Κι εσύ λάμπεις, Μπάμπη μου!

Αν θέλεις να αποκτήσεις λαμπερό πρόσωπο, όχι μόνο για τις γιορτές, αλλά για όλο το χρόνο, άκου τι σου λέει ο ειδικός.

του Μάριου Κυριαζίδη*

1) Ξεκίνησε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου, κάθε βράδυ ανελλιπώς πριν ξαπλώσεις, όπως ακριβώς κάνεις με τα δόντια σου. Δεν χρειάζονται ειδικά προϊόντα, αρκεί ένα ουδέτερο σε ph σαπούνι.

2) Γίνε φίλος με το face toner: Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και πετσέτα, εμπότισε δύο κομμάτια βαμβάκι με face toner και πέρασε το πρόσωπο και το λαιμό. Άφησέ το όλη τη νύχτα και το πρωί αφαίρεσε το σμήγμα.

3) Αν δεν θέλεις δική σου, πάρε τη δική της ενυδατική κρέμα και βάλε λίγη. Θα δεις τόση διαφορά που θα αγοράσεις δική σου, αντρικιά.

4) Δυο τρεις μέρες πριν από το πάρτι, κάνε μάσκα αργίλου, ειδικά αν το δέρμα σου είναι λιπαρό. Παίρνει ελάχιστο χρόνο και -κατά τη διάρκεια που θα την έχεις στο πρόσωπο- θα βγάλεις αστείες σέλφις.

5) Για τις σακούλες στα μάτια, οι λεπτές ροδέλες ωμής πατάτας κάνουν θαύματα. Για άμεσα αποτελέσματα, βέβαια, υπάρχουν προϊόντα που μειώνουν το πρήξιμο έως και πέντε ώρες.

6) Κεφάλαιο μαύροι κύκλοι: Βάλε κάποιο roll on (βοηθάει να φαίνεται το βλέμμα πιο ξεκούραστο) ή λίγο κρεμώδες consealer που απορροφάται και γίνεται ένα με το δέρμα. Ούτε καν θα φαίνεται, θα δεις.

7) Στα φρύδια, πάρε με το ψαλίδι εκείνες τις τρίχες που είναι πιο μεγάλες και πετάνε αυθαίρετα, αλλά πάρε και με το τσιμπιδάκι όσες δημιουργούν το λεγόμενο «μονόφρυδο», στη μέση. Προσοχή, μην το παρακάνεις, όπως κάτι Ρώσοι μετροσέξουαλ.

8) Συστήσου με το theading. Το κάνουν όλο και περισσότερα μπαρμπέρικα και είναι καθαρά ανδρική υπόθεση: Με νήμα σου αφαιρούν τις περιττές τρίχες, κυρίως στα ζυγωματικά, πάνω από τα μούσια.

9) Μιας που θα βρίσκεσαι εκεί, πες στον μάστορα να σου κάνει λίγο νήμα και στα αφτιά. Το καθαρό από τρίχες αφτί αφαιρεί χρόνια. Διαφορετικά, πάρε το ειδικό μηχανηματάκι και ξεκίνα αποψίλωση στο σπίτι.

10) Έχεις περάσει την εφηβεία, αλλά η εφηβεία δεν σε έχει περάσει: Τουτέστιν βγάζεις σεξ-σπυρ προπαραμονή του πάρτι. ΜΗΝ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙΣ, θα πάρει πολύ περισσότερο καιρό να φύγει! Βάλε απλώς μια σταγόνα μέικ απ και έξω από την πόρτα!

11) Χειλάκι πετροκέρασο έχουμε; Αν δεν έχουμε, ας αποκτήσουμε. Το γουστάρουν τα κορίτσια. Βάζε όποτε μπορείς lip balm και φρόντισε να αγοράσεις κάποιο αντρικό, από αυτά που δεν γυαλίζουν.

 

 

*Ο Μάριος Κυριαζίδης είναι make up artist και κομμωτής, official GHD specialist & educator στην GHD Greece. Τον Μάριο θα τον βρεις στο fb και στο instagram ως Marios Kyriazidis και στο e-mail hs.kyriazidis@gmail.com

Written by The B. Magazine