Welcome to the Man Salon – Part 1

8 Barbering experts μας φιλοξενούν στον χώρο
τους και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

 

ΚΟΥΡΕΙΟΝ ΒΕΝΙΟΣ

Βένιος Ιωαννίδης

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με το barbering; Τι σας ενέπνευσε το ενδιαφέρον για το επάγγελμα;
Η ενασχόληση μου με το barbering ξεκίνησε το 1992 όταν άρχισα να μαθαίνω την τέχνη του μπαρμπέρη δίπλα σε έναν καλό κουρέα, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα κομμωτικής στην κρατική σχολή μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. . Αυτό που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με αυτήν την τέχνη ήταν η επιθυμία μου να βοηθήσω τους ανθρώπους να δείχνουν και να νιώθουν καλύτερα με την εμφάνιση τους αλλά και με τον εσωτερικό τους κόσμο.

Μιλήστε μας για το κουρείο σας. Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα;
Το κουρείο μας στεγάζεται στην οδό Δραγούμη 76 στην Παλαιά Κοκκινιά του Πειραιά, από το 1995 και όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να κρατήσω κάτι από την αίσθηση που είχαν τα καλά μπαρμπέρικα του παρελθόντος. Οι πελάτες στον χώρο μας χαλαρώνουν ακούγοντας μουσική και περνάνε όμορφα την λίγη ώρα που ξεκλέβουν από το γεμάτο τους πρόγραμμα. Ανάμεσα στους ήχους των ψαλιδιών, των κουρευτικών μηχανών και του ακονίσματος της φαλτσέτας δεν λείπει ο σχολιασμός της επικαιρότητας, των αθλητικών και πολιτικών γεγονότων και τα κουτσομπολιά της γειτονιάς. Επίσης, ένα κέρασμα από εμάς είναι πάντα καλοδεχούμενο από τους πελάτες μας.

Ποιες είναι οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρετε;
Βλέπω τον κάθε άνθρωπο ως ξεχωριστή προσωπικότητα και προσαρμόζω το κούρεμα του σύμφωνα με τις ανάγκες, τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά του. Δεν κάνω τυποποιημένα κουρέματα αλλά προτείνω ολοκληρωμένα look. Μου αρέσει να δημιουργώ συναισθήματα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης σε κάθε άτομο που με εμπιστεύεται. Επίσης, προσπαθώ πάντα να συμβάλλω στην υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές για προβλήματα όπως η τριχόπτωση, η ξηροδερμία, η λιπαρότητα, είτε συστήνοντας κάποιο προϊόν, είτε προτείνοντας του να επισκεφτεί έναν δερματολόγο.

Ακολουθείτε τις τάσεις;
Η συγκεκριμένη τέχνη ως γνωστικό αντικείμενο δεν μένει ποτέ στάσιμη οπότε παρακολουθούμε από κοντά τις τάσεις, τα στυλ και τις απαιτήσεις κάθε εποχής. Αυτό το επιτυγχάνουμε παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια νέων τεχνικών και υγιεινής του τριχωτού της κεφαλής.

Ποια είναι η αγαπημένη σας τεχνική σε κούρεμα ή ξύρισμα;

