Η Σεβίλλη μπορεί να περιμένει!

Ακόμα και ο κουρέας της Σεβίλλης θα χάριζε το μισό βασίλειο της διασημότητάς του για να απολαύσει τις υπηρεσίες των Ελλήνων το ισπανικό όνομα Los Barberos.

Ποιοι είστε και πότε ξεκινήσατε;
«Το κουρείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1991 στην γειτονιά του Αγίου Ελευθερίου. Το 2001 ο Νίκος Φερεντίνος οραματίστηκε το Los Barberos έναν χώρο αμιγώς ανδρικό και σταδιακά προστέθηκε στην ομάδα ο Γιώργος Αθανασόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να δημιουργήσουν τελικά το κουρείο Los Barberos όπως είναι γνωστό σήμερα. Η χρονολογία 1991 αναφέρεται ως έτος ίδρυσης των Los Barberos τιμώντας τον άνθρωπο που μας μετέδωσε τις γνώσεις και την φιλοσοφία του σωστού κουρέα».

Πώς σας ήρθε η ιδέα να κάνετε αυτό το κόνσεπτ;
«Η ιδέα προέκυψε από την θέληση μας να αναβιώσουμε την αίγλη των παραδοσιακών κουρείων συνδυάζοντας το κλασικό με το σύγχρονο. Έτσι εμπνευστήκαμε και το όνομα μας «Los Barberos» από την παραδοσιακή λέξη «μπαρμπέρης» που προέρχεται από τα λατινικά».

Τι περιλαμβάνει το κόνσεπτ;
«Δημιουργήσαμε το κουρείο με πρωταρχικό μας στόχο να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με γνώμονα την ποιότητα και το σεβασμό στις ανάγκες του κάθε άνδρα ξεχωριστά. Στον χώρο μας μπορεί ο κάθε άνδρας να χαλαρώσει, να επικοινωνήσει και να ζήσει μια εμπειρία ολοκληρωμένης ανδρικής περιποίησης».

Ποια είναι η φιλοσοφία του κουρείου;
«Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στην πεποίθηση ότι το κουρείο μας μπορεί εκτός από χώρος ανδρικής περιποίησης να είναι και ένας χώρος δημιουργίας σχέσεων και ανταλλαγής απόψεων για άνδρες όλων των ηλικιών. Στόχος μας ήταν και είναι ακόμα και σήμερα να προσαρμόζουμε τις τάσεις της μόδας στο στύλ και στις ανάγκες του κάθε άνδρα ξεχωριστά παρέχοντας εξατομικευμένες συμβουλές και προτάσεις».

Ο καθένας σας έχει ειδικευτεί σε κάτι συγκεκριμένο; Πιχι, άλλος για μούσια, άλλος για μουστάκια, άλλος για μαλλιά;
«Η ομάδα του Los Barberos αποτελείται συνολικά από τέσσερα άτομα. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι όλοι μαζί λειτουργούμε σαν σύνολο, σαν μια ομάδα, έχοντας εκπαιδευτεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και να μπορεί κάθε μέλος της ομάδας να εξυπηρετεί εξίσου καλά τον άνδρα που θα μας επισκεφτεί για την καθιερωμένη περιποίηση του είτε αφορά την γενειάδα του, είτε το μουστάκι είτε τα μαλλιά του».

Ποιο απο τα παραπάνω είναι το πιο δύσκολο στην περιποίηση;
«Το καθένα έχει τη δική του σημασία και βαρύτητα χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι κάποιο από τα παραπάνω είναι πιο δύσκολο στην περιποίηση του. Με τη εμπειρία μας και την εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων η περιποίηση όλων μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση».

Ποιες οι ιδιαιτερότητες του μαλλιού, ποιες του μουστακιού και ποιες της γενειάδας;
«Το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες γιατί παίζει ρόλο η ποιότητα της τρίχας και κατά πόσο γίνεται συχνά η καθιερωμένη περιποίηση. Για παράδειγμα το ιδανικό διάστημα για να διατηρηθεί το κούρεμα του άνδρα είναι 3 εβδομάδες με 1 μήνα. Το ίδιο ισχύει και για την γενειάδα και το μουστάκι. Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζει να χαλάει η φόρμα του και το πρόσωπο και το κεφάλι του άνδρα φαίνεται απεριποίητο και χωρίς στυλ. Αν αυτός ο άνδρας τώρα έχει και πρόβλημα τριχόπτωσης τότε εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα οπότε εκεί «επεμβαίνουμε» εμείς με τις κατάλληλες συμβουλές για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως το πρόβλημα».

