Εμφύτευση γενειάδας; Ω, ναι!

DOCTOR

ΑΠΟ ΤΟΝ  ALFRED BROWN

Αφού λύθηκε το πρόβλημα των αραιών μαλλιών,  η κοσμετική ιατρική σχεδόν το τερματίζει:  Εμφυτεύει τρίχες σε αραιά γένια για να κάνουμε όλοι καριέρα ως αρχιεπίσκοποι.

Μεταμόσχευση γενιών, λοιπόν! Αν είσαι από εκείνους που ενδιαφέρονται, αρκεί να σου πούμε πως, όχι απλώς μπορείς να γεμίσεις τα κενά στο πρόσωπο ή να ενισχύσεις τα σημεία που επιθυμείς, αλλά να αντιγράψεις και το στιλ κάποιων αστέρων. Δεν είναι λίγοι οι νεαροί Βρετανοί, για παράδειγμα, οι οποίοι πληρώνουν πάνω από 4.000 λίρες για να αποκτήσουν γένια παρόμοια με του ηθοποιού Ben Affleck (φωτό) ή την άψογη γενειάδα του ποδοσφαιριστή David Beckham.

Οι μεταμοσχεύσεις τριχοθυλακίων στα γένια έγιναν δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και την προτιμούν όσοι, βέβαια, έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά τους λείπει ο χρόνος να ασχοληθούν με τον εαυτό τους σε τέτοιο βαθμό. Ένας επιπλέον λόγος είναι, φυσικά, η εξασφάλιση επιτυχημένου αποτελέσματος μακράς διάρκειας.

Η πυκνή και πλούσια γενειάδα, ήταν πάντοτε το πρότυπο αρρενωπότητας. Η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλοί άντρες παλεύουν να μεγαλώσουν τα γένια, τις φαβορίτες και το μουστάκι, καθώς έχουν κενά στο πρόσωπο τους. Σύμφωνα με στατιστική έρευνα, το 45% των ανδρών παραπονιέται για τα κενά στα πρόσωπο, εξ’ ου και η αύξηση του αριθμού όσων θέλουν να ενισχύσουν ή να καλύψουν αυτά τα σημεία. Ταυτόχρονα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ανδρών πιστεύουν ότι φαίνονται πιο γοητευτικοί στις γυναίκες, όταν έχουν πλούσια γενειάδα.

Πώς λειτουργεί

Η τεχνική ονομάζεται FUE (Follicar Unit Extraction) και λειτουργεί ως εξής: Ο γιατρός λαμβάνει τα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύει, ένα προς ένα, στην περιοχή του γενίου όπου υπάρχει αραίωση. Η τεχνική μεταμόσχευσης είναι τελείως ανώδυνη και θεωρείται μη επεμβατική, καθώς δεν δημιουργούνται ουλές και σημάδια, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Ο «ασθενής» μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο χρόνος μιας μέσης διαδικασίας εμφύτευσης μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος, αφού εξαρτάται από τον αριθμό τριχών που θέλει να λάβει ο ενδιαφερόμενος, αλλά και από τη πυκνότητα που επιθυμεί. Οι άνδρες θέλουν να αντιγράψουν μοντέρνα στιλ γενιών, όπως του David Beckham, ο οποίος δοκιμάζει αρκετά διαφορετικά λουκ. Μπορεί τον ένα μήνα να έχει πλούσια γενειάδα, ενώ τον επόμενο να είναι με μουστάκι. Χρησιμοποιεί έξυπνα τα γένια του για να αλλάξει την εικόνα του κι έτσι καταφέρνει να παραμείνει ένα style-icon. Αυτό είναι κάτι που επιθυμούν όλοι οι άνδρες, με ή χωρίς αραίωση, καθώς αυτοί που έχουν γένια δεν ξέρουν αν θα τους ταιριάζει, ενώ εκείνοι που έχουν αραίωση σε διάφορα σημεία, δεν μπορούν να το πετύχουν.

Η τεχνική FUE  είναι ιδανική επειδή:

  • Με την εμφύτευση τριχοθυλακίων στα γένια, οι άνδρες θα καλύψουν άριστα ουλές από τραύματα ή ατυχήματα.
  • Επίσης, θα καλύψουν ανεπιθυμήτα κενά αραίωσης στο γένι, τα οποία μπορεί να τους ενοχλούν εμφανισιακά.
  • Θα βελτιώσουν την πυκνότητα του γενιού.
  • Η τεχνική είναι επιτυχής και το αποτέλεσμα τελείως φυσικό αφού, μετά από ένα χρόνο, η επαναφύτρωση φτάνει το 95-98%.
  • Η πλούσια γενειάδα τονώνει την αυτοπεποίθηση.
  • Μπορεί ο άνδρας να αποκτήσει οποιοδήποτε λουκ γενειάδας επιθυμεί, αφού πλέον θα έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει τα γένια του και να τα δομήσει στο επιθυμητό στιλ.
Written by The B. Magazine