Mix & Match

Η διακόσμηση δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ενσωματώσει μέσα στο χώρο, στοιχεία που τον αναδεικνύουν. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος γίνεται αμέσως ξεχωριστός και ξεφεύγει από το καθιερωμένο, αφού η διακόσμηση γίνεται σύμφωνα με τα γούστα και τις προτιμήσεις. Μερικές φορές καλό είναι να μην ακολουθείς αυτό που σου προτείνουν, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να δομήσεις τον ξεχωριστό χώρο που θες, είναι λίγη φαντασία.  

Schorem Barber Shop: Στην Ολλανδία υπάρχει ένα απόλυτα Old-school μπαρμπεράδικο, του οποίου το décor έχει μείνει στις παλαιότερες εποχές. Το vintage εσωτερικό αποπνέει έναν έντονο και βαρύ τόνο στο μαγαζί, μια ζεστή ατμόσφαιρα και μια αθάνατη πλευρά των barber shops.  Τα retro πατώματα, ο χαμηλός φωτισμός και η έντονη διακόσμηση, συνθέτουν αυτό το κλασικό barber shop.

RUSTIC LOCKERS: Το συγκεκριμένο έπιπλο εμπνευσμένο από σχολεία, έχει ξεκινήσει να επιλέγεται από πολλά barbershops στο εξωτερικό, αφού τα rustic lockers δίνουν τελείως μοναδική αίσθηση στον χώρο. Βρείτε τα δικά σας, βάψτε τα, μετατρέψτε τα, ή αφήστε τα όπως είναι και τοποθετήστε στα σε ένα σημείο όπου θα φαίνονται.

CLOSE SHAVES: To Close Shaves μπαρμπεράδικο στην Νέα Ζηλανδία συνδυάζει την περιποίηση με ένα vintage μπαρ, το οποίο προσφέρει στους πελάτες τους αναψυκτικά, καφέδες, κοκτέιλ και χαλάρωση πρiν και μετά το κούρεμα. Η διακόσμηση φέρει έντονα industrial στοιχεία, που αναμειγνύονται άψογα με τη vintage διάθεση. Τα ζωντανά χρώματα και το ζεστό ξύλο προσφέρουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ένα μοντέρνο περιβάλλον.

HOT FOAM SHAVE: Το ιδιαίτερο αυτό decal τοίχου με τον vintage σχεδιασμό, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και να την κοσμήσει. Ακόμη, μπορεί να κολληθεί πάνω σε χαρτί, το οποίο στην συνέχεια μπορείτε να κορνιζάρετε και να το κρεμάσετε σε τοίχο. Μάλιστα, μπορείτε να κορνιζάρετε οποιαδήποτε εικόνα σας αρέσει – στον τοίχο του barbershop σας.

HATS: Πολυέλαιος με Καπέλα:  Ένας βαρετός πολυέλαιος, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κάτι καινούργιο, απλά με λίγη φαντασία. Ο συγκεκριμένο DIY πολυέλαιος ήταν κάποτε απλός, μέχρι που κάποιος σκέφτηκε να ενσωματώσει πάνω του καπέλα. Τα σωστά καπέλα μπορούν να αποκρύψουν τον έντονο φωτισμό και σίγουρα θα δώσουν άλλον αέρα στην διακόσμηση.

The Loft Barber Shop: Το Loft barbershop βρίσκεται στην Αμερική και είναι ένα από πολλά και ιδιαίτερα μπαρμπέρικα που υπάρχουν στην χώρα. Παράλληλα όμως ξεχωρίζει, αφού η εσωτερική του διακόσμηση είναι βασισμένη σε industrial σχεδιασμό, με σκούρες λεπτομέρειες. Ο τοίχος από τούβλα συνδυάζεται με το σκούρο ξύλο και προκαλεί αντίθεση με τον ανοιχτό φωτισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία, συνθέτουν ένα μπαρμπέρικο, με ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα.

Dulapi: RUSTIC BLUE CLOSET: Μια τέτοια ντουλάπα μπορεί να δώσει μια μοναδική πινελιά στον χώρο σας. Αν αγαπάτε το rustic, παλαιοωμένο στοιχείο και το χρώμα, μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε παλιό έπιπλο και να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε ακόμη και να το βάψετε, ενώ μέσα μπορείτε να αποθηκεύετε ο,τιδήποτε επιθυμείτε – αφού μιλάμε για ντουλάπα.

Lamps: MINIMAL METALLIC LAMPS: Για όσους αγαπάνε το μίνιμαλ στοιχείο και δεν έχουν τον χρόνο να πειραματίζονται, υπάρχουν οι μίνιμαλ λάμπες οροφής. Τα σχέδια είναι πολλά, όμως το μυστικό για να διαλέξεις την τέλεια λάμπα, κρύβεται στις λεπτομέρειες της: Οι συγκεκριμένες λάμπες ταιριάζουν σε χώρους με σκούρες αντιθέσεις, με το λευκό, καθώς και με τα μεταλλικά στοιχεία.

109: New Tattoo Barber Shop: Το One O Nine barber shop στην Βαρκελώνη, συνδυάζει την τέχνη του τατουάζ με εκείνη του κουρέματος, αφού οι επαγγελματίες θέλησαν να συνδυάσουν τα πάθη τους. Το interior decor φέρει ξύλινα έπιπλα, σχέδια τατουάζ στους τοίχους, πίνακες και μια έντονη vintage αίσθηση. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, κάνοντας οποιοδήποτε μπαίνει μέσα να νιώθει σαν στο σπίτι του.

DOOR KNOBS: Λένε ότι η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά και τα συγκεκριμένα πόμολα τα αποδεικνύουν. Τα ιδιαίτερα αυτά πόμολα θα εξατομικεύσουν πλήρως το μπαρμπεράδικο, αλλά και οποιαδήποτε πόρτα μέσα στον χώρο τόσο πολύ. Τα σχέδια είναι τόσο μοναδικά, που θα σας κάνουν να θέλετε να τα βάλετε όχι μόνο σε πόρτες, αλλά και σε ντουλάπια!

TABLE WITH LOGS: Σίγουρα κάτι που δεν μπορείτε να δημιουργήσετε οι ίδιοι, εκτός όμως αν έχετε φίλο ξυλουργό. Το συγκεκριμένο ξύλινο τραπεζάκι ταιριάζει σε μίνιμαλ, rustic, αλλά και Industrial διακοσμήσεις, καθώς ο σχεδιασμός του είναι έξυπνος. Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι κορμοί που έχουν δομηθεί σαν τα πόδια του τραπεζιού, οι οποίοι αποτελούν το στοιχείο που θα εντυπωσιάσει τους πελάτες σε αναμονή.

Written by The B.Mag