Interview: GOLDFINGERS

Ο ένας έβαλε το ταλέντο και την Τέχνη, ο άλλος την έμπνευση και τη συνεχή υποστήριξη! Και κάπως έτσι, ο Γιάννης Μαργούτας και ο Αλέξης Παρχαρίδης δημιούργησαν το Golden Fade στις Αχαρνές. Ο λόγος που γίνονται εξώφυλλο στο Β. είναι προφανής: Τεχνική και αισθητική τελειότητα με ακρίβεια χειρουργού!

 

από τον GiPap

photo: Νίκος Μαλιάκος

 

Ποιοι είστε οι Golden Fade;

Η Golden Fade αποτελείται από οκτώ άτομα. Η ιδέα για τη δημιουργία της γεννήθηκε από εμένα και τον Αλέξη. Πριν ανοίξουμε το χώρο, έπρεπε να εμπλουτίσουμε την ομάδα με δυνατά “χέρια”. Έτσι κάναμε πρόταση στον Χάρη Ευσταθιάδη, ο οποίος ήταν ιδανικός, λόγω ήθους, χαρακτήρα και επαγγελματισμού. Το Golden Fade έγινε πολύ γρήγορα γνωστό, οπότε χρειαστήκαμε άμεσα και άλλο άτομο. Ο επόμενος που έγινε μέλος της ομάδας μας ήταν ο Βασίλης Παρασκευόπουλος. Ενα διαμάντι. Σε χρόνο ρεκόρ εξελίχθηκε σε ολοκληρωμένο επαγγελματία μπαρμπέρη. Τρία νέα παιδιά προστέθηκαν πολύ σύντομα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Σπύρος Πιπερίδης κι ο Γιώργος Ματσούκας. Ο Σπύρος γνώριζε τη δουλειά, όμως χρειάστηκε την κατάλληλη προετοιμασία δίπλα μας ώστε να αναδείξει το ταλέντο του και να το μετατρέψει σε δημουργία. Τέλος, η ομάδα συμπληρώθηκε με τον Πάνο Κασκούτα. Όλα τα παιδιά ακολουθούν το “ιερό τρίπτυχο” των Golden Faders: ήθος / χαρακτήρας / επαγγελματισμός. Οι πραγματικοί “golden faders”, βέβαια, είναι οι πελάτες μας, οι οποίοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μας και μας στηρίζουν απίστευτα».

Golden team! Από αριστερά: Πάνος Κασκούτας, Χάρης Ευσταθιάδης (στην πολυθρόνα), Γιάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παρασκευόπουλος, Σπύρος Πιπερίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ματσούκας και Γιάννης Μαργούτας.

 

Να υποθέσουμε ότι το fade είναι η ειδικότητά σας, εξ’ου και το όνομα;

«Το fade είναι μία από τις ειδικότητές μας. Το δυνατό μας χαρτί είναι η ποιότητα κουρέματος και η υψηλού επιπέδου περιποίηση».

Για ποιους άλλους λόγους πιστεύετε ότι έρχονται οι πελάτες σας στο Golden Fade;

«Μπορεί το design του χώρου μας να ήταν το πρώτο που τους εντυπωσίασε για να περάσουν την πόρτα του, αλλά το ζεστό κλίμα και η προσεγμένη δουλειά μας είναι εκείνα που τους έκαναν πιστούς φίλους».

 

Αν περάσει η μόδα των fade, των γενειάδων και των μουστακιών, ποιο είναι το επόμενο ισχυρό χαρτί του Golden Fade και των μπαρμπέρηδων γενικότερα;

«Μπορεί η μόδα να κάνει κύκλους, αλλά όταν μια τεχνική είναι κλασική δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Όπως και να έχουν τα πράγματα, πάντοτε υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, είτε αυτά περιέχουν fade, είτε γενειάδες, είτε μουστάκια ή ακόμα και απλό κούρεμα με ψαλίδι. Οι καλοί μπαρμπέρηδες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

 

Γιατί προτιμήσατε να δημιουργήσετε το χώρο σας στις Αχαρνές;

«Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ήταν στοίχημα με τον εαυτό μου, το οποίο πιστεύω ότι κέρδισα: Ήθλενα να έρχεται κόσμος από όλη την Αθήνα στις Αχαρνές για κούρεμα και περιποίηση».