Τα προηγούμενα χρόνια το παραδοσιακό ξύρισμα με πινέλο και φαλτσέτα είχε σχεδόν εκλείψει καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά ηλεκτρικές ή ξυριστικές μηχανές. Το ξύρισμα στο μπαρμπέρικο απευθύνονταν σε ανθρώπους
που αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, ή δεν μπορούσαν να περιποιηθούν μόνοι τους το πρόσωπο τους. Λίγοι ήταν οι μερακλήδες που επέλεγαν μια ολοκληρωμένη περιποίηση. Τον τελευταίο καιρό, όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τις ευεργετικές ιδιότητες ενός καλού ξυρίσματος από τα έμπειρα χέρια ενός επαγγελματία μπαρμπέρη. Η σωστή προετοιμασία του προσώπου με μια ζεστή πετσέτα και τα pro-shave υλικά και μετά το βαθύ ξύρισμα που ακολουθείται από ενυδάτωση και after shave είναι για μένα η αγαπημένη μου τεχνική, αλλά και η μεγαλύτερη πρόκληση. Τί γίνεται όταν το δέρμα στο πρόσωπο δεν είναι πια τσιτωμένο και ο χρόνος το έχει σμιλεύσει κάνοντας το έργο μας χρονοβόρο και δύσκολο; Τότε, είναι που καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε κάτι από την παλιά αίγλη του σωστού ξυρίσματος. Ο σωστός μπαρμπέρης πρέπει να είναι ικανός και πρόθυμος να προσφέρει υπηρεσίες καλλωπισμού σε όλους το έχουν ανάγκη.


Πώς βλέπετε την αναβίωση των barber shops σήμερα;

Δυστυχώς τα μπαρμπέρικα αποδεκατίστηκαν από την μόδα των μακριών μαλλιών στους άντρες και αργότερα από την αφομοίωση τους από τα unisex κομμωτήρια. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει ο άντρας πάλι πίσω εκεί που ανήκει: στον δικό του ξεχωριστό χώρο. Όλο και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την τέχνη μας και αυτό δείχνει ότι το επάγγελμα μας έχει λαμπρό μέλλον. Έχει όμως και πολλές προκλήσεις καθώς απαιτεί γνώση, ταλέντο, τεχνική και καλαισθησία μιας και πρόκειται για καλλιτεχνική εργασία. Αυτά αποκτούνται με τα χρόνια και με την σκληρή δουλειά, έρχονται μέσα από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες, μέσα από τα προβλήματα που προκύπτουν και τις λύσεις που τελικά βρίσκουμε.

Πείτε μας για τα όνειρα και τους στόχους σας τα επόμενα χρόνια.

Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω υψηλής εξειδίκευσης υπηρεσίες και να παίζω σημαντικό ρόλο στην ζωή των πελατών μου. Επίσης, θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να μεταδώσω την αγάπη μου για την τέχνη του μπαρμπέρη στους νέους ανθρώπους. Τέλος, για μένα το κουρείο είναι πάνω από όλα ο κουρέας. Στο ‘’ΚΟΥΡΕΙΟ ΒΕΝΙΟΣ’’ θα βρει κάποιος έναν καλό φίλο που θα του κάνει μαλλί σένιο.

INFO
ΚΟΥΡΕΙΟΝ ΒΕΝΙΟΣ,
 ΔΡΑΓΟΥΜΗ 76 Π. ΚΟΚΚΙΝΙΑ. 210 4926083
Fb: Veniosbarber

THE BARBER MAN

Βασίλης Κλεομενίδης

Πόσα χρόνια λειτουργεί το κουρείο σας και τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα;
Το “THE BARBER MAN” λειτουργεί από το 1984. Το ξεκίνησε ο πατέρας Φαίδων, η τρίτη γενιά μπαρμπέρηδων της οικογένειας Κλεομενίδη. Η πρώτη και η δεύτερη έζησαν και δημιούργησαν στη Κωσταντινούπολη από το 1903. Σήμερα, η τέταρτη γενιά, συνεχίζουμε την παράδοση της οικογένειας με αγάπη, υπευθυνότητα και διάθεση για δημιουργία, συστατικά που μας κάνουν ξεχωριστούς.

