Υιοθέτησε κι εσύ ένα μουστάκι μπορείς

Σου δίνουμε, μάλιστα, την ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα σε εννέα από τα πιο διαχρονικά είδη μουστακιών.

The Pencil Mustache

Pencil

Το μουστάκι «μολύβι» έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές όταν αστέρες του κινηματογράφου, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ και ο Έρολ Φλίν υιοθέτησαν αυτό το στιλ. Το Pencil moustache προέρχεται από τις ταινίες του 1940 και είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί, σε σχέση με το μουστάκι Chevron. Ο λόγος; Μπορεί να μεγαλώσει μέσα σε έναν μήνα. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο μουστάκι απαιτεί συχνή φροντίδα και τριμάρισμα ειδικότερα στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να διατηρεί την ευθεία ενός μολυβιού.

The Walrus Mustache

Walrus

Το μουστάκι «θαλάσσιο ίππος» αγαπήθηκε έντονα τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα και αναβίωσε μέσω της την κουλτούρας της δεκατίας του ’60. Αν θες να αποκτήσεις το Walrus moustache, τότε πρέπει πρώτα να αφήσεις να μεγαλώσει γενειάδα για 5 μήνες –δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες του μουστακιού– και στη συνέχεια να ξυρίσεις το πρόσωπο σου.

The Chevron Mustache

Chevron

Το Selleck, ή αλλιώς Chevron μουστάκι, έγινε γνωστό από τον ηθοποιό Tom Selleck και προϋποθέτει χοντρές τρίχες, οι οποίες μπορούν να κάνουν και μήνες μέχρι να αναπτυχθούν σωστά. Είναι σχετικά τακτοποιημένο και όσον αφορά στο στιλ του, είναι από τα απλοϊκά μουστάκια. Κάτι που πρέπει να λάβεις υπ’όψιν πριν το δοκιμάσεις, είναι ο τύπος τρίχας που έχεις, καθώς το Chevron μουστάκι λειτουργεί καλύτερα σε ίσια τρίχα.

Horseshoe

The Horseshoe Moustache

Όλοι γνωρίζουμε το Horseshoe μουστάκι, αφού είναι το σήμα κατατεθέν του ηθοποιού Hulk Hogan. Εξαιρετικά τολμηρό και υπερβολικό, αυτό το μουστάκι χρειάζεται αρκετούς μήνες για να μεγαλώσει και για να γίνει παχύ. Αν θες να το δοκιμάσεις εκτός από υπομονή, θα πρέπει να έχεις και θάρρος. Πριν το κάνεις, όμως, να ξέρεις ότι το Horseshoe δεν ταιριάζει σε πολλούς, όποτε βεβαιώσου ότι ταιριάζει στο πρόσωπο σου. Αν όχι, κινδυνεύεις να μοιάζεις με τον Μπεν Στίλερ, στο Dodgeball.

The Handlebar Moustache

Handlebar

Αγαπημένο στυλ δρόμου, το Handlebar μουστάκι έχει πάρει το όνομά του από το τιμόνι του ποδηλάτου. Το μουστάκι διαθέτει άκρες με καμπύλες, δηλαδή είναι σαν να το μεταφράζαμε στα ελληνικά «κολοκοτρωνέικο». Το στιλ ταιριάζει ιδιαίτερα με μοντέρνα κουρέματα, ενώ το styling του είναι ιδιαίτερα απλό: μια μικρή ποσότητα κεριού στις άκρες, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται.

Cowboy

The Cowboy Moustache

Το μουστάκι Cowboy είναι στην ουσία ένα μουστάκι Chevron, μόνο που είναι τραχύ και λιγότερο καλλωπισμένο. Εξάλλου, αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει, καθώς του δίνουν άγριο ύφος. Αν θέλεις να ζήσεις λίγη από την αίγλη των γουέστερν και να το δοκιμάσεις, θυμήσου να αποφεύγεις το κόψιμο μεγάλων τμημάτων, έτσι ώστε η τρίχα να διατηρήσει την τραχιά της εμφάνιση.

The Dali Moustache

Dali

Είναι φανερό ότι προέρχεται από τον Salvador Dali και όχι μόνο λόγω ονόματος! Το μουστάκι ήταν το signature λουκ του και είναι τόσο ξεχωριστό, όσο και ο ίδιος. Με άλλα λόγια, αποτελούσε μέρος της προσωπικότητας του. Ο Dali χρησιμοποιούσε πομάδα για το μουστάκι του, επομένως αν θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς με λίγο κερί και αρκετό στρίψιμο, να πετύχεις το Dali Moustache.

Scruffy

The Scruffy Mustache

Το scruffy μουστάκι αποτελεί αγαπημένη επιλογή των ανδρών, όπως ο Johnny Depp. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα διακριτικό και συνήθως συνοδεύεται από γένια. Για να πετύχεις το λουκ, πρέπει να περιμένεις μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να μεγαλώσουν τα γένια. Από εκεί και μετά, μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να έχει μήκος ή αν το προτιμάς κοντό.

The Fu Manchu Moustache

Fu Manchu

Ένα από τα πιο εκκεντρικά στιλ μουστακιών, είναι το Fu Manchu. Προέρχεται από το signature λουκ του γιατρού Fu Manchu και είναι τόσο εξωπραγματικό, που θα μπορούσε να έχει βγει από κόμικ. Το στιλ για να επιτευχθεί χρειάζεται μάλλον αρκετή υπομονή, καθώς το μουστάκι πρέπει να κρέμεται κάτω από το πηγούνι.

Written by The B.Mag