All star haircut!

Αν δεν είσαι Παναθηναϊκός, από τις λίγες φορές που καταπατάς τους ιερούς όρκους της ομάδας είναι όταν θελήσεις να κουρευτείς. Διότι εννοείται ότι θα πας στον καλύτερο: Στο «Μπαρμπέρικο Καισαριανής». Κι ας ξέρεις πως, κατά 90%, θα συναντήσεις κάποιον μπασκετμπολίστα του τριφυλλιού να κουρεύεται!

από την Ελένη Ρεζοπούλου

Ο Κέι Σι Ρίβερς και τ’άλλα παιδιά, φίλοι από την περιοχή αλλά και φανατικοί από όλη την Αθήνα, μαζεύονται στο μπαρμπέρικο του Κωνσταντίνου Βούρλου, ακόμα κι αν δεν έχουν κλείσει ραντεβού για κούρεμα. Πολύ απλά, διότι νιώθουν το Μπαρμπέρικο Καισαριανής δικό τους, όπου θα πας, θα αναλύσεις όλο το night life και όλη την αθλητική επικαιρότητα (ο Κωνσταντίνος υπήρξε στο παρελθόν από μπάρμπαν μέχρι ποδοσφαιριστής στο Φωστήρα Καισαριανής) και, ναι, θα φύγεις με το καλύτερο κούρεμα.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με το barbering;

«Στα 17, τελειώνοντας το σχολείο, έψαχνα να βρω ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσω. Ήμουν ανάμεσα στη μαγειρική και στην κομμωτική. Με ενδιέφερε καθαρά το ανδρικό κούρεμα και ευτυχώς για εμένα, η σχολή που διάλεξα δεν είχε …μαθήματα μαγειρικής! Κατόπιν, το 2007, άνοιξα το “Μπαρμπέρικο Καισαιριανή”».

 

«Η μεγαλύτερη αδυναμία μου μετά τις κόρες μου και την γυναίκα μου, είναι το μπαρμπέρικο μου. Αποτελεί όλο μου το “είναι”».

Τι υπηρεσίες προσφέρει το μαγαζί σας; Σε ποιες θεωρείτε ότι έχετε την μεγαλύτερη εξειδίκευση;

«Προσφέρει καθαρά ανδρικές υπηρεσίες, κούρεμα, λούσιμο και περιποίηση γενιών. Όμως, εκείνο που νομίζω ότι κάνει τη διαφορά, είναι το old school σβήσιμο που προσφέρω, με πέντε διαφορετικές μηχανές. Σαφώς, είναι πιο χρονοβόρο σε σχέση με το κανονικό κούρεμα, αλλά αξίζει τον κόπο».

Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς barbering;

«Παλαιότερα, είχα συμμετάσχει σε τρεις διαγωνισμούς ανδρικού κουρέματος. Ο ένας ήταν βαθμολογούμενος, ενώ οι άλλοι δύο είχαν στυλ επίδειξης. Στον πρώτο διαγωνισμό, κατέκτησα την πρώτη θέση».

Σε ποιους διαγωνισμούς πρόκειται να λάβετε μέρος φέτος; Σε ποιες κατηγορίες θα διαγωνιστείτε;

«Στις 19 Φεβρουαρίου θα λάβω μέρος στο All Star Barber και θα διαγωνιστώ στην κατηγορία τού old school κουρέματος. Στις 11, 12 και 13 Μαρτίου θα λάβω μέρος στο φεστιβάλ της HAIRPROF και θα διαγωνιστώ για τον τίτλο Barber of the Year».

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσει ο μπαρμπέρης τις γνώσεις του;

«Πιστεύω ότι ο μπαρμπέρης δεν πρέπει να μένει στάσιμος, χρειάζεται να παρακολουθεί την εξέλιξη των τάσεων, να μην έχει ταμπού, να θέλει να μαθαίνει συνέχεια, να μην καθησυχάζεται. Πάνω από όλα, δεν πρέπει να σκύβει το κεφάλι, καθώς χρειάζεται να δουλεύει σκληρά για να ξεπερνάει τον εαυτό του».

