Όσκαρ Καλύτερου Ανδρικού λουκ

Αυτά είναι τα πιο εικονικά λουκς από πασίγνωστες ταινίες, τα οποία αξίζουν το Όσκαρ καλύτερου λουκ!

Τίποτα δεν νικάει ένα καλό κούρεμα και γνωρίζουμε πολύ καλά! Δεν είστε λίγοι όλοι εσείς που ενώ βλέπατε μια κλασική ταινία, σίγουρα ζηλέψατε το κούρεμα του πρωταγωνιστή. Παρατηρώντας ταινίες από παλιά μέχρι και σήμερα, ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει την εξέλιξη του ανδρικού κουρέματος, το οποίο καθορίζεται από τις μόδες της κάθε εποχής.

 

Leonardo Di Caprio – Catch me if you Can

Ένας από τους πολλούς ρόλους που έχει ενσαρκώσει με επιτυχία ο Leonardo di Caprio, είναι και ο ρόλος του τυχοδιώκτη Frank Abagnale, στην γνωστή ταινία Catch me if you can. Τα ξανθά μαλλιά του Λεονάρντο ήταν ότι πρέπει για να υποστηρίξουν το λουκ, αφού το sleek στοιχείο συνδυαζόταν με ένα ελαφρύ wavy στυλ. Ένα λουκ ιδιαίτερα κομψό, το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με την άνομη πλευρά του χαρακτήρα του Abagnale.

*Στην ταινία, η οποία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ο Frank βρίσκεται στην λίστα καταζητούμενων του FBI – μόνο που ο αληθινός Frank δεν μπήκε ποτέ στην συγκεκριμένη λίστα, αφού εκεί καταγράφονται μόνο βίαιοι εγκληματίες.

 

Brad Pitt – Fight Club

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει το λουκ του χαρακτήρα Tyler Durden, από την γνωστή ταινία Fight Club. Ο Brad Pitt για τις ανάγκες της ταινίες είχε υιοθετήσει ένα spiky στυλ μαλλιών, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με τον ιδιόμορφο χαρακτήρα της ταινίας. Το λουκ αρχικά θυμίζει ένα pompadour, όμως με αρκετές διαφοροποιήσεις. Ο όγκος και η άγρια όψη είναι αυτά που έκαναν το συγκεκριμένο στυλ να ξεχωρίζει από μακριά.

*Πριν τα γύρισματα της ταινίας, ο Brad Pitt και ο Edward Norton έκαναν μαθήματα πυγμαχίας και παρασκευής σαπουνιών.

 

Bruce LeeEnter the Dragon

Δεν θα χαρακτηρίσουμε αρνητικά το λουκ του συγκεκριμένου θρύλου, καθώς μερικές φορές είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει το στυλ. Ποιος θα το έλεγε ότι το bowl cut του Bruce Lee στην ταινία Enter the Dragon, θα γινόταν αργότερα έμπνευση για πολλά παιδιά που αγάπησαν τις πολεμικές τέχνες. Το στυλ ήταν ένα τέλεια κουρεμένο bowl cut, με όγκο, με ελάχιστο μήκος στο μπροστινό μέρος.

*Ο Jackie Chan έπαιζε και εκείνος στην ταινία, συγκεκριμένα σε δύο σκηνές. Στην μια εκ των δύο, ο Lee χτύπησε καταλάθος τον Jackie, στην συνέχεια απολογήθηκε και επέμενε ο Jackie να δουλέψει μαζί του σε επόμενες ταινίες. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς αργότερα ο Bruce Lee πέθανε.

 

Tom Hanks – Forrest Gump

Ο χαρακτήρας του Forrest Gump αποτελεί έναν από τους πιο εικονικούς ρόλους που έχει ενσαρκώσει ο Tom Hanks – και είναι πολλοί αυτοί οι ρόλοι. Το στρατιωτικό κούρεμα του χαρακτήρα ήταν δημοφιλές εκείνη την εποχή (1999), ανάμεσα στους στρατιώτες. Επομένως ο χαρακτήρας του Forrest, δεν θα μπορούσε να έχει κάτι διαφορετικό. Το χτένισμα με τα ξεθωριασμένα πλαϊνά ήταν το ιδανικό λουκ που ταυτίστηκε με τον ιδιαίτερο Forrest.

*To παγκάκι στο οποίο καθόταν ο Forrest, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο πόσο των 25.000 δολλαρίων!

