Cartoon Story

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ,  ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ  ΣΟΥ  ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ!

Είναι εννέα, είναι φανταστικοί –κυριολεκτικά και μεταφορικά– και διαθέτουν τα πιο διάσημα μουστάκια όλων των εποχών. Κυρίες και κύριοι, οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, κοντράρονται για το ποιος το έχει καλύτερο.

Αστερίξ & Οβελίξ

Μήν κάνει κάτι ο ένας και δεν το κάνει κι ο άλλος, όχι! Τώρα, ποιος άφησε πρώτος μουστάκι και ποιος αντέγραψε τον άλλο, δεν μας το είπε ποτέ ο Γκοσινύ, οπότε δεν θα το μάθουμε ποτέ. Σημασία έχει ότι και οι δύο διάσημοι Γαλάτες έχουν μουστακάρες, αλλά μεταξύ μας, προτιμούμε του Οβελίξ. Ο Αστερίξ είναι σαν ξανθόψειρα Τζέκινς Χαν.

Σαμ

Πλήρες όνομα, «Sam Yosemite», αν και κατά καιρούς το άλλαζε, αναλόγως το επάγγελμα που τον έβαζαν να κάνει στις ιστορίες, είτε όταν κυνηγούσε τον Μπαγκς Μπάνυ, είτε το κογιότ και το Μπιπ Μπιπ. Τέλος πάντων, για σερίφη τον κόβουμε περισσότερο. Το μουστάκι του, βέβαια, είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος της επιτυχίας του να πιάσει τους παραπάνω εχθρούς του. Αν κάναμε διαγωνισμό μεγέθους, σίγουρα ο Σαμ το έχει μεγαλύτερο.

Μάριο & Λουίτζι

Δίδυμους δεν τους λες, εκτός αν είναι οι αντίστοιχοι καρτούν Ντάνι ντε Βίτο και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στην ταινία που υποδύονταν τους δίδυμους. Ο Μάριο είναι κοντός και τσουπωτός,  ενώ ο αδελφός του, ο Λουίτζι, είναι ψηλός κι αδύνατος. Τι κοινό έχουν; Το μουστάκι φυσικά! Δεδομένου ότι ο Μάριο είναι υδραυλικός, μπορούμε να πούμε ότι το μουστάκι του ενέπνευσε τον άλλο διάσημο (Έλληνα) υδραυλικό, τον Σάκη/Τάσο Χαλκιά, ο οποίος είχε το ίδιο μουστάκι στο αλήστου μνήμης σίριαλ «Λαβ Σόρυ».

 

Κάπτεν Χουκ

Ο Σαλβαντόρ Νταλί των κινούμενων σχεδίων. Ο κακός πειρατής που ήθελε να εξαφανίσει από προσώπου Νέβερλαντ τον Πίτερ Παν. Το μουστάκι του είναι αντιπαθητικά συμπαθητικό, όπως άλλωστε και ο ίδιος. Λεπτό, άψογο και σίγουρα περασμένο με λάδια και κεριά, το μουστάκι του Κάπτεν Χουκ μας κάνει να πιστεούμε ότι ο τύπος ήταν μετροσέξουαλ. Ναι;

 

Τζεπέτο

Μα, πόσο γλυκούλης! Τι καλός! Ο τέλειος μπαμπάς, παππούς, όλα! Και πήγε κι έφτιαξε αυτό το παλιόπαιδο, τον ψεύτη τον Πινόκιο. Ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν ακόμα πιο συμπαθητικό φυσιογνωμικά είναι, φυσικά, το μουστάκι του. Εδώ που τα λέμε, μοιάζει και λίγο με τον Παραμυθά της ΕΡΤ1, δεν βρίσκεις;

 

Τζαφάρ

Ο υποχθόνιος μάγος που ήθελε να διαλύσει τον έρωτα της Γιασμίν και του Αλαντίν, τι θα μπορούσε να έχει; Υποχθόνιο μουστάκι θα μπορούσε να έχει, τι άλλο; Α, και μυτερό, σιχαμερό μούσι, σαν ποντικοουρά. Ο Τζαφάρ με αυτό το λουκ είναι ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό της η γριά Μαρκάτου των «Δύο Ξένων» όταν έλεγε στη Χριστίνα Μαρκάτου ότι μοιάζει με «ανώμαλο μπανιστιρτζή».

 

Written by The B.Mag