Γιατί γίνατε κουρέας και όχι κάτι άλλο;
Θεωρείται αυτονόητο στην οικογένειά μας, η προηγούμενη γενιά να παραδίδει στην επόμενη την σκυτάλη της τέχνης του κουρέα. Ερχόσασταν από μικρός στο κουρείο;

Πείτε μας κάτι που θυμάστε από εκείνη την εποχή.
Αγαπημένος χώρος το κουρείο! Ήταν η συνέχεια του σπιτιού μας. Θα έλεγε κανείς, ότι εκεί μεγαλώσαμε. Θυμάμαι με νοσταλγία τα χρόνια εκείνα. Φέρνω στη μνήμη μου εικόνες με χαρούμενα πρόσωπα, μυρωδιές από κολόνιες, γεύσεις από φιλέματα για τους πελάτες, που τα δοκιμάζαμε πρώτα εμείς, συζητήσεις έντονες, επιφωνήματα χαράς και ικανοποίησης των πελατών-φίλων μετά από την ολοκληρωμένη περιποίησή που τους παρείχε ο κουρέας-πατέρας, ενώ προσέρχονταν παραμελημένοι και ταλαιπωρημένοι.

Πιστεύετε ότι η ιστορία του κουρείου σας κρατά πιστούς τους πελάτες σας;
Από το 1984 μεγαλώσαμε μαζί με τους πελάτες μας! Ο Φαίδων κούρευε και τους γιούς των πελατών του από μωρά. Σήμερα κουρεύουμε
τους γιούς των γιών των πελατών του Φαίδωνα. Πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη κτίστηκε σιγά-σιγά και σταθερά. Δεν εφησυχαζόμαστε όμως! Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα.


Ποιες είναι οι υπηρεσίες για τις οποίες ξεχωρίζετε;
Μέσα στον όμορφο, φιλόξενο, παραδοσιακό χώρο του κουρείου “TΗΕ ΒΑRBER ΜΑΝ”, ο άντρας που φροντίζει και σέβεται τον εαυτό του, χαλαρώνει με ένα κερασμένο τσίπουρο ή μία κούπα καφέ, απολαμβάνοντας παροχές, όπως το παραδοσιακό κούρεμα με τη χτένα και το ψαλίδι, μοντέρνα κουρέματα σε διάφορα μήκη (από αρκετά κοντά μέχρι και εντελώς ξυρισμένα), την απόλαυση του ξυρίσματος με φαλτσέτα και σαπουνάδα, τις ζεστές κομπρέσες που εναλλάσσονται με τις παγωμένες, την περιποίηση της γενειάδας και του μουστακιού. Η εμπειρία, η χρήση επώνυμων καλλυντικών και η αισθητική μας αντίληψη, μας οδηγεί στο καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο μπαρμπέρης είναι τελικά αυτός που αναλαμβάνει την περιποίηση ενός άντρα ή λειτουργεί κάπως και σαν ψυχαναλυτής;

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως η εποχή της ταχύτητας και της τυποποίησης. Περνώντας την πόρτα του κουρείου σταματάει ο χρόνος. Ο άντρας αφήνεται στα χέρια μας και μας εμπιστεύεται. Χαλαρώνει, ανοίγει την καρδιά του και νοιώθει ότι είμαστε δικοί του άνθρωποι. Ό,τι λέγεται στο χώρο του κουρείου, μένει στο κουρείο…

Πείτε μας την άποψη σας για την ανάπτυξη των κουρείων σήμερα.

Χαιρόμαστε πολύ που επιτέλους αναγνωρίστηκε η αξία του κουρείου ως ανεξάρτητου και αυτόνομου χώρου περιποίησης του άντρα. Είναι ένας χώρος στον οποίο ο άντρας θα εκφραστεί ελεύθερα, θα πάρει μία γνώμη για την εμφάνισή του, ή οτιδήποτε άλλο τον προβληματίζει και θα τον περιποιηθούν όπως του αξίζει.

Πείτε μας για τα όνειρα και τους στόχους σας τα επόμενα χρόνια.

Εύχομαι να είμαστε πρώτα και πάνω απ΄όλα υγιείς! Ο βασικότερός στόχος μας είναι να κρατάμε ψηλά τον πήχη στην παροχή υπηρεσιών σε ένα αμιγώς ανδρικό και παραδοσιακό περιβάλλον. Η επίτευξη των στόχων για την καθημερινή φροντίδα της εμφάνισης του άνδρα θα υλοποιηθεί με την διαρκή ενημέρωσή μας με σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις τάσεις της μόδας και την αναζήτηση τεχνικών, στυλ και κουπ.

