Woman: Το κορίτσι του Μπαρμπέρη

Συναντήσαμε την Μελίνα Καραβίδα, Social Media Manager στην Publicis One, στο Χαλάνδρι και συζητήσαμε μαζί της διάφορα γιατί η Μελίνα είναι ένα υπέρ-κορίτσι που συχνάζει ακόμα και σε μπαρμπέρικα και μπορεί τη μια στιγμή να κάνει στρατηγική για πελάτες και την άλλη να δαμάζει τα κύματα. Έτσι είναι τα κορίτσια των Μπαρμπέρηδων!

Από την Δώρα Μάστορα

Φωτογραφίες Γιώργος Μαλεκάκης

 

Μελίνα ας αρχίσουμε με τα απλά. Γιατί είσαι εδώ και δεν είσαι στην Καλιφόρνια.

Σε μερικές εβδομάδες θα είμαι και κυριολεκτικά στην Καλιφόρνια.  Μετράω αντίστροφα! Ανυπομονώ! Οπότε καλύτερα ρώτησέ με μόλις επιστρέψω. Αν επιστρέψω…

 

 

Είσαι ένα κορίτσι που αγαπάς πολύ όσα κάνουν τα αγόρια και μετά γίνεσαι η ηρωίδα της ιστορίας. Θα μπορούσες να είσαι, για παράδειγμα, η Ντέιζι από τους Ντιουκς ή η Λόλα που σώζει ο Carnation. Πες μας κάτι για αυτό.

Πάντα θαύμαζα την δυναμική των αγοριών όταν ήμουν παιδί. Όχι απαραίτητα κάτι συγκεκριμένο αλλά αυτή η δυναμική σε συνδυασμό με την αφέλεια και την άγνοια κινδύνου με έκανε να θέλω να είμαι όχι μόνο μέρος της παρέας αλλά και πρωταγωνίστρια. Ακόμα στην οικογένεια μου, η μέρα Κυριακή σήμαινε και σημαίνει γήπεδο. Άρα αναπόφευκτα το tomboy γεννήθηκε μέσα μου από πολύ νεαρή ηλικία. Πάντως δεν θα έδινα αυτή την τροπή στο δικό μου σενάριο. Ίσως η δική μου Λόλα να σωνόταν μόνη της και μετά να είχε νεύρα στον Carnation που άργησε να έρθει να την πάρει γιατί δεν είχε μεταφορικό μέσο για να έφευγε νωρίτερα μόνη της.

 

 Skate, surf, πλατείες και αλητείες. Αλήθεια γιατί αυτά τα αγόρια αρέσουν τόσο πολύ στα κορίτσια;

Νομίζω πάντα άρεσε η “αλητεία”, η “ελευθερία” το “διαφορετικό”, ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε, και στα αγόρια και στα κορίτσια. Βέβαια, αυτός ο τύπος που περιγράφεις τυχαίνει να απολαμβάνει μεγάλη αίγλη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ένας ακόμα λόγος να αρέσει σε περισσότερο κόσμο λοιπόν.

 

Σου αρέσουν τα μπαρμπέρικα της πόλης; Θεωρείς ότι αποτελούν μια κοινότητα αντρών με παρόμοια φιλοσοφία ή απλά είναι μια μόδα;

Ναι, μου αρέσουν και μάλιστα έχω ένα-δύο που ξεχωρίζω για την δουλειά τους και τη συνολική τους παρουσία όπως το God’s Barber, το Blind Dandies και φυσικά το Barber Rules. Μπαρμπέρικα υπήρχαν πάντα, είναι όμως οι ανάγκες του άντρα που έχουν αλλάξει, έχουν αυξηθεί. Χαίρομαι που πλέον υπάρχουν χώροι να καλύψουν και αυτές τις ανάγκες. Και αν αυτό έχει γίνει μόδα, τι πειράζει;

 

Οι Έλληνες έχουν βελτιώσει το στυλ τους; Βλέπεις να αλλάζει κάτι τα τελευταία χρόνια;

Πιστεύω ότι ο καθένας εκφράζεται μέσα από τον τρόπο που ντύνεται και παρουσιάζεται. Δεν είμαι κατάλληλη να κρίνω αλλά νομίζω απέχουμε πολύ από την βελτίωση συνολικά.

