλλάξει την εμφάνιση και θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση όποτε κοιτάτε τον καθρέπτη.
Μπορεί να σας προσφέρει μια εμφάνιση που θα απολαμβάνετε για ολόκληρη της ζωή σας, με φυσικά και πυκνά μαλλιά αρκεί να επιλέξετε σωστά τον χειρουργό ο οποίος έχει την πιστοποιημένη γνώση και εξειδίκευση στην σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Written by The B.Mag