Editorial – Be the Best…

Μπορεί να είναι δύσκολο να συγκριθεί με κάτι άλλο η δημιουργία πέρα από την ίδια την δημιουργία, την αίσθηση ότι μια ιδέα σου κατάφερες και την μετέδωσες αυτούσια και σε άλλους και όλοι μαζί την κάνατε ύλη, ότι μετατρέψατε κάτι αφηρημένο σε πραγματικό και του δώσατε ζωή, όνομα και ύπαρξη, ότι βρήκες ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί σου το όραμά σου και σε βοηθήσαν να το κρατήσεις στα χέρια σου.

Κοιτάζω τις διάφορες εναλλακτικές του Β και, ενώ προσπαθώ να διαλέξω εκείνη που τελικά θα «φορέσει» για να πάει στο τυπογραφείο, με συλλαμβάνω να κολλάω και να θαυμάζω το αποτέλεσμα που ήθελα εξαρχής, όταν ακόμα το Β υπήρχε μόνο στη σκέψη μου· λιτές, διακριτικές γραμμές που δομούν τον χαρακτήρα του, δυνατά και πλούσια θέματα που προκαλούν να τα διαβάσεις, καθαρά χρώματα που προσδιορίζουν αμέσως την οπτική του αναγνώστη και αίσθηση ότι κρατάς στα χέρια σου κάτι ακριβό, μελετημένο και αυστηρά προσεγμένο –ασχέτως αν σε προκαλεί την επόμενη μέρα να κάνεις το πιο εξτρίμ λουκ της ζωής σου!

Φίλε αναγνώστη, θα ήθελα να ξέρεις ότι, το περιοδικό που κρατάς και διαβάζεις είναι το πρώτο του είδους του στη χώρα μας και ότι, εμείς που το φτιάξαμε, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε –και κάτι παραπάνω– σε αυτήν τη δύσκολη, για όλους μας, περίοδο ώστε να μπορέσει να πάρει υπόσταση.

Δημιουργήσαμε, λοιπόν, ένα περιοδικό που εμπνέει, που όταν το διαβάζεις το νιώθεις –ναι, το νιώθεις– όχι μόνο μεταφορικά αλλά και πρακτικά, βάλαμε πολύ καλό χαρτί, μάλιστα όχι ένα, αλλά δύο είδη, για να προκαλεί και την αφή, όχι μόνο την όραση. Θα σε εμπνεύσει, λοιπόν, να αλλάξεις. Εμείς θα σου δώσουμε τις αφορμές, εσύ θα βρεις τον τρόπο. Λένε ότι, αν αλλάζεις μέσα σου αλλάζεις κι έξω. Ισχύει –πολύ δε– και το αντίστροφο: Αν νοιώθεις ωραία όταν κοιτάς στον καθρέφτη, είσαι ωραίος.

Το Β στοχεύει να βάλει τον άντρα στο επίκεντρο, όχι επιδερμικά δείχνοντας απλώς τρία χτενίσματα κι ένα μουστάκι, αλλά στο επίκεντρο με ένα περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά σε εμάς τους άντρες: Με συνεντεύξεις από διάσημους από το χώρο της ανδρικής περιποίησης, με ιστορικές αναδρομές  στο χώρο της ανδρικής μόδας και εμφάνισης, με επιστημονικά άρθρα και συμβουλές υγείας, με συμβουλές για να νοιώθεις και να είσαι όμορφος με χτενίσματα, μουστάκια και γενειάδες από τους καλύτερους μπαρμπέρηδες στην Ελλάδα, με παρουσίαση των καλύτερων προϊόντων που είναι απαραίτητα για την ομορφιά και την υγεία και πάρα πολλά ακόμα.

Φίλε επαγγελματία μπαρμπέρη, για σένα το B είναι όλα τα παραπάνω. Από μέρους μου, θα έχεις πάντοτε την εκτίμησή μου επειδή αναβίωσες αυτό το τόσο υπέροχο και elegant επάγγελμα. Είναι, επίσης, το έντυπο που θα σου προσφέρει πολύτιμη πληροφόρηση γύρω από το τόσο πολυδιάστατο λειτούργημα που υπηρετείς (ναι, λειτούργημα διότι μας κάνεις να νοιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση)!

Έλαβες το αντίτυπο του πρώτου μας τεύχους δωρεάν, για να γνωριστούμε. Αν σου άρεσε και θέλεις να το κρατάς στα χέρια σου και να είναι το ίδιο ποιοτικό και στο μέλλον, είναι απαραίτητη η συνδρομητική συμβολή σου, τόσο για να παραμείνει ποιοτικό, όσο και για να το λαμβάνουν μόνο όσοι πραγματικά το θέλουν.

Κάπου εδώ θα κλείσω την πρώτη, σύντομη γνωριμία μας, με την υπόσχεση πως, κάθε δύο μήνες που θα κρατάτε στα χέρια σας το Β, θα βλέπετε και θα διαβάζετε μόνο τα καλύτερα.

Written by The B. Magazine