INFO
THE BARBER MAN
Λεωφ. Βεϊκου 75 και ΤΡΑΛΛΕΩΝ 145Β,
Γαλάτσι, 21 0293 3145
Fb: thebarbermangalatsi

MR. PAPPAS BARBER SHOP

Σπύρος Πάππας

Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς. Γιατί μπαρμπέρης και όχι κομμωτής;

Όλα ξεκίνησαν τα πρώτα τρία χρόνια σπουδών κομμωτικής τέχνης σε Τ.Ε.Ε. όπου και ήρθα σε πρώτη επαφή με την τέχνη. Τελειώνοντας τις σπουδές είχα την μεγάλη τύχη να κάνω τα πρώτα μου βήματα κοντά σε επιτυχημένους γνωστούς επιχειρηματίες του χώρου και να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες. Όσο περνούσε ο καιρός προσπαθούσα να δω τι θα με κέρδιζε: το γυναικείο, το ανδρικό ή μήπως και τα δύο; Μετά από δύο χρόνια δουλειάς, ως υπάλληλος σε μπαρμπέρικο και παράλληλα ως καθηγητής κομμωτικής στο 3ο Τ.Ε.Ε. Αγίων Αναργύρων, κατέληξα ότι το αντρικό είναι το είδος μου και το μπαρμπέρικο είναι το σπίτι μου.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο στο μαγαζί σας;

Μετά από 15 χρόνια, έχω καταφέρει να διαμορφώσω ένα ζεστό μπαρμπέρικο με αγάπη και κόπο. Το “Mr Pappas Barbershop” έχει δικό του χαρακτήρα και ταυτότητα και διαθέτει έμπειρο προσωπικό που θα καλύψει με ζήλο και σεβασμό τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Γιατί ο άντρας έχει την ανάγκη να πάει στο κουρείο; Τι θα βρει ο πελάτης που θα μπει στο μπαρμπέρικο σας;

Το κουρείο είναι το μέρος όπου ο άντρας θα καλύψει με ακρίβεια τις ανάγκες του είτε αυτές αφορούν το κούρεμα, είτε το ξύρισμα. Επιπλέον, θα ενημερωθεί σωστά για τα προϊόντα που θα χρειαστεί στην καθημερινή του φροντίδα. Στο μπαρμπέρικό μας ο πελάτης θα βρει υπηρεσίες περιποίησης προσώπου, αποτρίχωση με κλωστή, ιδιαίτερα κουρέματα και εξειδικευμένα προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η αγαπημένη σας τεχνική σε κούρεμα, ή ξύρισμα;

Αγαπημένη χαρακτηριστική τεχνική ως μπαρμπέρης είναι το χτένα-ψαλίδι.


Ποια είναι η άποψη σας για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των Barbershops σήμερα;

Είμαι χαρούμενος που τα τελευταία χρόνια βλέπω μία τεράστια εξέλιξη στο δικό μας χώρο, από ιδέες, παροχές, προϊόντα, ιδιαίτερα μαγαζιά και ανθρώπους αρχάριους και έμπειρους να προσπαθούν για το καλύτερο.

Ο μπαρμπέρης είναι τελικά αυτός που αναλαμβάνει την περιποίηση ενός άντρα ή λειτουργεί κάπως και σαν ψυχαναλυτής;Φυσικά και αναλαμβάνει τη περιποίηση αλλά ένα κομμάτι της δουλειάς μας είναι να γινόμαστε και ψυχαναλυτές.
Πείτε μας για τα όνειρα και τους στόχους σας τα επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι το όνειρο μου έχει γίνει ήδη πραγματικότητα και έχω μόνο στόχους για συνεχή βελτίωση.

