MYTH BUSTED!

Εφτά Μούσια για τα γένια που δεν πρέπει ποτέ να πιστέψεις!

  1. ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΓΕΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ

Όποιος το είπε αυτό προφανώς και δεν έχει δει τον Τζόρτζ Κλούνει, ο οποίος έχει γκρίζα γένια και έχει ψηφιστεί δύο φορές, ως ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη. Εκτός από αυτό το επιχείρημα όμως, υπάρχει ακόμη ένα που πρόκειται να καταρρίψει τελειωτικά αυτόν τον μύθο: Η γενειάδα σου, σε κάνει να ξεχωρίζεις. Αν είναι γκρίζα ή σε διαφορετικό χρώμα από αυτό που έχουν τα μαλλιά σου, τότε θα σε κάνει να ξεχωρίσεις ακόμη περισσότερο.

 

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αν παρατηρήσεις καλύτερα, θα δεις ότι υπάρχουν άντρες με γένια που εργάζονται (αυτό μας έλειπε). Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν επαγγέλματα που έχουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με την εμφάνιση των εργαζομένων τους. Όμως η γενειάδα σου, μπορεί να γίνει το κλειδί για να πετύχεις στην επόμενη συνέντευξη σου, αρκεί να είναι περιποιημένη. Μια κομψή και προσεγμένη εμφάνιση λέει πολλά και είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

 

  1. ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ

Αυτή η λανθασμένη πεποίθηση προκύπτει από το γεγονός ότι στις γυναίκες δεν αρέσουν τα απεριποίητα γένια, που θυμίζουν θάμνο. Σύμφωνα με έρευνες, η πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού προτιμάει τους άντρες με κοντά και περιποιημένα γένια. Μάλιστα, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες υποσυνείδητα αντιλαμβάνονται τους άντρες με γένια ως καλύτερους πατέρες και προστάτες.

 

  1. ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

Νόουπ. Υπάρχουν πολλοί άντρες, με «κενά» σημεία στο πρόσωπο, στα οποία δεν φυτρώνουν τρίχες. Ε, και; Κάθε γενειάδα είναι ξεχωριστή. Αν όλοι είχαμε τα ίδια ακριβώς γένια, αυτό θα ήταν ένας εφιάλτης. Εξάλλου, αυτά τα κενά σημεία προσδίδουν ένα μπόνους, το οποίο οι φουλ γενειάδες δεν θα μπορούσαν να δώσουν ποτέ. Τα κενά σημεία δομούν ένα ξεχωριστό σχέδιο στο πρόσωπο σου, βασισμένα στην συμμετρία των κενών αυτών σημείων.  Κι αν ακόμη δεν μας πιστεύεις ρίξε μια ματιά στους Κιάνου Ριβς, Άστον Κούτσερ και Σία Λεμπάφ να δεις τι γένια έχουν και αν θεωρούνται ωραίοι. Άντε τώρα.

 

  1. ΣΕ ΦΑΓΟΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι γενειάδες φαγουρίζουν σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι όταν μεγαλώνουν από κοντά γένια, και μέχρι να μακρύνουν, φαγουρίζουν. Στη περίπτωση αυτή, η φαγούρα δεν διαρκεί για πάνω από μήνα. Η δεύτερη περίπτωση είναι όταν υπάρχει ξηροδερμία, ή τρίχες που έχουν γυρίσει αντίθετα από την κανονική φορά τους. Η σωστή φροντίδα, το καλό στέγνωμα και η ενυδάτωση, είναι τα καλύτερα εργαλεία εξάλειψης του φαγουρίσματος.

 

  1. Η ΓΕΝΕΙΑΔΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2-3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Η γενειάδα είναι σαν το ψάρι: και τα δύο θέλουν υπομονή. Φυσικά και δεν μεγαλώνουν όλες οι γενειάδες με τον ίδιο ρυθμό. Αν είσαι πρωτάρης στο μεγάλωμα της γενειάδας τότε πρέπει να κάνεις υπομονή, καθώς μέσα σε 2 εβδομάδες, δεν θα έχει μεγαλώσει. Αποτελέσματα θα δεις γύρω στις 8 με 9 εβδομάδες.

 

  1. ΘΑ ΣΚΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποχωρίζονται τα γένια τους μόλις πατήσει το καλοκαίρι, με φόβο την υπερθέρμανση. Όμως κάνουν λάθος. Η γενειάδα κρατάει τον ήλιο μακριά από το πρόσωπο και μάλιστα θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως «αντιηλιακή». Επίσης, αποτρέπει από εγκαύματα και κρατάει το πρόσωπο δροσερό.

 

Written by The B.Mag