Πως μοιάζει ένα σωστό μουστάκι;

Το μουστάκι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ιδιαίτερη. Δεν είναι το μεγάλωμα του και η συντήρηση το κομμάτι που το καθιστούν δύσκολο σαν λουκ, αλλά το αν θα σου πηγαίνει. Οι παρακάτω οχτώ άντρες, αποτελούν τα ιδανικά πρότυπα μυστακοφόρων, καθώς μπορούν να υποστηρίξουν το λουκ τους. Αν βρίσκεσαι στην αναζήτηση του τέλειου μουστακιού και έχεις βαρεθεί κάθε φορά που ξυρίζεσαι να αποκτάς το λουκ «αγοράκι δευτέρας γυμνασίου», τότε δώσε βάση.

CHRISTIAN BALE

Ο αγαπητός ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ, είναι ένας άντρας που μπορεί να μεγαλώσει γένια μόνο στις περιοχές που διακρίνονται στην φωτό. Δεν μπορεί να μεγαλώσει γένια στα μάγουλα και ως τώρα δεν έχει αποκτήσει ποτέ μια φουλ γενειάδα. ‘Όμως αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς με αυτόν τον τρόπο όλη η βαρύτητα πέφτει στο ωραίο, καλοσχηματισμένο και παχύ μουστάκι του. Το μουστάκι του συνήθως το συνδυάζει με ένα goatee. Το goatee δένει ομοιόμορφα με το μουστάκι, το αναδεικνύει και παράλληλα του «γεμίζει» το πρόσωπο. Το προτείνουμε σε όσους γυρεύουν ένα ξεχωριστό λουκ.

 

BRAD PITT

Ο Μπράντ Πιτ έχει δοκιμάσει πολλά λουκ μουστακιών και γενιών. Το πιο πετυχημένο στυλ μουστακιού όμως, ήταν μίνιμαλ και κομψό. Το μουστάκι διατηρεί κοντό πλάτος και βρίσκεται σε αρμονία με το μήκος των χειλιών, χωρίς να ξεφεύγει καθόλου από αυτά. Παράλληλα συνδυάζεται με ένα μικρό scruff, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος των χειλιών. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι φαβορίτες, καθώς χρησιμεύουν στο να αποδώσουν ένα ομοιόμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Όσο για το hairstyle, αυτό βρίσκεται σε ατημέλητες γραμμές. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους πρωτάρηδες που θέλουν να πειραματιστούν με κάτι απλό.

 

GEORGE CLOONEY

Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ δεν είναι μεγάλος φαν του μουστακιού καθώς όσες φορές το έχει φορέσει ήταν αποκλειστικά για τις ανάγκες ταινιών. Παρόλα αυτά, του ταιριάζει. Το γκρίζο του μουστάκι είναι ιδανικό για τους άντρες που θέλουν να μετατρέψουν την γκρίζα τους γενειάδα, σε κάτι πιο κομψό. Το κοντό του μήκος και το περίτεχνο σχήμα του, αποτελούν δυο απαραίτητες λεπτομέρειες για την επίτευξη του. Όταν συνδυαστεί με swept back στυλ μαλλιών, το μουστάκι αποδίδει το τέλειο λουκ για ώριμους άντρες. Το προτείνουμε στους χίπστερς και στους γκριζομάλληδες.

 

JOHNNY DEPP

Το Scruffy μουστάκι του Τζόνι Ντεπ είναι τόσο ξεχωριστό όσο και ο ίδιος. Αν το επιχειρούσε κάποιος άλλος, πιθανότατα να φαινόταν σαν μικρό αγοράκι που προσπαθεί να μεγαλώσει μουστάκι – όχι όμως ο Τζόνι. Ο ηθοποιός φοράει το λουκ εδώ και χρόνια και σχεδόν πάντα το συνδυάζει με το αχνό goatee στο πηγούνι. Το μουστάκι προεξέχει από τις γραμμές των χειλιών και κατεβαίνει προς τα κάτω, μια σημαντική λεπτομέρεια για όποιον επιθυμεί να υιοθετήσει το λουκ. Το προτείνουμε στους άντρες που δεν έχουν όγκο στο μουστάκι τους και που αγαπούν το στυλ του Τζόνι.

 

FREDDIE MERCURY

Ο Φρέντι Μέρκιουρι των Κουίν, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας για την θρυλική του φωνή, τις φαντασμαγορικές του σκηνικές παρουσίες και το επικό του μουστάκι. Το μουστάκι δεν έφυγε ποτέ από το πρόσωπο του και πάντα ήταν περιποιημένο και πλούσιο. Η ιδιαιτερότητα του μουστακιού, είναι ότι «αγκαλιάζει» τα χείλη, καθώς προεκτείνεται λίγο πιο έξω από την γραμμή τους. Το μουστάκι αναδείκνυε πλήρως τις γραμμές του προσώπου του και παράλληλα συνδυαζόταν μοναδικά με το sleek back στυλ των μαλλιών. Το προτείνουμε μόνο σε όσους μπορούν να το υποστηρίξουν.

 

MICHAEL FASSBENDER

Το αξιοζήλευτο μουστάκι του ηθοποιού Μάικλ Φασμπέντερ είναι ένα ακόμη πρότυπο μουστακιού. Είναι σωστό, μετρημένο, παχύ και καλοδιατηρημένο. Η λεπτομέρεια που το απογειώνει όμως, είναι η διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ακριβώς στην μέση, η οποία σχηματίζεται φυσικά. Το μουστάκι έχει την τάση να αναδεικνύει το πρόσωπο και να αναδιαμορφώνει την όψη του. Αν θες να μάθεις αν θα σου πηγαίνει το μουστάκι του Μάικλ τότε πρέπει να κάνεις ό,τι και ο ίδιος: να ξυριστείς. Το προτείνουμε στους πρωτάρηδες που θέλουν ένα κλασικό λουκ.

 

NICK OFFERMAN

Υπάρχουν ορισμένοι άντρες οι οποίοι γεννήθηκαν για να έχουν μουστάκι. Ένας από αυτούς είναι ο ηθοποιός Νίκ Όφερμαν. Το επικό του μουστάκι είναι τόσο γνωστό όσο και ο ίδιος και δικαίως, καθώς είναι το σήμα κατατεθέν του. Παχύ και έντονο, το μουστάκι καλύπτει το πάνω μέρος των χειλιών (όλντ σκουλ λεπτομέρεια). Παράλληλα, οι άκρες του μουστακιού προεκτείνονται από την γραμμή των χειλιών και το μουστάκι σχηματίζεται σε καμπύλη. Το προτείνουμε μόνο στους γνώστες.

 

TOM SELLECK

Το μουστάκι του Τομ Σέλεκ δεν είναι ένα απλό μουστάκι. Είναι τόσο ιδιαίτερο που έχει γίνει στυλ μουστακιού και έχει πάρει το όνομα του ηθοποιού, αφού είναι γνωστό ως «Selleck Moustache». Ο ηθοποιός φοράει το μουστάκι από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και αυτό αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Το μουστάκι δένει αρμονικά με τις γραμμές του προσώπου του Σέλεκ, είναι κομψό, περιποιημένο, το απόλυτο πρότυπο μουστακιού, και αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας. Το προτείνουμε μόνο στους έμπειρους μυστακοφόρους.

 

 

Written by The B.Mag