LOOKING SHARP

Το πολυδιάστατο Sharps Barbershop συνδυάζει από grooming περιποιήσεις μέχρι fashion items για μπαρμπέρηδες και όχι μόνο. Αυτοί είναι οι δυο καλύτεροι λόγοι για να το επισκεφτείς.

 

Από την Ελένη Ρεζοπούλου

Φωτογραφία Γιώργος Παυλάκος

 

Στο Sharps Barbershop δεν θα πας μόνο για να κουρευτείς γιατί μετά το κούρεμα θα έχεις την ευκαιρία να ψωνίσεις ρούχα, ξύλινα παπιγιόν και αξεσουάρ ή ακόμα και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας ένα μασάζ και ένα πεντικιούρ. Ο Λευτέρης και ο Δημήτρης Φαραώ, είναι τα αδέρφια πίσω από την πολυδιάστατη επιχείρηση και ο Δημήτρης μας ξεναγεί στο μοντέρνο περιβάλλον το κουρείου τους.

 

 

O Λευτέρης θέλοντας να παντρέψει στοιχεία και αντιλήψεις ‘’vintage’’ έφτιαξε στο μυαλό του μια διαφορετική προσέγγιση από αυτά που είχαμε δει σε πολλά barbershops και έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος ξεχωριστός

 

Πότε ιδρύθηκε το μαγαζί το Sharp’s Barbershop; Από ποια μεγαλοφυή ιδέα προέκυψε;

Το μαγαζί ιδρύθηκε πριν από δυο χρόνια και η ιδέα προέκυψε από τον μεγαλύτερο αδερφό μου τον Λευτέρη, ο οποίος μπορεί να μην προέρχεται από τον χώρο, αλλά έχει αναπτυγμένο πολύ το στοιχείο της επιχειρηματικότητας. Θέλοντας να παντρέψει στοιχεία και αντιλήψεις ‘’vintage’’ δουλεύοντας για αρκετό καιρό, έφτιαξε στο μυαλό του μια διαφορετική προσέγγιση από αυτά που είχαμε δει σε πολλά barbershops και έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος ξεχωριστός και πολύ διαφορετικός.

Πως ξεκινήσατε την ενασχόληση με το επάγγελμα;

Η ιδέα του να γίνω κομμωτής ήρθε πριν 17 χρόνια. Πήγαινα κάθε μια εβδομάδα για κούρεμα και με κούρευαν χάλια. Έτσι, μια μέρα αποφάσισα να γίνω εγώ κομμωτής για να τους κάνω όμορφους – τουλάχιστον αν ήταν να πληρώνουν, ας το έκαναν για έναν καλό αποτέλεσμα! Ξεκίνησα να δουλεύω στην ηλικία των 17 σε ένα κομμωτήριο και εκεί συνεργαζόμουν με τον Τρύφωνα Σαμαρά, αργότερα πήγα στον Διονύση Dior ο οποίος ήταν και ο προσωπικός κομμωτής του Βέρτη και της Μαριέττας Χρουσαλά.

 

 

Είστε δυο αδέρφια εκ των οποίων εσύ Δημήτρη, είσαι ο κουρέας της υπόθεσης. Πως είναι η συνεργασία μεταξύ αδερφών, συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον;

Η συνεργασία μας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, ανταλλάζουμε απόψεις και συμβουλές και φυσικά συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα. Εγώ ασχολούμαι με την εκπαίδευση του προσωπικού και ο Λευτέρης με την οργάνωση, την βελτίωση και την σωστή λειτουργία του μαγαζιού.

Το Sharps Barbershop έχει πολυμορφικό χαρακτήρα. Μιλήστε μας για αυτό.

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο χώρο ανδρικής boutique με παροχές barber, προϊόντα όπως ξύλινα παπιγιόν, ρολόγια, τσάντες vintage, ρούχα ιδιαίτερα για τον χώρο, κρέμες σώματος, άλατα, όπως επίσης και ανδρικό πεντικιούρ, μανικιούρ, μασάζ και αποτρίχωση. Μια επίσκεψη θα σας πείσει.

 

Πως συνδυάζεται το barbering με το styling; Πιστεύετε ότι ο κομμωτής είναι λίγο και ο image maker του επισκέπτη του;

Φυσικά, ο κομμωτής είναι αυτός που μπορεί να υποστηρίξει ένα κούρεμα και να το ‘’πλασάρει’’, καθώς ο πελάτης έτσι αντλεί ιδέες. Στο Sharps Barbershop έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε και τα δυο. Μετά από μια υπηρεσία κουρέματος, ο πελάτης έχει την ευκαιρία να ψωνίσει ρούχα, αλλά και άλλα προϊόντα, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για styling. Είμαστε πάντα κοντά του για οποιαδήποτε συμβουλή χρειαστεί.

Πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των επισκεπτών;

Με τις πλούσιες παροχές που προσφέρουμε, την εξειδικευμένη περιποίηση και ένα φιλικό περιβάλλον, πιστεύουμε ότι μπαίνουμε στο μυαλό του πελάτη. Το θέμα είναι ότι πάντα πρέπει να του προτείνεις το σωστό. Στο τέλος όμως, πάντα πρέπει να κάνεις αυτό που ακριβώς θέλει.

 

INFO 

SHARPS BARBERSHOP
Φιλαδέλφειας 80, Αχαρναί
210 2402022
Fb @Sharpsbarbershop
Written by The B.Mag