 

Ποιο λάθος πιστεύεις ότι εξακολουθούν να κάνουν στο ντύσιμο ή το κούρεμά τους;

Ότι οι εικόνες που βλέπουν, τα profile στο Instagram που ακολουθούν, τα saved pin τους στο Pinterest δεν αποτελούν πηγή έμπνευσης, αλλά πηγή αντιγραφής.

Ποια είναι η χειρότερη ατάκα που μπορείς να ακούσεις από έναν άντρα;

Δυστυχώς δεν είναι καν ατάκα. Είναι περισσότερο εκνευριστικό το emoji από έναν ξένο στα stories σου και ειδικά όταν ξέρεις ότι θέλει να σε προσεγγίσει. Πλέον η επικοινωνία μέσα από άλλα κανάλια (πχ. social media) φαίνεται πιο εύκολη σε αντίθεση με την φυσική επαφή. Και με αυτό ακριβώς βολευόμαστε. Βάζω ξεκάθαρα και τον εαυτό μου μέσα. Οπότε θα προτιμούσα την πιο γλοιώδη ατάκα που ίσως με κάνει να γελάσω από την εντελώς αποξενωμένη κίτρινη φατσούλα.

 

Πες μου τα τρία αγαπημένα σου μέρη στον κόσμο ή στην χώρα.

Η Τήνος γιατί πάω 10 συνεχόμενα χρόνια τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο και ακόμα να την χορτάσω. Απίστευτο νησί, τέλειες παραλίες, μοναδικό φαγητό. Το Μιλάνο γιατί όσες φορές και αν έχω πάει η φιλοξενία και το vibe της πόλης με κάνουν να θέλω να γυρίσω πίσω και το 3ο spot το αφήνω για το Los Angeles που δεν ξέρω τι με περιμένει αλλά έχω ταξιδέψει με το μυαλό μου άπειρες φορές εκεί!

 

Αν η πόλη είχε soundtrack ποιο θα ήταν αυτό;

Παιδί Θαύμα – Στην Αθήνα. Αστειεύομαι! Το Welcome to the Jungle από Guns n Roses που μπορεί να μιλάει για την ζούγκλα του LA αλλά δεν απέχει απ’ την δική μας, ταιριάζει απόλυτα νομίζω. Βέβαια, το τραγούδι που με συνοδεύει τις τελευταίες μέρες στις βόλτες μου στην πόλη είναι το everything από Nas.

 

Πως είναι να είσαι το κορίτσι ενός από τους πιο δυνατούς Μπαρμπέρηδες της πόλης (η Μελίνα είναι το κορίτσι του Κωνσταντίνου Περράκη, ιδιοκτήτη του Barber Rules);

Χαίρομαι πολύ με την εξέλιξή του, θαυμάζω το πάθος του και εκτιμώ βαθύτατα την δουλειά του. Εάν εξαιρέσεις τα ατελείωτα event και τα ταξίδια στο εξωτερικό, τρίχες, Δώρα μου, τρίχες.

 

Τελικά οι άντρες ή γυναίκες κρατάνε την φαλτσέτα στην σχέση;

Δεν νομίζω να καταφέρει κάποιος να έχει μία υγιή σχέση με φαλτσέτα στο χέρι. Μία σχέση χρειάζεται ισορροπία, υπομονή, κατανόηση και φυσικά αγάπη. Τα παραπάνω δεν τα πετυχαίνεις με κανένα όπλο στο χέρι!

 

Δουλεύεις στην διαφήμιση. Πες μας πως μπορεί κάποιος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη του.  

Με τον απόλυτο επαγγελματισμό του και τον σεβασμό του προς τη δουλειά του. Δουλεύω στον χώρο της διαφήμισης μόλις 1μιση χρόνο και πραγματικά η παράνοια που τον συνοδεύει με εξιτάρει καθημερινά. Είναι όμως πολύ νωρίς για να έχω ολοκληρωμένη άποψη πάνω σ’ αυτό. Βρες με μετά την Καλιφόρνια και αφού θα έχω περάσει περισσότερο καιρό στη δουλειά, σίγουρα θα έχω περισσότερα να σου πω και γι’ αυτό και για όλα τα παραπάνω!

Written by The B.Mag