Spotted: Χριστέ μου!

Η μητέρα του του φιλάει το χέρι και ζητάει την ευχή του. Ίσως γιατί το μακρύ μαλλί είναι ευλογία. Εννοείται ότι ο Τίμος συμφωνεί με αυτό.

Αποφάσισα να μακρύνω τα μαλλιά μου πριν από περίπου τρία χρόνια. Στο διάστημα αυτό, δοκίμασα διάφορα μήκη.

Τα μάκρυνα διότι ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία του μακρού μαλλιού και να δω πώς θα αλλάξει η εικόνα μου με αυτό. Από παιδιά έως και έφηβοι, τα αγόρια συχνά κουρεύουμε τα μαλλιά μας κοντά, μια πρακτική που για πολλούς γίνεται συνήθεια. Ως ενήλικας λοιπόν, αποφάσισα να σπάσω αυτή τη ρουτίνα και να δοκιμάσω κάτι καινούργιο.

Οι περισσότεροι μου έλεγαν ότι το να μακρύνεις τα μαλλιά σου είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Η προσωπική μου εμπειρία ήταν διαφορετική.

Με προτιμούσαν με κοντό μαλλί οι φίλοι και η οικογένεια μου. Νομίζω η μητέρα μου είναι εκείνη που εναντιώνεται περισσότερο στο μακρύ μου μαλλί. Μου λέει ότι μοιάζω με τον Χριστό και μου φιλάει κοροϊδευτικά το χέρι!

Στα κορίτσια συνήθως αρέσει το μακρύ μαλλί, όταν βέβαια αυτό δεν είναι πιο μακρύ ή πιο πυκνό από το δικό τους.

Πρακτικά, πιο εύκολο θεωρώ το μακρύ μαλλί. Το λούσιμο γίνεται πιο χρονοβόρο, αλλά περιορίζεται κατά πολύ η χρήση τζελ, κεριού και λοιπών προϊόντων styling. Όταν τα μαλλιά μακρύνουν αρκετά, μπορείς να τα πιάσεις σε κότσο και να περάσεις όλη τη μέρα σου χωρίς να ασχοληθείς με αυτά.

Έχω μπει σε πειρασμό να τα κόψω αρκετές φορές. Την τελευταία φορά που τα έκοψα ήταν γιατί μαζί με το σάντουιτς που έτρωγα, μάσησα και μία τρίχα μου! Το ίδιο απόγευμα, πήγα στο κομμωτήριο όπου και τα έκοψα πολύ κοντά.

Το μακρύ μαλλί είναι πιο εύκολο το χειμώνα. Ο καλοκαιρινός ήλιος και το θαλασσινό νερό συχνά επιβαρύνουν τα μαλλιά και αυτά ίσως να χρειάζονται πιο έντονη περιποίηση. Το χειμώνα, ένα σκουφάκι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο από το πρωί έως το βράδυ.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, η είσοδος στη Ντίσνεϊλαντ απαγορευόταν σε άντρες με μακριά μαλλιά. Το άγραφο dress code της Ντίσνεϊλαντ δεν επέτρεπε σε επισκέπτες με μακριά μαλλιά να εισέλθουν στα πάρκα.

Πηγαίνω κομμωτήριο κάθε δύο με τέσσερις μήνες. Για να είναι υγιή και καθαρά,τα μαλλιά χρειάζονται τακτικά κουρέματα.
Τα λούζω από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα. Προτιμώ τα αραιά λουσίματα ώστε να μην αδυνατίζει η τρίχα και φαίνεται θαμπή.
Δεν χρησιμοποιώ ειδικά προϊόντα. Ένα απλό σαμπουάν και ίσως ένα μαλλακτικό είναι αρκετά για την περιποίηση του μαλλιού μου.

Αντιστάθμισμα στην εικόνα των μακριών μαλλιών μπορεί να είναι ένα πιο προσεγμένο ντύσιμο. Επειδή τα μακριά μαλλιά δίνουν μια κάζουαλ νότα στην εμφάνιση, συχνά επιλέγω πιο φόρμαλ ντύσιμο για να φαίνομαι περιποιημένος και όχι ατημέλητος.

Θα τα κόψω πολύ κοντά επειδή θα τα βαρεθώ και θα θέλω πάλι μία αλλαγή στην εμφάνιση μου.

Δεν θα τα κόψω επειδή τα κοπλιμέντα που μου δίνουν για τα μαλλιά μου τονώνουν την αυτοπεποίθηση μου και μου φτιάχνουν τη διάθεση.

 

Written by The B.Mag