Bad Hair Day

Βινιεττα Tip

από τον Δημήτρη Παπακυριακού

Bad hair day. Ε, και;

Επειδή η «bad hair day» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο και εφιάλτης των γυναικών, ο Δημήτρης Παπακυριακού σου προτείνει –για αρχή– να χαλαρώσεις.

Όντως, be cool. Ξυπνάς και βλέπεις το μαλλί σου χειρότερο από ξεμαλλιασμένη σύζυγο μετά από τσακωμό με την ερωμένη του άντρα της. Το να πανικοβληθείς δεν θα σου φτιάξει μαλλί. Ούτε θα σου φέρει τη σύζυγο πίσω. Ακολούθησε μερικές συμβουλές, για να το προλάβεις ή, τέλος πάντων, για να αντιμετωπήσεις μια κακή μέρα μαλλιού, όταν σου τύχει. Γιατί θα σου τύχει…

Το ζεστό μπάνιο, τώρα που κρυώνει ο καιρός, ακούγεται τέλειο και χαλαρωτικό, πλην όμως το ζεστό νερό κάθε άλλο παρά καλό στην τρίχα κάνει: Βγάζει όλη τη λιπαρότητα και, στο τέλος, αφήνει μαλλιά που δεν θα τα χαρακτήριζες ακριβώς στιλπνά. Το αντίθετο.

Προσοχή με την πετσέτα του μπάνιου. Όσο και να στείψουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα δεν πρόκειται να στεγνώσουν. Το πολύ πολύ να αφήσουν φριζαρισμένα μαλλιά που δεν θα στρώνουν μετά. Οπότε, στέγνωμα ταμποναριστό, με απαλές κινήσεις.

Τόσα gadgets έχεις, να μην έχεις και ένα για τα μαλλιά σου; Είναι οικονομικό άλλωστε και θα φέρει αποτελέσματα: Κεφάλαιο «σωστά εργαλεία», λοιπόν. Η βούρτσα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά. Χρησιμοποίησε χτένα με αραιά δόντια. Οι κομψοί κύριοι του περασμένου αιώνα είχαν πάντοτε μαζί τους μια «τσατσάρα».

Απόφυγε τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Προτίμησε κάποια εξειδικευμένα που θα σου προτείνει ο κομμωτής σου και, βέβαια, εκτός από σαμπουάν χρησιμοποίησε και κοντίσιονερ. Κάνει καλό, θα το δεις.

Παράμεινε σε φόρμα. Τα πιο εύκολα στο φτιάξιμο (και τα πιο ωραία) μαλλιά είναι τα φρεσκοκουρεμένα.

Written by The B.Mag