 

Christopher Reeve – Superman

Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Είναι το λουκ του Superman. O Christopher Reeve ενσάρκωσε τον διάσημο χαρακτήρα στην πρώτη ταινία Superman, το 1978 και για αυτό το λουκ είναι καθαρά 70’s. Όμως δεν τελειώνει μόνο εκεί. Το στυλ είναι παρμένο από τα κόμικ του χαρακτήρα της DC και διατηρείται ολόιδιο από το 1978, μέχρι και σήμερα σε όλες τις ταινίες. Αυτό όμως που ταυτίζει το λουκ με τον χαρακτήρα, είναι η χαρακτηριστική μπούκλα που πέφτει στο μέτωπο.

*Mέχρι το 2011 κρατούσε το ρεκόρ των περισσότερων εμφανίσεων σε ταινίες με τον χαρακτήρα του Superman. Το ρεκόρ το έχασε από τον Hugh Jackman, ο οποίος έχει παίξει τον χαρακτήρα του Wolverine σε 6 ταινίες.

 

Johnny Depp – Cry baby

O Wade Walker και το rockabilly look των 90’s: το στυλ που έκανε τα κοριτσάκια να τρελαίνονται και τους άντρες να ζηλεύουν το greasy pompadour με τον όγκο και την λάμψη. Ο Johnny Depp – ποιος άλλος – είναι ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, προσθέτοντας στο βιογραφικό του ακόμη έναν εικονικό ρόλο. Σίγουρα θα χρειαζόταν αρκετή πομάδα για το μαλλί.

*Πριν ο Johnny Depp πάρει τον ρόλο, υποψήφιοι για αυτόν ήταν ο Tom Cruise, ο Robert Downey Jr. και Jim Carrey.

 

Hugh Jackman – X-Men

Ο χαρακτήρας του Wolverine με την έντονη κόμη που θυμίζει λύκο και το ιδιαίτερο στιλ γενιών έχει ταυτιστεί με τον ηθοποιό Hugh Jackman. O Jackman αναλαμβάνει εδώ και χρόνια τον χαρακτήρα του Wolverine, καθώς έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις ταινίες των X-Men. Ευτυχώς με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη του franchise το λουκ του χαρακτήρα έχει αλλάξει, αφού στις πρώτες ταινίες X-Men η χαίτη του Wolverine δεν μαζευόταν με τίποτα.

*Ο ηθοποιός πρόκειται να εκπροσωπήσει για μια τελευταία φορά τον Wolverine, στην επερχόμενη ταινία «Wolverine 3», η οποία θα κυκλοφορήσει το 2017.

 

John TravoltaGrease

Ο γνωστός Danny Zuko της ταινίας Grease, απεικονίστηκε από τον χορευταρά John Travolta και το θεϊκό μαλλί του. Η ταινία γυρίστηκε το 1978 και έχει πολλές επιρροές της εποχής, όπως το ντύσιμο, τον χορό, το greasy μαλλί και φυσικά, τους greasers: την κουλ υποκουλτούρα της εποχής με τα δυνατά pompadour και τα δερμάτινα τζάκετς.

*Ένας ρόλος είχε προσφερθεί στον Elvis Presley, ο οποίος όμως δεν δέχτηκε.

 

Orlando Bloom – Lord of the Rings

Δεν θα ξεχάσουμε τον πανικό που έγινε όταν βγήκαν οι ταινίες Lord Of the Rings, αλλά ούτε και το στυλ του Legolas, του ξωτικού με την τέλεια κόμη – πιο τέλεια ακόμη και από του Thor. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που το μαλλί ήταν περούκα (φυσικά και ήταν περούκα, τι περιμένατε;), ο Orland Bloom κατάφερε να το υποστηρίξει τόσο καλά, που το λουκ ταυτίστηκε με τον ηθοποιό.

 *Η ξανθιά περούκα του Orlando είχε αρκετό βάρος και ξύρισε τα μαλλιά του σε στιλ μοϊκάνα, έτσι ώστε η περούκα να έχει καλύτερη εφαρμογή και κράτημα.

 

Marlon BrandoThe Godfather

Το λουκ του Vito Corleone, ήταν σίγουρα ένα hairstyle στο οποιο… κανείς δεν θα μπορούσε να πει όχι. Ο Marlon Brando ενσάρκωσε έναν από τους πιο εικονικούς γκάνγκστερ του κινηματογράφου και το έκανε καλά. Τόσο καλά, που ακόμη και το μαλλί του φώναζε γκάνγκστερ – εξάλλου, δεν γίνεται να είσαι νονός και να έχεις χάλια μαλλί. To καλοχτενισμένο προς τα πίσω λουκ, ήταν το στιλ που εκδήλωνε την υπεροχή, το στυλ και την κλάση του Νονού. Το απόλυτο γκάνγστερ λουκ.