Πείτε μας μια τεχνοτροπία ή μια υπηρεσία που έχετε και θεωρείτε ότι είστε οι μοναδικοί που την προσφέρετε.
«Αυτό που προσφέρουμε σαν ιδιαίτερη υπηρεσία είναι τα Bachelor Parties. Για όλους όσοι συμμετέχουν είναι μια ξεχωριστή βραδιά καθώς δημιουργείται μια εορταστική ατμόσφαιρα για να μπορέσει ο γαμπρός να διασκεδάσει και να χαλαρώσει με τους φίλους του, ενώ τον περιποιούμαστε για την πιο όμορφη μέρα της ζωής του. Επιπλέον στο κουρείο μας, μέσω ενός Prive Πακέτου Περιποίησης, δίνουμε την δυνατότητα στους άνδρες να περιποιηθούν τον εαυτό τους με διακριτικότητα και ηρεμία την ώρα που εκείνοι επιθυμούν. Το Prive Πακέτο Περιποίησης περιλαμβάνει μια υπηρεσία ή έναν συνδυασμό υπηρεσιών Los Barberos στην οποία μπορεί να συμμετέχει και μια ολιγομελή παρέα φίλων».

Τι παράξενο σας έχουν ζητήσει, ενδεχομένως;
«Θεωρούμε παράξενο όταν οι άνδρες μας ζητάνε οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην εμφάνιση τους».

Ο άνδρας ξοδεύει το ίδιο με μια γυναίκα πλέον, σε προϊόντα περιποίησης της κόμης του η των τριχών του προσώπου του;
«Ο άνδρας πλέον έχει αρχίσει να περιποιείται και να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και οι υπηρεσίες προς τους άνδρες αναβαθμίστηκαν. Σε αυτό έχει συντελέσει πάρα πολύ η εξέλιξη των τεχνολογιών όπου ο άνδρας μπορεί να ενημερωθεί για νέες τάσεις στο στυλ, στα μαλλιά και σε οτιδήποτε άλλον τον αφορά και κατ’ επέκταση έχει γίνει και πιο απαιτητικός. Έχουμε παρατηρήσει και εμείς μέσα από το κουρείο μας ότι οι άνδρες ξοδεύουν για να αποκτήσουν ένα προϊόν περιποίησης που τους προτείνει ο ειδικός όταν θεωρούν ότι καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους».

Το επάγγελμα του κουρέα χειρουργού άνθισε στην Ευρώπη του Μεσαίωνα. Τα καθήκοντά του ήταν το λούσιμο και πλύσιμο των πελατών η περιποίηση του σώματος, η καλλυντική, διάφορες μικροχειρουργικές επεμβάσεις, το βγάλσιμο δοντιών και η θεραπεία μικροπροβλημάτων των ματιών. Κυρίως όμως έβαζαν κλύσματα και εφάρμοζαν το κόψιμο της βεντούζας και την αφαίμαξη.

Τα μούσια –και, πιο πρόσφατα, τα μουστάκια- είναι μόδα ή φιλοσοφία;
«Το καθένα βρίσκει τους υποστηρικτές του και τους πολέμιους του. Εμείς πιστεύουμε, πέρα από το αν είναι μόδα ή φιλοσοφία, ότι κάθε άνδρας πρέπει να νιώθει καλά με τον εαυτό του και να κυκλοφορεί όπως εκείνος θεωρεί ότι του αξίζει. Εμείς είμαστε εδώ για να μπορούμε να περιποιηθούμε όλα τα διαφορετικά στυλ των ανδρών και να τους κάνουμε να νιώθουν μοναδικοί».

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει η μόδα στο κόντρα ξύρισμα;
«Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι μια μόδα όταν εμφανίζεται έχει τους πιστούς ακόλουθους της αλλά όταν κάνει τον κύκλο της έρχεται κάτι διαφορετικό και αντικαθιστά το προηγούμενο. Βλέπουμε λοιπόν με τα χρόνια ότι οι άνδρες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στο ξύρισμα και μας ζητάνε όλο και περισσότεροι να ζήσουν αυτή την εμπειρία».

Δώστε μας μια συμβουλή για μαλακά γένια.
«Η συμβουλή μας προς τους άνδρες που έχουν γένια είναι να εμπιστεύονται την περιποίηση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα στους ειδικούς όπου θα τους παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα. Επιπλέον όμως είναι απαραίτητο στην καθημερινότητα τους να φροντίζουν και οι ίδιοι την γενειάδα τους γιατί γίνεται αποδέκτης υπολειμμάτων τροφών, ρύπων και μικροβίων. Επίσης είναι καλό να εφαρμόζουν ειδικά προϊόντα περιποίησης όπως είναι το λάδι για τα γένια για να έχουν πιο μαλακή υφή».

Κι άλλη μία για στητά μουστάκια!
«Οι άνδρες που έχουν μουστάκι χρειάζεται να έχουν αρκετή υπομονή και να εμπιστεύονται και πάλι έναν ειδικό για την φροντίδα του, έτσι ώστε να αποκτήσουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Η συμβουλή μας λοιπόν για στητά μουστάκια, εκτός από υπομονή, είναι οι σωστές «πινελιές» με το κατάλληλο ψαλίδι ώστε να «σταθεί» και λίγο ειδικό κερί για το ιδανικό αποτέλεσμα».

Written by The B. Magazine