 

INFO
Mr.Pappas Barber Shop 
Γεωργίου Παπανδρέου 22, Αργυρούπολη, 
21 0992 2035 
Fb: MrPappasBarberShop

PARI’S BARBER SHOP

Σαββίδης Πάρης

Πόσα χρόνια δουλεύετε σαν κουρέας; Γιατί ασχοληθήκατε με αυτό το επάγγελμα;

Ξεκίνησα να κουρεύω off the record πριν από 19 χρόνια πηγαίνοντας στο μοναδικό τότε μπαρμπέρικο της περιοχής. Ο τρόπος που κούρευε και έσβηνε τα κουρέματα εκείνος ο Κουρέας με επηρέασε και με έκανε να θέλω να ασχοληθώ και εγώ με τη τέχνη. Κάπου εκεί ο πατέρας μου, μου έκανε δώρο την πρώτη μου Wahl και ξεκίνησα να κουρεύω φιλαράκια. Αργότερα στον στρατό ήμουν ο κουρέας στρατοπέδου και έπειτα έπιασα δουλειά
στο καλύτερο κομμωτήριο της Αθήνας, στο ‘’Angelos Coiffures’’. Εκεί, έχοντας εξαιρετικούς συναδέλφους και εργοδότες έμαθα πολλά πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς μου.

Πως δημιουργήσατε το κουρείο σας; Τι θέλατε να αποπνέει ο χώρος;
Το κουρείο το ξεκίνησα με πολύ προσωπική δουλειά, από εμένα και τον κολλητό μου, η οποία τελείωσε τον Μάιο του 2014 όταν και άνοιξε. Από την πρώτη στιγμή που έπιασα μηχανή στα χέρια μου, το όνειρο μου ήταν να έχω το δικό μου κουρείο. Έκανα πολλά χρόνια υπομονή γιατί ήθελα να αποκτήσω τη σωστή εκπαίδευση και να έχω την απαιτούμενη εμπειρία για να κρατήσω σε υψηλά στάνταρ τις υπηρεσίες που θα προσέφερα.
Στην πορεία προστέθηκαν άλλα δυο εξαιρετικά παιδιά και κουρείς, o Νίκος Βούρδας και o Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, τους οποίους πλέον τους θεωρώ επαγγελματική οικογένεια. Αγαπάνε το μαγαζί και τη δουλειά όσο και εγώ και είναι λες και μεγαλώσαμε με τα ίδια όνειρα. Οι τρεις μας θέλουμε ο χώρος να αποπνέει μια παρεΐστικη διάθεση και ο επισκέπτης να νιώθει άνετα και να φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες για τις οποίες οι άντρες σας επισκέπτονται;
Το κούρεμα έχει τον πρώτο λόγο στο κουρείο. Από εκεί και πέρα στη διάθεση του πελάτη υπάρχει και το παραδοσιακό Λονδρέζικο ξύρισμα με hot towels, το οποίο κερδίζει έδαφος. Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί επισκέπτες που θέλουν να νιώσουν την επαφή της φαλτσέτας στο τελείωμα του κουρέματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξυριστούν. Υπάρχουν και υπηρεσίες περιποίησης προσώπου, αλλά κακά τα ψέματα, το ανδρικό κοινό δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ προτιμώ να κρατήσω στο κουρείο μια πιο παραδοσιακή γραμμή, με το κούρεμα να βρίσκεται στη κορυφή της λίστας.

Υπάρχει κάποια τεχνική την οποία προτιμάτε να δουλεύετε και για ποιόν λόγο;

Μου αρέσουν όλες οι τεχνικές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, να παντρεύω old school κουρέματα με new school γραμμές και πάντα να τελειώνω το κούρεμα με την φαλτσέτα. Παλιά τα κουρεία δούλευαν κατά κύριο λόγο με χτένα-ψαλίδι, οι καιροί όμως αλλάζουν και στο παιχνίδι μπαίνουν κουρευτικές μηχανές, οι οποίες σε συνδυασμό με την ικανότητα του μπαρμπέρη, δίνουν απίστευτες δυνατότητες. Αν πρέπει  να ξεχωρίσω μια τεχνική θα έλεγα τον συνδυασμό όλων των παραπάνω.