*Ο Marlon Brando ήθελε ο χαρακτήρας του Don Corleon να μοιάζει με μπούλντογκ, έτσι για την οντισιόν είχε βάλει μπάλες βαμβακιού μέσα στο στόμα του. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, φορούσε ειδικό μασελάκι, το οποίο ήταν ειδικά κατασκευασμένο από έναν οδοντίατρο, για τον συγκεκριμένο σκοπό.

 

Robert de Niro – Taxi Driver

Ο χαρακτήρας του Travis Bickle και το λουκ μοϊκάνα που είχε φορέσει ο Robert de Niro στην ταινία Taxi Driver, ήταν από τους πιο εικονικούς ρόλους του ηθοποιού, αλλά και ένας από τους πιο τολμηρούς, σε στυλιστικό τομέα. Η κλασική ταινία του 1976, γέννησε και έναν κλασικό χαρακτήρα: τον ταξιτζή με την τρελή μοϊκάνα. Το λουκ ήταν πολύ κοντό μπροστά, πιο μακρύ πίσω και το styling γινόταν με κερί.

*O De Niro για τις ανάγκες του ρόλου ξύρισε το κεφάλι του, όμως μόνο και μόνο για να φορέσει περούκα – την περούκα με την μοϊκάνα.

 

 

Russel Crowe – The Gladiator

Ο χαρακτήρας Μάξιμος, ή αλλιώς ο Μονομάχος, ήταν ο ρόλος που ανάλαβε ο Russel Crowe, σε μια ακόμη κλασική ταινία της εποχής. Η ταινία εκτυλισσόταν στην Ρώμη, επομένως το στυλ του Μάξιμου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από το χαρακτηριστικό Caesar κούρεμα: ένα λουκ με μικρές αφέλειες στο μπροστινό μέρος, με κοντά μήκη στο υπόλοιπο κεφάλι. Μινιμαλιστικό και πρακτικό, ό,τι πρέπει για έναν μονομάχο.

*O Crowe υπέφερε αρκετά από τα γυρίσματα της ταινίας, καθώς έχασε την αίσθηση στο ένα του δάχτυλο για δυο χρόνια μετά από μια μάχη με σπαθιά, έσπασε το κόκκαλο ενός δαχτύλου στο πόδι, έπαθε ατύχημα σε τένοντες στους κοιλιακούς και όλα αυτά, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

 

Sean Connery – James Bond

James Bond: Ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες δράσης, που έχουν ενσαρκωθεί από διαφορετικούς ηθοποιούς, ξεκινώντας από τον Sean Connery το 1963, φτάνοντας στον Daniel Craig. Ρωτήστε όποιον θέλετε και θα σας πει ότι ο Sean είναι η επιτομή του James Bond – καθώς άφησε το στίγμα του στον χαρακτήρα του Bond. Αυτό που δεν άλλαξε ποτέ, ήταν το κομψό λουκ τους χαρακτήρα, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια φέρει τα εξής χαρακτηριστικά: Sleek στοιχεία, side – parts και elegance!

*Εφτά ηθοποιοί έχουν παίξει τον ρόλο του εικονικού James Bond: Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan και ο Daniel Craig.

 

 

Sylvester StalloneFirst Blood

Δεν είναι κομψό, ούτε σέξι και σίγουρα, καθόλου κολακευτικό, όμως έτσι πρέπει να είναι το λουκ ενός σκληροτράχηλου βετεράνου, που είναι γεννημένος μόνο για πόλεμο. Ο John Rambo, ο πιο διαχρονικός χαρακτήρας δράσης και περιπέτειας, φορούσε πάντα την χαίτη του πολεμιστή με την κόκκινη μπαντάνα. Ο Sylvester Stallone ενσάρκωσε τον χαρακτήρα στην πρώτη ταινία First Blood, αλλά και στις επόμενες τρεις με μεγάλη επιτυχία, αφού ταυτίστηκε με τον χαρακτήρα, αλλά και με το μαλλί.

*Το όνομα Rambo, είναι συνώνυμο με τον δυναμικό χαρακτήρα της ταινίας, όμως στην πραγματικότητα προέρχεται από ποικιλία μήλων. Η ιστορία πίσω από αυτό, είναι ότι ο συγγραφέας του βιβλίου δεν είχε σκεφτεί ακόμη ένα ταιριαστό όνομα για τον ήρωα, μέχρι που η γυναίκα του έφερε στο σπίτι μήλα Rambo. Έτσι εμπνεύστηκε για το όνομα.

Written by The B.Mag