 

Αν τον ίδιο χώρο, με την τόσο ιδιαίτερη αισθητική, τον είχατε σε κάποια περιοχή πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, θα ήσασταν ακόμα πιο διάσημοι! Αλήθεια, το location δεν σας προβλημάτισε;

«Όχι! Μπορεί –λόγω location– να μην είμαστε οι πιο διάσημοι, αλλά κοίτα: Είσαι εδώ στις Αχαρνές και μου παίρνεις συνέντευξη! Με αργά και σταθερά βήματα μεγαλώνουμε συνεχώς όλο και περισσότερο».

 

Πώς ξεκίνησε ως εγχείρημα το Golden Fade;

«Το όνειρό μου ήταν να γίνω κουρέας. Κούρευα τον κολλητό μου φίλο –και πλέον συνεργάτη– τον Αλέξη, ο οποίος πίστεψε στις ικανότητές μου και με παρότρυνε να ανοίξουμε έναν δικό μας χώρο. Ήταν από την αρχή το στήριγμά μου για να υλοποιηθεί το όνειρο».

 

Η διακόσμηση ήταν δική σου ιδέα;

«Εμείς επιλέξαμε το ύφος του χώρου. Θέλαμε να παντρέψουμε το κλασικό με κάποια new school στοιχεία. Αυτά τα δύο στοιχεία ένωσε η Βαλεντίνα Παπαδοπούλου, μια ιδιαίτερη designer με πρωτότυπη άποψη και ξεχωριστή τεχνική. Μας άφησε άφωνους από την αρχή με τις ιδέες της. Ήταν σαν να την περιμέναμε και να μας περίμενε. Της χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι πλέον κι εκείνη μέρος της ιστορίας του Golden Fade»!

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου γωνιά;

«Όλο το Golden Fade είναι η αγαπημένη μου γωνιά!».

Και ποιο το αγαπημένο σου αντικείμενο;

«Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Δεν μου αρέσουν τα υλικά αγαθά σε τέτοιο βαθμό. Οπότε, θα αρκεστώ να πω ότι αγαπημένα μου αντικείμενα είναι όλα τα εργαλεία της δουλειάς μου».

 

Ποια διασημότητα θα ήθελες να έβλεπες να μπαίνει και να ζητάει ραντεβού στο Golden Fade;

«Για μένα όλοι όσοι με στηρίζουν είναι οι πραγματικοί διάσημοι και εκείνοι που έχουν θέση στο μαγαζί μου»!

 

Μιλώντας για «αναγέννηση», ποια συμβουλή θα έδινες στους πελάτες σου για τα μαλλιά και τα γένια τους, τώρα που έρχεται χειμώνας;

«Ισορροπία: Να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, ταυτόχρονα όμως να δημιουργούμε μαζί κάτι που τους ταιριάζει πραγματικά, κάτι προσωπικό. Τότε μόνο γεμίζουν και οι ίδιοι χαρά και αυτοπεποίθηση».

Πολλοί λένε ότι ο κουρέας είναι το προηγούμενο level από τον πλαστικό χειρουργό. Μπορεί όντως να δώσει αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη εμφάνιση το φρέσκο και διαφορετικό κούρεμα;

«Φυσικά! Η αναγέννηση επέρχεται με τη δημιουργία και οι πελάτες νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους μέσω αυτής».

 

Τι θα απέφευγες να κάνεις σε πελάτη και γιατί;

«Προσωπικά, δεν μου αρέσουν οι ακρότητες, όπως για παράδειγμα μια “ξερή” μοϊκάνα. Οι ακραίες επιλογές είναι σχεδόν απαγορευτικές!».

Τα σχέδια του Golden Fade για το μέλλον ποια είναι;

«Μία πρόταση μόνο, αρκεί: Ολοκλήρωση της περιποίησης του άνδρα στο ναό του. “The Temple Project”! Stay tuned!».


 

Info:

Golden Fade, Λεωφόρος Πάρνηθος 152, Αχαρναί,

τηλ. 210-2460445,

facebook page: Golden Fade Barbers

 

 

 

 

Written by The B.Mag