Ο μπαρμπέρης είναι τελικά αυτός που αναλαμβάνει την περιποίηση ενός άντρα ή λειτουργεί κάπως και σαν ψυχαναλυτής;

Το κουρείο είναι μια μικρή Βουλή. Στο μαγαζί συζητιούνται θέματα που αφορούν την οικογένεια, τα αθλητικά, την επικαιρότητα, τα αμάξια και τις γυναίκες. Είναι λογικό ο μπαρμπέρης πολλές φορές να παίρνει τον ρόλο του ψυχαναλυτή. Μπορώ να θυμηθώ πολλές στιγμές που η κουβέντα έχει σοβαρέψει, αλλά και άλλες με γέλια μέχρι δακρύων. Όλα είναι μέσα το πρόγραμμα. Είναι λογικό ο πελάτης να περιμένει από σένα να τον ακούσεις και να του αφιερώσεις χρόνο, όχι μόνο στο κούρεμα ή στο ξύρισμα που θα του κάνεις. Πολλοί είναι αυτοί που ξέρουν ότι από την στιγμή που θα μπουν στο κουρείο μέχρι την ώρα που θα κάτσουν στη καρέκλα, θα περάσουν με το τρόπο τους καλά. Ένας πελάτης αμίλητος ή ένας κουρέας αδιάφορος, προκαλούν στο μαγαζί μονοτονία και αμηχανία.

Πείτε μας την άποψη σας για την ανάπτυξη των κουρείων σήμερα.
Τα τελευταία δυο χρόνια το ελληνικό Barbering έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ. Τοένα μαγαζί διαδέχεται το άλλο, μιλάμε
για απίστευτα μαγαζιά, απίστευτα χέρια και δουλειές! Χαίρομαι να τα βλέπω και απολαμβάνω να παρακολουθώ το επάγγελμα να εξελίσσεται. Το Ελληνικό Barbering έχει γερές βάσεις και δύσκολα θα χαθεί όπως είχε γίνει κάποια χρόνια πριν.

Μιλήστε μας για τα όνειρα και τους στόχους σας τα επόμενα χρόνια.
Αν δεν έβαζα στόχους από μικρός, σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Πρώτα από όλα, θέλω και ελπίζω, να είμαι καλά εγώ και η οικογένεια μου. Σε επαγγελματικό επίπεδο, θέλω να κάνω ταξίδια και να γνωρίσω από κοντά κάποιους από τους κορυφαίους μπαρμπέρηδες στο χώρο, αλλά και καινούργιες κουλτούρες που αφορούν στο barbering στο εξωτερικό και όσο γίνεται και μπορώ να τις προσαρμόσω στα ελληνικά δεδομένα. Έχω έρωτα με την δουλειά μου, δεν την κάνω για τα λεφτά, αλλά γιατί πραγματικά γουστάρω να κουρεύω. Είμαι όλη μέρα στο μαγαζί όρθιος πάνω από μια καρέκλα, η κούραση είναι μεγάλη, αλλά η ικανοποίηση ακόμα μεγαλύτερη. Το Barbering για μένα μετά την οικογένεια μου, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω. Όνειρο ζωής είναι να βρίσκομαι ακόμα εδώ ακόμα δυνατότερος, με περισσότερες εμπειρίες για να καταφέρω να περάσω την αγάπη για το επάγγελμα μου στον γιο μου, έτσι ώστε να ακολουθήσει τα βήματα μου.

INFO
Pari’s Barber Shop
Αγίου Πέτρου 39 και Αρχιμήδους, Μενίδι 21 0244 4766
Fb: Pari’s Barber Shop

Welcome to the Man Salon – Part 2

Written by The B. Magazine