Όπως είναι φανερό από τις φωτογραφίες και από τις αφιερώσεις στους τοίχους, το μπαρμπέρικό σας το επισκέπτονται μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Δώστε μας μια εικόνα…

«Έχω την τιμή να με εμπιστεύονται φίλοι, όπως ο Αντώνης Φώτσης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Μάικ Τζέιμς, ο Κέι Σι Ρίβερς, ο Γιώργος Αποστολίδης, ο Θέμης Κουπίδης, ο Κώστας Δόξας, ο Νίκος Απέργης και ο Αντώνης Τζώρος. Τους ευχαριστώ πολύ, γιατί πραγματικά είναι επιβράβευση για εμένα. Μαζί με τα άλλα φιλαράκια μου, έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη, ωραία παρέα στο μαγαζί μου».

«Eκείνο που νομίζω ότι κάνει τη διαφορά, είναι το old school σβήσιμο που προσφέρω, με πέντε διαφορετικές μηχανές. Σαφώς, είναι πιο χρονοβόρο σε σχέση με το κανονικό κούρεμα, αλλά αξίζει τον κόπο».

 

Ποιον μπασκετμπολίστα που δεν έχετε περιποιηθεί ακόμα θα θέλατε να κουρέψετε;

«Θα ήθελα να κουρέψω τον 3D Δημήτρη Διαμαντίδη κι ας αποσύρθηκε! Όπως επίσης, και τον Γιώργο Πρίντεζη».

Αλήθεια, ποια λουκς προτιμούν οι μπασκετμπολίστες;

«Συνήθως είναι διστακτικοί, αλλά προσπαθώ να τους αλλάξω. Προτείνω -πάντα αναλόγως το πρόσωπο τους- πιο ανατρεπτικές και δυναμικές επιλογές. Όμως, όλοι ζητάνε κάτι αρκετά κοντό».

Τι κλίμα επικρατεί συνήθως στο «Μπαρμπέρικο Καισαριανή»;

«Εδώ πιστεύω ότι κρύβεται το δεύτερο κλειδί της επιτυχίας του μπαρμπέρικου. Είμαστε όλοι, μα όλοι, μια μεγάλη παρέα. Παίζουμε μπάσκετ, γελάμε και περνάμε τέλεια».

Έχετε κάνει σκέψεις να φύγετε από την περιοχή και να μετακινηθείτε κάπου πιο κεντρικά;

«Η Καισαριανή είναι το σπίτι μου, νιώθω όμορφα, είμαι ήρεμος, έχω αρκετή δουλειά και ανθρώπους που με αγαπάνε και με στηρίζουν εδώ. Πιστεύω ότι δεν θα έφευγα ποτέ, ίσως να σκεφτόμουν να ανοίξω δεύτερο δεύτερο μαγαζί κάπου αλλού, αλλά η έδρα μου είναι η Καισαριανή».

Τη διακόσμηση του χώρου την έχετε επιμεληθεί ο ίδιος;

«Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι τώρα, η διακόμηση είναι …ό,τι μας έρθει! Ο κάθε πελάτης κρατάει το μαρκαδόρο που του δίνουμε, οπότε οι μικροί μας φίλοι βγάζουν την ψυχή τους στους τοίχους, ενώ οι μαγαλύτεροι αυτοσχεδιάζουν πιο δυναμικά. Παρόλα αυτά, ο χώρος μας ανανεώθηκε και θα ανανεώνεται συνεχώς».

«Η Καισαριανή είναι το σπίτι μου, νιώθω όμορφα, είμαι ήρεμος, έχω αρκετή δουλειά και ανθρώπους που με αγαπάνε και με στηρίζουν εδώ».

 

Ποια είναι η πιο δημοφιλής τάση στο ανδρικό κούρεμα;

«Old School μόνο! Έντονο σβήσιμο, κι όσο πιο ξυρισμένο γίνεται. Αυτό το στυλ με κάνει χαρούμενο».

Αν έμπαινε αυτή τη στιγμή κάποιος στο κουρείο και σας έλεγε να το αφήσετε με αντάλλαγμα συμβόλαιο στην ομάδα μπάσκετ Παναθηναϊκού, θα το κάνατε;

«Δεν θα μπορούσα να με φανταστώ να κάνω τίποτα άλλο, παρά μόνο αυτό! Η μεγαλύτερη αδυναμία μου μετά τις κόρες μου και την γυναίκα μου, είναι το μπαρμπέρικο μου. Αποτελεί όλο μου το “είναι”».

 

Ο Κωνσταντίνος Βούρλος διατηρεί το «Μπαρμπέρικο Καισαιριανή» στην Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 138, Καισαριανή. Τηλ: 698 075 8873, fb: Το Μπαρμπέρικο Καισαριανή

 

Written by The B.Mag