ΤΟ SEX ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Υπάρχει ζωή μετά το Cybersex, το Cam2cam και το Youporn;

Θέλετε να το αναλύσουμε; Θέλετε να πιάσουμε τα πληκτρολόγια και να αναλωθούμε σε ατέλειωτα enter, με συζητήσεις περί ανθρωπίνων σχέσεων και πόσο η εποχή, το άγχος και οι εξαντλητικές ώρες δουλειάς έχουν συντελέσει στην άνθηση του «κατά φαντασίαν σεξ»;

Κάτι μου λέει πως, στο τέλος της ημέρας, η συζήτηση θα καταλήξει είτε σε αγώνα μποξ είτε σε στιχομυθίες τύπου «τι φοράς τώρα;» και «τι θέλεις να σου δείξω;» στο καλύτερο και στο πιο σοφτ των περιπτώσεων.

Όσο κι αν προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι είμαστε οπαδοί του υπέρτατου ύμνου της αυτοϊκανοποίησης, το οποίο λέει επ’ακριβώς «περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά, δεν σ’ έχω ανάγκη ευτυχώς, μου είσαι πλέον περιττός», λυπάμαι αλλά θα σας το χαλάσω: Το σεξ είναι σωματική ανάγκη. Είναι σαν να πείθεις τον εαυτό σου ότι, επειδή θα πάρεις δυο τρία χάπια με πολυβιταμίνες, δεν χρειάζεσαι να φας κανονικό φαγητό.

Θα μου πεις, βέβαια, «μπρος σε μια καλή αυτοϊκανοποίηση, τύφλα νά’χει η συνουσία» (κάνε τη μετάφραση στην αργκό μόνος σου) και θα σου απαντήσω «δίκιο έχεις και μια χαρά τα λες, αρκεί να μιλάμε για την αυτοϊκανοποίηση με τσόντες από το διαδίκτυο ή για το cybersex ως εξαίρεση και όχι ως κανόνα».

Το πρόβλημα με όλα αυτά επέρχεται όταν σταματάμε να χρησιμοποιούμε μια από τις βασικότερες αισθήσεις του σεξ σε κάποιο άλλο σώμα πέραν του δικού μας: Την αφή. Για να σου το θέσω πάλι σε όρους φαγητού, είναι σαν να πεινάς και να έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είσαι μια χαρά που σου έτρεξαν τα σάλια χαϊδεύοντας τη τζαμαρία στη βιτρίνα ενός φαγάδικου.

Για να μην σε ζαλίζω,  ας το δούμε εν κατακλείδι πρακτικά: Ίσως ξοδέψεις πολύ λιγότερη ώρα για να ψήσεις μια γκόμενα να κάνετε αληθινό σεξ, παρά για να ψήσεις κάποια να κάνετε cyber. Πίστεψέ με, όλοι θέλουμε το ίδιο. Και λέγεται «ωμό, αληθινό σεξ». Βασικό ένστικτο.

 

*Το 80% των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών παραδέχεται ότι έχει εκτεθεί πολλές φορές σε σκηνές βίαιου σεξ. Το 90% των παιδιών ηλικίας από 8-16 ετών δηλώνει ότι έχει δει πορνό ενώ κάνει τις σχολικές του εργασίες.

 

Written by The B.Mag